No właśnie chciałam coś wytargować (sterylizator dokładnie, bo Hubert zrobił by ten bok, ma wiertarkę, kołki i klej), to Pan sam mi zaproponował wymianę łóżeczka, dobra zgodziłam się na wymianę (Ewa, sklep jest w Polsce, więc trwa to trochę), czekam tydzień i ciiiiszszsza, ja pytam kiedy przyjedzie kurier, to on mi proponuje bok... Telefonów nie odbierają...
reklama
aniach
Mama-maj 94i wrzesień 08
moniap- komplecik sliczny, skusiłabym sie na niego, ale mam już tyle ciuszków, że nie wiem czy malutka wszystkie chociaz raz założy :-)
kate_bush- ja przewijak dostałam. Jest usztywniany na łóżeczko w sam raz. Myślę, że ta rzecz jest bardzo potrzebna i wygodna.
biala_dama- w następnym tygodniu będę miała USG więc zobaczymy jaka jest moja córcia cięzka i dopiero wtedy kupie. :-)
Anaklim- z tym łóżeczkiem to kompletne przegięcie
powinni ci jakiś mega gratis dołożyć
:-)
A co do zakupów to ja już robie ostatnie. Wczoraj zamówiłam z Allegro fotelik :-)jak przyślą to wstawie fotke, a jutro tylko dokupie dla siebie jeszcze jedną koszule i już bedzie wsio. Tylko czekać na przyjście maluszka :-):-)
kate_bush- ja przewijak dostałam. Jest usztywniany na łóżeczko w sam raz. Myślę, że ta rzecz jest bardzo potrzebna i wygodna.

biala_dama- w następnym tygodniu będę miała USG więc zobaczymy jaka jest moja córcia cięzka i dopiero wtedy kupie. :-)
Anaklim- z tym łóżeczkiem to kompletne przegięcie

A co do zakupów to ja już robie ostatnie. Wczoraj zamówiłam z Allegro fotelik :-)jak przyślą to wstawie fotke, a jutro tylko dokupie dla siebie jeszcze jedną koszule i już bedzie wsio. Tylko czekać na przyjście maluszka :-):-)
agata806
Fan(ka)
Anaklim - no przegięcie z tym łóżeczkiem 
Z pieluch kupiłam haggisy te pierwsze 2-5 kg - 3 paki a;e te mniejsze - 1 do szpitala, jedna jakby co do dowiezienia do szpitala i jedna do domu. Jak nie będą pasić to kupimy inne ale wolę sama robić zapasy niż ganiać D. po sklepach
Pieluch na początek może iść i 10 na dobę wiec raczej szybko
A przewijak - bardzo przydatny
, ja kładłam na niego te pieluchy flanelowe i jakoś było. Teraz kupiłam jeden pokrowiec i zobaczymy 

Z pieluch kupiłam haggisy te pierwsze 2-5 kg - 3 paki a;e te mniejsze - 1 do szpitala, jedna jakby co do dowiezienia do szpitala i jedna do domu. Jak nie będą pasić to kupimy inne ale wolę sama robić zapasy niż ganiać D. po sklepach

Pieluch na początek może iść i 10 na dobę wiec raczej szybko

A przewijak - bardzo przydatny

a ja dziś zamówiłam sterylizator NOWY Sterylizator ELEKTRYCZNY Dr Brown's GWARANCJA (414561874) - Aukcje internetowe Allegro i laktator AVENT Laktator Isis VIA+Wysyłka 0zł - dominobaby (415930828) - Aukcje internetowe Allegro
poza tym, kupiłam też cyckonosze do karmienia (tak jak aniam mi radziłaś, w h&m
), od szwagierki dostałam szlafrok (w biło- różowe paseczki
). czyli- mam już wszystko

zapas pieluch zrobiony, chusteczek do pupy również:-)
aaa.... agata- ostatnio rozmawiałyśmy o chusteczkach toddies, że nie są przeznaczone dla noworodków... kojarzysz, czy tylko te, czy wszystkie z nivei??? bo ja jakoś nie mogę do innych się przekonać....
poza tym, kupiłam też cyckonosze do karmienia (tak jak aniam mi radziłaś, w h&m

aaa.... agata- ostatnio rozmawiałyśmy o chusteczkach toddies, że nie są przeznaczone dla noworodków... kojarzysz, czy tylko te, czy wszystkie z nivei??? bo ja jakoś nie mogę do innych się przekonać....
A ja jak dam radę to w weekend uderzę do Mothercare po tą pościel z misiakiem bo mi wpadła w oko...
No i kupię bazę do fotelika,plus jeszcze może jakieś pierdółki i laktator wreszcie i karuzelkę...
A np spray do nosa Nivei- w gazetach jest napisane że mozna go używać do pielęgnacji noworodkowego noska a na opakowaniu-od 3 miesiąca... to zgłupiałam
No i kupię bazę do fotelika,plus jeszcze może jakieś pierdółki i laktator wreszcie i karuzelkę...
A np spray do nosa Nivei- w gazetach jest napisane że mozna go używać do pielęgnacji noworodkowego noska a na opakowaniu-od 3 miesiąca... to zgłupiałam

A np spray do nosa Nivei- w gazetach jest napisane że mozna go używać do pielęgnacji noworodkowego noska a na opakowaniu-od 3 miesiąca... to zgłupiałam![]()
hmmmm tez ciekawe....
na pewno od urodzenia do pielęgnacji noska można używać wody morskiej ringosol

KarinaNieZie
Wrześniowe mamy'08
Przewijak jest moim zdaniem niezastapiony. My mamy z usztywnionym spodem i sie swietnie sprawdzal - na codzien lezy na komodzie a na czas kapieli kladlam go na wannie. Super sprawa do przewijania, wycierania po kapieli i do codziennej pielegnacji. Ja tez podobnie jak Agata uzywalam flanelek bo nie mialam pokrowca.
I tez jak Agata mam pierwsze Huggiesy 1 na poczatek, tyle ze 1 paczke a druga paczke jakichs niemickich dostalam.
Ewa - chyba tylko te Toddies sa dla starszych.
I tez jak Agata mam pierwsze Huggiesy 1 na poczatek, tyle ze 1 paczke a druga paczke jakichs niemickich dostalam.
Ewa - chyba tylko te Toddies sa dla starszych.
Ostatnia edycja:
agata806
Fan(ka)
a ja dziś zamówiłam sterylizator NOWY Sterylizator ELEKTRYCZNY Dr Brown's GWARANCJA (414561874) - Aukcje internetowe Allegro i laktator AVENT Laktator Isis VIA+Wysyłka 0zł - dominobaby (415930828) - Aukcje internetowe Allegro
poza tym, kupiłam też cyckonosze do karmienia (tak jak aniam mi radziłaś, w h&m), od szwagierki dostałam szlafrok (w biło- różowe paseczki
). czyli- mam już wszystko
Chyba tylko te todies, ale nie czytałam.
Ostatnio znalazłam też husteczki hipp, które są oryginalne, sprowadzane z niemiec (mają naklejane napisy po polsku) i kupiłam dwie paczki sensitivów

A i wydaje mi się, że na wielu kosmetykach nivei jest napisane powyżej 1 lub 3 miesięcy.
hmmmm tez ciekawe....
na pewno od urodzenia do pielęgnacji noska można używać wody morskiej ringosol![]()
Ale po co dziewczyny psikać czymś dziecku do noska

I raczej czytać to co pisze producent niż w gazetkach

Ale po co dziewczyny psikać czymś dziecku do noska![]()
hmmm może nie od początku i nie zawsze, ale zimą u nas w mieszkaniu mamy bardzo suche powietrze- dlatego julia cały czas miała wysuszone śluzówki i pediatrka zaleciła stosowanie właśnie tej wody do codziennej pielęgnacji...
z resztą po każdym przeziębieniu również

reklama
Kkasiulka
Wrześniowe mamy'08
Ewa - zgadza się, trzeba nawilżać śluzówkę, a szczególnie w czasie przeziebienia pryskać i oczyszczać nosek. To jest ważne, bo od kataru biorą sie infekcje ucha 

Podziel się: