reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mamy i przygotowania torby do szpitala.

Ja lubię Monikę z Przyjaciół :-):-):tak::tak:
Ja też:tak:

Moja torba spakowana a tu cisza:) i nic sie narazie nie zapowiada;)
Dobrze teraz już tylko czekaj ;-);-)
nie no tak tak bez biustonosza nawet bym nie ruszyła się z domu
Ja tylko do porodu zdejmę :tak:

Ja kupiłam swietnej jakości, polskiej firmy za 50 pln nie za 150. :-) i tak mi się jeszcze nasuwa, że nie jestem przekonana czy w szpitalu dam rade łazic w staniku caly dzien. Nie zahartowane piersi tak pieką i szczypią, że ulgą jest krem (bephanten, purelan) i wietrzenie!
Ja kupiłam za 30 zł ;-);-)

Ja już spakowałam swoje rzeczy a dla małej muszę doprać kilka pajacyków i będę gotowa.

reklama
cyniczna Dove kupiłam w rossmanie, żel pod prysznic i szampon.
... yyy... to ja kupiłam Joanny szampon i żel... 100ml, choć mnie Dove kusiło, ale stwierdziłam, że conajmniej 3 musiałabym kupić, a to już mało sie opłacało... jeszcze taki mały szampon clear widziałam też chyba 100ml...
aha i np. nie kazała mi kupować stanika do karmienia (bo nie wymagają) no chyba że wydam na niego min.150 zł bo te są bardzo dobre a nie jakieś "podróbki" za grosze które nie są dopasowane tak jak powinny być do piersi i że lepiej kupić w to miejsce usztywniany biustonosz który będzie podtrzymywał pierś gdzie nie będzie ona zwisać jak u krowy hehe
Stanik do karmienia to sie chyba jednak przyda. Może nie w szpitalu, ale ogólnie to wygodne. Choć intensywnie się zastanawiam, czy jak mi obolałe piersi podskakiwać będą w tym nieusztywnianym staniku, to to zniesę....?:-);-)

aha i np. nie kazała mi kupować stanika do karmienia (bo nie wymagają) no chyba że wydam na niego min.150 zł bo te są bardzo dobre a nie jakieś "podróbki" za grosze które nie są dopasowane tak jak powinny być do piersi i że lepiej kupić w to miejsce usztywniany biustonosz który będzie podtrzymywał pierś gdzie nie będzie ona zwisać jak u krowy hehe
no ale z drugiej strony piersi nie mogą być ściśnięte fiszbinami, stanik powinien być bawełniany i oddychający...
Ściskanie biustu powoduje zmniejszenie laktacji - stosuje się to jak przestaje się karmić piersią...

no to już teraz sama nie wiem....chyba owinę cycuchy tetrą ooo wtedy będzie i przewiew i nie będą ściśnięte a podtrzymane i jak będę chciała nakarmić to obsunę ja i tez będzie git :-D:-D:-D:-D nie no masakra hehehehe

no ale z drugiej strony piersi nie mogą być ściśnięte fiszbinami, stanik powinien być bawełniany i oddychający...
Ściskanie biustu powoduje zmniejszenie laktacji - stosuje się to jak przestaje się karmić piersią...

Fiszbiny mogą być ale muszą być odpowiednio dobrane. Lobby biuściastych się kłania;-) A jak dla mnie nie ma lepszego stanika do karmienia, jak mój stary powyciągany stanik, który wcale nie miał napisane "do karmienia" ;-) Ten do karmienia jest do doopy. Wkurzają mnie te zapięcia i to, że muszę zapinać ;-):-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2:

Mi wszyscy z mojego otoczenia odradzali staniki do karmienia że niewygodne itp, ale ja stwierdziłam że lepiej się przekonać na własnej skórze, i takim sposobem twierdze że dla mnie jest przydatny i wygodny.

Mi wszyscy z mojego otoczenia odradzali staniki do karmienia że niewygodne itp, ale ja stwierdziłam że lepiej się przekonać na własnej skórze, i takim sposobem twierdze że dla mnie jest przydatny i wygodny.

Dokładnie :-) każda z nas ma inne potrzeby i na codzień przed ciążą też nosiła inny "cyckonosz" :happy: także to samo pewnie z tymi do karnienia jedna polubi zwykły bawełniany, druga z fiszbiną i koronką

dziewczyny.ja po wlasnym (krotkim ale bolesnym) doswiadczeniu wiem ze nie powinno byc tych metalowych fiszbin.one powoduja ucisk piersi i robia sie zatory:no:lepiej taki z miekkimi fiszbinami.nie zapominajcie ze noce tez spedza sie w staniku-wiec to daje 24/7 w cyckonoszu:tak::eek:wiec ja mysle po wlasnych bolach ze lepiej miekkie fiszbiny:tak:

Kurcze nie pamiętam,czy w szpitalu miałam stanik czy nie ,ale chyba jednak nie.W domu na początku miałam zwykły bawełniany nieusztywniany,a potem to juz nie miało znaczenia.Teraz kupiłam tez taki zwykły miękki bawełniany Jest natylke elastyczny że swobodnier mogę wyciągnąć cycka.Dałam ża niego całe 5zl w sklepie niedaleko,jakby co to wyślę męża po nastepny.

reklama
ja mam jeden do karmienia i kilka takich nieusztywnianych sportowych.
jakoś nie lubię chodzić bez stanika, no chyba że jest lato i można "poświeć" sutkami. ja na pewno wezmę dwa staniki do szpitala, a w domu to mogę nawet na golasa biegać:-)
wyjdzie w praniu

Do góry