reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

ja mialam spiworek w komplecie z wozkiem, ale na razie jeszcze go nie rozpakowalam, pakuje mala w kombinezon, a problem z czapkami widze, ze nie tylko mnie dotyczy :-) ale jak to na jednej wizycie u pediatry pani stwierdzila "ooo, i na czapke Zuzia reaguje jak zdrowe dziecko" - tzn. rykiem :-D:-D:-D kombinezon poki co wystarcza, byc moze zaczne go uzywac przy mrozach, o ile bedzie potrzeba, na razie cieplo w kombinezonie, pod kocykiem i oslonce na gondole :tak: a zuzia lapki do gory tez wystawia na spacerze, kupilam ostatnio male rekawiczki, ale okazaly sie sporo za duze :-D sprobuje tak jak aniam, w niedrapki ja ubrac :happy:

reklama
Kupiłam dziś w Biedronce przesłodkie rajstopki za jakieś 7-8 zł z aniolkiem na pupie i nóżkach a drugie z kucykiem. Będzie to czadowo wyglądać na takiej krąglej dupci z pampersem :-D. Nie mogłam się też oprzeć i fundnęłam małej kombinezon na polarze rozpinany na 2 zamki z rękawiczkami i odpinanymi paputkami za jakieś 28 zł. Będzie w sam raz na chłodne spacerki :tak:.

To ja swoje dziecko nieźle wychładzałam bo poza kombinezonem i kocem nie ubierałam cieplej a zima była taka, że wychodziłam tylko wtedy gdy temperatura wzrastała do -10. W spacerówce miałam już śpiwór i do tego koc.

Na zimę kupię tylko czapkę, kombinezon już mam :tak::tak:, zresztą dziewczyny wsadźcie głowę do wózka jeżeli budka jest podniesiona tam jest zazwyczaj bardzo gorąco :tak::tak:

To ja swoje dziecko nieźle wychładzałam bo poza kombinezonem i kocem nie ubierałam cieplej

agata, ja tak samo:-) a pod kombinezonem zazwyczaj tylko bodzik, bluzeczka, rajstopki i ewentualnie skarpetki.
julka tez tak cała zimę w okresie niemowlęcym woziłam, jak tylko zakładałam chociażby jedną warstwę więcej od razu był ryk

dziewczyny mam problem jaki rozmiar czapki na zimę kupić mojej klusce. teraz nosi 38-40 ale zima jest długa i mam dylemata....
poradźcie coś......

dziewczyny mam problem jaki rozmiar czapki na zimę kupić mojej klusce. teraz nosi 38-40 ale zima jest długa i mam dylemata....
poradźcie coś......

a jaki obwód główki ma malutka w tej chwili???
za duża nie może być, bo mała może się wkurzać jak co i rusz będzie jej spadać na oczka, więc proponuje kupić taką "w sam raz":-) bo przez zimę ta główeczka jej aż tak dużo nie urośnie, a i czapki zazwyczaj mają w sobie dodatek czegoś "rozciągliwego" dzięki czemu na pewno małgonia z niej tak szybko nie wyrośnie:)

reklama
Do góry