reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

reklama
Ja ma dla Jasia ocieplane spodnie i kurteczkę też 86 jest akurat - dokupiłam jeszcze na mrozy - komplet spodnie na szelkach i kurtkę super ciepłe - niedrogo na Allegro.
Taki kombinezon czy spodnie na szelkach jednak muszą być bo jak się bierze malucha na rękę to kurtka często podwija się do góry...

Dziewczynki, jesli chodzi o Maclareny, to Ardzesh wyslala dobry link po polsku, tam w skrocie strescili cala sprawe; chodzi o to, ze odnotowano 15 przypadkow przyciecia paluszkow dziecka, w tym 12 skonczylo sie amputacja.
Jasne, ze myslaca i przewidujaca mama nie sklada/rozklada wozka swiadomie pozwalajac, by dziecko wsadzalo paluszki tam gdzie nie powinno, ale sadze, ze tu nie tyle glupota matek zawinila, co sama idea wozka skladania i rozkladania go jedna reka, podczas, gdy dziecko i niezadko torby z zakupami i inne manele trzyma sie w drugiej nie zostala do konca dopracowana i stad az tyle tych wypadkow. W ferworze i rozgardiaszu jaki np panuje przy wsiadaniu czy wysiadaniu ze srodkow komunikacji publicznej nie trudno o tego typu wypadki. Maclaren to ogolnie bardzo dobra marka i to ze nie przewidzial w swych modelach zwyklych plastikowych oslonek na te zawiasy nie miesci mi sie po prostu w glowie. W samych Stanach wezwali do zwrotu ok. 1 mln wozkow. Czas pokaze jak te incydenty sie odbija na ich reputacji.

zgadzam się z mamąflavii projektant wózka musi przewidzieć wszystko, przecież żadna matka nie chce zrobić krzywdy swojemu dziecku... My mamy w większości po 1-2 dzieci, ale angielki pomykają z 4 nikogo nie dziwiąc, a jak tu upilnować wszystkich...wózek musi być bezpieczny i tyle.

Dlatego ja nie składam wózka:) A chciałam się spytać czy ktoś z was ma miseczki podgrzewane do pokarmów? Bo nie wiem czy kupić Miłoszowi kiedyś tam.

Ostatnia edycja:
Agi podgrzewana miseczka? ja tam sobie to daruje:tak:
My kupilismy kombinezon na allegro...tylko trzeba brac wiekszy..my wzielismy 80 i wymienialismy na 86, bo mlodego w ogole nie moglismy dopiac w kurtce:szok:

A spacerowka? tez myslalam o maclarenie, ale czy faktycznie warto? mam nadzieje, ze dlugo z wozka korzystac nie bede.

reklama
Do góry