reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla mam i naszych skarbow

no a co do pieluch to ja na razie jestem samobójca bo zamierzam próbować jechać na tetrowych... czas pokaże czy wytrwam, oczywiście papmpersy na wyjścia ale w domu to raczej tetra

reklama
Tak ale juz widze ten strach w jego oczach i powage zarazem! On juz jest dumny ze synka zmajstrowal a co dopiero jak bedzie musial o niego zadbaac!
Ja bede jechac na pampersach ale z ta tetra to ni jest glupi pomysl! Podobno zdrowe to jest! Zycze powodzenia i mysle ze wytrwasz dlugo bo jak sie przyzwyczaisz to juz nie bedzie to problemem dla ciebie!

no a ja znowu nie umiem tego pampersa włożyć, tetrę to założę bez problemu... no i ciekawe jak z uczuleniem na pampersy... zobaczymy

Właśnie gdzieś wyczytałam, że podobno te ostatnie pampersy to badziewiwe jakich mało , jak tylko "promocja" ostatnia weszła, to sie ponoc tego nie da uzywac ::)
Ale moj szwagier wynalazł we Wrocku jakiegos producenta pieluch i juz tylko tamtych uzywaja, mówie wam, jak pampersy :) dziecko sie ani nie odparza, ani nie jest mu mokro, juz nie mowiac o uczuleniach :) A paczka bodajze 76szt kosztuje coś koło 23 pln :)
Ja tam taka odwazna nie jestem, na tetre sie nie zdecyduje. Tzn mysle ze pozniej , jak bede dziecko pieluch oduczac to wtedy tetra, bo podobno przy jednorazowkach trudno oduczyc, ale na razie jestem nastawiona na jednorazówki :)

k@siek pisze:
Obawiam się, że łóżeczko będzie mi chciała teściowa zprezentować:( Już to widzę w jakim opłakanym stanie będzie przeleżało w piwnicy 7 lat:(((

hmmm jakbyśmy miałay tą samą teściową :))) Tylko że to łóżeczo u nich leży w piwnicy.. 20 lat.. "ale jak się umaluje to będzie jak nowe" - kit z łozeczkiem, ale że "materacyk, to tylko dobrze wytrzepać i nie trzea będzie nowego kupować" - koniec cytatów.... BRRRR.. az mi ciarki przechodzą, jak sobie pomyślę, co po tym łożeczku i materacyku mogło chodzic przez te dwie dekady....

ano, ja też bym wolała mimo wszystko tetrowe, a pampersa tylko na spacery i na jakies większe wypady. Widzę wokół jak duże dzieci nawet do 3 lat latają z pampersami na tyłkach, bo cięzko je nauczyc "robienia na nocnik". Tylko przy tetrze jest od zarąbania roboty - nie dosć, że trzeba tego mieć niewiadomo ile sztuk, to codziennie prać, potem prasować.. (także nie wiem, czy finansowo to samo nie wyjdzie, jak sie doliczy wode, proszek, prad..).... No i problem u mnie z szuszeniem tego - bo mam tylko taka rozkladana suszarkę na balkon, a balkonu u nas nie ma, wiec jak potrzeba to stoi centralnie w pokoju..... No i jak juz wróce do pracy, to całe wieczory po powrocie do domu bedę spędzać na pieluchach??? Pomyśle jeszcze.. moze tak od roku zaczniemy tetrowe....

Dyzia,zapytaj jak te pieluszki się nazywają,ok? Bo to super oszczędność! U mnie okaże się w praktyce czego będziemy używać,może czasem tetrę w domku uzyję.

reklama
ja też czekam na nazwę tych pieluszek, faktycznie spora oszczędność.
co do tetrowych to ja na szczęście mam gdzie wieszać ale z prasowaniem to chyba przez pierwsze m-ce a potem bez prasowania chyba (może będzie inaczej w praktyce), jak się dobrze rozwiesi to same sie wyprasują... zresztą, mogę tu do Was tak popisać a życie i maluszek pokażą swoje

co do łóżeczka i materacyku-ale te teściowe mają pomysły!

Do góry