reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla mam i naszych skarbow

ja czytalam o pieluszkach na watku polecam- odradzam i tam laski pisaly ,ze te z biedronki sa jakosciowo tak dobre jak pampersy bo tez jakis zagraniczny producent robi.nazywaja sie "dada".Ja je ogladalam i faktycznie sa super mieciutkie przewiewne i wygladaja bardzo porzadnie ;) ja napewno wyprobuje

reklama
Elpis78 pisze:
k@siek pisze:
Obawiam się, że łóżeczko będzie mi chciała teściowa zprezentować:( Już to widzę w jakim opłakanym stanie będzie przeleżało w piwnicy 7 lat:(((

hmmm jakbyśmy miałay tą samą teściową :))) Tylko że to łóżeczo u nich leży w piwnicy.. 20 lat.. "ale jak się umaluje to będzie jak nowe" - kit z łozeczkiem, ale że "materacyk, to tylko dobrze wytrzepać i nie trzea będzie nowego kupować" - koniec cytatów.... BRRRR.. az mi ciarki przechodzą, jak sobie pomyślę, co po tym łożeczku i materacyku mogło chodzic przez te dwie dekady....

u mnie to samo, z tym ze łóżeczko jeszcze starsze- 27 lat (po lubym) ale ponoc zaprojektowane i solidne :-). A o łóżeczku usłyszałam tego samego dnia jak powiedzielismy tesciom ze jestesmy w ciazy. Ciekawa jestem czy bedziemy mogli je pomalowac, czy to juz raczej do muzelum sie nadaje...

Czy slyszalyscie o tym ze podobno te kokosowe materace moga byc przyczyna smierci lozeczkowej? Ostatno podawali w wiadomosciach ze po przeprowadzeniu roznych badan odkryto ze jak dzidzia spi na brzuchu to te mteace przepszczja bardzo malo powietrza!! Czy do was to tez dotarlo??

dobrze, że moja nie ma takiego łóżeczka, ma za to co innego-jest byłą pielęgniarką i nazbierała różnych podkładów, prześcieradeł i innego badziewia i szmat-no i jak jej wytłumaczyć że stare (chociaż nieużywane!) prześcieradła wzbudząją we mnie odrazę! chyba na jakieś szmatki przerobic to trzeba bo ja tu ich używać?!

a tego Kreciku nie słyszałam o materacach, prawdopodopnie sa najlepsze a tu takie wyniki badań, cos podobnego!

tez przeczylalam gdzies ze takie materaca sa niezdrowe, a lezenie na brzuszku to chyba oddzielna sprawa.. mi polozna powiedziala ze 90% smierci lozeczkowej jest spowodowana lezeniem na brzuszku i dymem nikotynowym

Dlatego pytam was o zdanie bo kiedys tez slyszalam ze te materace sa super a w tv mowia co innego!!!

ten producent chyba sie nazywa med-com, jak spotkam szwagierke to zapytam :)

A o biedronkowych tez czytalam ze sa bardzo dobre, a podobno jeszcze lepsze sa z Lidla, CIEN, czy jakos tak :)

A co do materacy to my dostaniemy łożeczko z materacem bodajże gryczano-kokosowym od kuzynki, nie słyszałam nic złego otych materacach, ale moze tak jak krecik pisze to ma związek z leżeniem na brzuszku, to jest niezdrowe na każdym materacu...

Też gdzieś ostatnio słyszałam złe opinie ( chyba na TVN Style, ale nie dam sobie uciąc głowy) na temat tych materacyków, podobno najlepsze są te tradycyjne.

reklama
ja juz wlasciwie mysle ze nie sa takie zle :), ale podaje komentarz z innego forum, gdzie przeczytalam negatywna wypowiedz na ten temat. :(

Witam
wczoraj mialam kolejne zajecia w szkole rodzenia, na temat wyprawki dla maluszka (lozeczka, materacyki, wozki itd) ze zdziwieniem usłyszalam , ze materacyk gryka-kokos (tak przeciez zachwalany wszedzie) nie jest dobry dla maluszka !! okazuje sie bowiem, ze ta gryka i kokos sa odpadami przemyslowymi - nawet renomowanych firm (widzialam wnetrze takiego materacyka - wrrr..) ten kokos to wiory po prostu :(( poza tym sa doskonala pozywka dla bakterii, wkurzylam sie okrrropnie, bo wlasnie taki materacyk kupilam !! a jak sie okazuje najlepszy jest ten tradycyjny, w ktorym nie gromadza sie bakterie (bo nie jest naturalny) , trzeba tylko zwrocic uwage na specjalne otwory umozliwiajace przeplyw powietrza, kolejna zaleta jest to ze tylko ten mozna prac, a gryczano kokosowy wymaga uzywania ceratki...
nie wiem co zrobic, czy isc do sklepu i wymienic (o ile sprzedawca sie zgodzi).. moze macie jakiec info od kompetentnych osob na temat tych materacykow...
pozdrawiam
madziulla
34tc

http://www.dzieckoinfo.com/forum/sh...umber=970912&page=2&view=collapsed&sb=5&part=

Do góry