reklama
Tak ale juz widze ten strach w jego oczach i powage zarazem! On juz jest dumny ze synka zmajstrowal a co dopiero jak bedzie musial o niego zadbaac!
Ja bede jechac na pampersach ale z ta tetra to ni jest glupi pomysl! Podobno zdrowe to jest! Zycze powodzenia i mysle ze wytrwasz dlugo bo jak sie przyzwyczaisz to juz nie bedzie to problemem dla ciebie!
Ja bede jechac na pampersach ale z ta tetra to ni jest glupi pomysl! Podobno zdrowe to jest! Zycze powodzenia i mysle ze wytrwasz dlugo bo jak sie przyzwyczaisz to juz nie bedzie to problemem dla ciebie!
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
Mnie mama na tetrze wychowała i tez mi doradza takie cuda....ale ja nie umiem w to dziecka zawinąć!A co dopiero Darek :laugh:
Właśnie gdzieś wyczytałam, że podobno te ostatnie pampersy to badziewiwe jakich mało , jak tylko "promocja" ostatnia weszła, to sie ponoc tego nie da uzywac :
Ale moj szwagier wynalazł we Wrocku jakiegos producenta pieluch i juz tylko tamtych uzywaja, mówie wam, jak pampersy
dziecko sie ani nie odparza, ani nie jest mu mokro, juz nie mowiac o uczuleniach
A paczka bodajze 76szt kosztuje coś koło 23 pln 
Ja tam taka odwazna nie jestem, na tetre sie nie zdecyduje. Tzn mysle ze pozniej , jak bede dziecko pieluch oduczac to wtedy tetra, bo podobno przy jednorazowkach trudno oduczyc, ale na razie jestem nastawiona na jednorazówki
Ale moj szwagier wynalazł we Wrocku jakiegos producenta pieluch i juz tylko tamtych uzywaja, mówie wam, jak pampersy
Ja tam taka odwazna nie jestem, na tetre sie nie zdecyduje. Tzn mysle ze pozniej , jak bede dziecko pieluch oduczac to wtedy tetra, bo podobno przy jednorazowkach trudno oduczyc, ale na razie jestem nastawiona na jednorazówki
Elpis78
Mama lipcowa '06 - Fanka
k@siek pisze:Obawiam się, że łóżeczko będzie mi chciała teściowa zprezentowaćJuż to widzę w jakim opłakanym stanie będzie przeleżało w piwnicy 7 lat
((
hmmm jakbyśmy miałay tą samą teściową
Elpis78
Mama lipcowa '06 - Fanka
ano, ja też bym wolała mimo wszystko tetrowe, a pampersa tylko na spacery i na jakies większe wypady. Widzę wokół jak duże dzieci nawet do 3 lat latają z pampersami na tyłkach, bo cięzko je nauczyc "robienia na nocnik". Tylko przy tetrze jest od zarąbania roboty - nie dosć, że trzeba tego mieć niewiadomo ile sztuk, to codziennie prać, potem prasować.. (także nie wiem, czy finansowo to samo nie wyjdzie, jak sie doliczy wode, proszek, prad..).... No i problem u mnie z szuszeniem tego - bo mam tylko taka rozkladana suszarkę na balkon, a balkonu u nas nie ma, wiec jak potrzeba to stoi centralnie w pokoju..... No i jak juz wróce do pracy, to całe wieczory po powrocie do domu bedę spędzać na pieluchach??? Pomyśle jeszcze.. moze tak od roku zaczniemy tetrowe....
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
Dyzia,zapytaj jak te pieluszki się nazywają,ok? Bo to super oszczędność! U mnie okaże się w praktyce czego będziemy używać,może czasem tetrę w domku uzyję.
reklama
ja też czekam na nazwę tych pieluszek, faktycznie spora oszczędność.
co do tetrowych to ja na szczęście mam gdzie wieszać ale z prasowaniem to chyba przez pierwsze m-ce a potem bez prasowania chyba (może będzie inaczej w praktyce), jak się dobrze rozwiesi to same sie wyprasują... zresztą, mogę tu do Was tak popisać a życie i maluszek pokażą swoje
co do łóżeczka i materacyku-ale te teściowe mają pomysły!
co do tetrowych to ja na szczęście mam gdzie wieszać ale z prasowaniem to chyba przez pierwsze m-ce a potem bez prasowania chyba (może będzie inaczej w praktyce), jak się dobrze rozwiesi to same sie wyprasują... zresztą, mogę tu do Was tak popisać a życie i maluszek pokażą swoje
co do łóżeczka i materacyku-ale te teściowe mają pomysły!
Podziel się: