reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla mam i naszych skarbow

Kolejna rzecz warta polecenia: laktator Avent Isis - rewelacja tyle że drogi...ale życie i piersi mi uratował!!!!!!!! Poza tym Bepanten na pogryzione sutki...ulga ;) O,i jeszcze muzyka dla bobasa,można kupić albo ściągnąć,jest kilka płytek.Moj synek reaguje na jedne melodie uśmiechem a przy innych usypia :)

reklama
dzis kupilam wózek 3 funkcyjny razem z fotelikiem samochodowym, posciel, przewijak i wanienke z gabeczka , wsysko take slodziaśne... ;D i sie usmialam bo jak wyszlismy z samochodu to zapomnialam ze wózek się pcha i wiecie wziełam wszytsko pod reke i mowie do meza zeby on wzial wozek a on ze OK i wiecie ide zaladowana po plecy a patrze na tego a on sobie pcha wozeczek - no nieee:-)

co do gabeczki to ja na początku kąpałam z gąbką bo maluszek leżał stabilniej, ale kiedy już pępek zagojony wolę tylko na peluszce bo całe oilatum wsiąka w gąbkę i na maluszka mało zostaje

spirytusem srednio co drugie przewijanie, odpadł w 6 dniu, staraj sie od dołu tez smarowac spirytusem. lepsza prawdopodobnie gencjana na spirytusie ale to strasznie brudzi wiec robiłam spirytusem

Dziewczyny ile u nas z tymi pępkami było...
Lekarze mówią, żeby gencjaną nie smaroać, bo jakby się coś paprało, to potem oni nie mogą ocenić co się dzieje i jak sobie z tym radzić. Ja zbladłam jak mi położna pokazała, że trzeba przemywać wacikiem do uszu dokładnie pod kikutem, ale powiedziała, że to bezbolesne, a będzie bolesne jak się tego dokładnie nie będzie robić. A i spirytus 70%
Mam nadzieję, że się nie gnieacie, że się wcięłam, pozdrawiam lutóweczka

reklama
Kachna, masz racje w zupełności-maluszka nie boli a pod spodem trzeba patyczkiem przecierać. Wygląda to strasznie i tak się czułam, jak musiałam małemu gmyrać tam pod tym kikutkiem pod spodem!!!!! ale w końcu odpadł. A jak odpadł to było takie beżowe mięsko, a potem zrobił się strupek z krwi, więc znowu panika! ale strupek po 4 dniach się zagoił.

Do góry