reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

U nas ciuszki od 6-9 sa juz ma male,wiec musimy wymienic cala garderobe malego

Gracjanek dostal od taty prezent;samochod na sterowanie Ich zabawa wyglada tak,ze tata kieruje samochodem,a Gracjanek partrzy:-D:-D:-D

reklama
:szok::szok::szok: myśłam, że Zuzia jest duża, ale jak czytam o tyh rozmiarach to mi opada szczęka. Mała nosi ciuszki 9-12msc, a i niektóre na 6-9msc są dobre. A buciki kupiłam nr 13 (polska 20) i są odrobinę większe, ale akurat na zimę/wiosnę.

pgb u nas to samo. Buty 20 i jeszcze duże, a ciuszki 74-80. I to jeszcze Ty masz dziewczynkę, a ja to chłopa mam i taki kruszyna :-D.
u nas tak samo..ciuszki 6-9 mies z niektórych firm sa ok..a tak to 9-12 mies:) po prostu nasze dzieci rosną tak jak ustawa przewiduje hehe:-D:-D:-D ale u nas każy mówi, że Blanka to pulpet:sorry: mi się wydaje, że jest taka w sam raz:) nogi ma takie tłuściutkie..ale dzieci chyba tak mają:-p dostała kozaczki od prababci z CCC i dopiąć ich nie możemy:-p

labudka moj nawet sobie juz wybral jakies samochody, samoloty i motory sterowane tylko takie troszke wieksze (chyba nie dla dzieci tylko kolekcjonerow) i jedna taka zabawka kosztuje ok 1000-2000zl :-p Masakra... Ale mąż jest nimi oczarowany... A to ze nas na nie nie stac to druga sprawa :-D:-D:-D

Zreszta moj maz czesto wybiera sobie takie kosztowne prezenty, zupelnie nie realne do kupienia, dlatego tez zawsze mam problem z tym co mu kupic, bo jak kupie cos taniego to potem mam wrazenie ze mu sie prezent nie podoba :eek:

Teraz na Świeta dostanie w prezencie pasek dwustronny (z przekadana szluwka) i tyle ;-) Nie stac mnie na wiecej... Ale ciiśśśśśśś ;-)

mnie też mężol męczy żeby kupić młodemu samochód sterowany :-D oni wszyscy sa tacy sami :-D

:-D:-D:-D u nas też to samo

labudka moj nawet sobie juz wybral jakies samochody, samoloty i motory sterowane tylko takie troszke wieksze (chyba nie dla dzieci tylko kolekcjonerow) i jedna taka zabawka kosztuje ok 1000-2000zl :-p Masakra... Ale mąż jest nimi oczarowany... A to ze nas na nie nie stac to druga sprawa :-D:-D:-D

nimfii jak bym czytała opis mojego M. dokładnie tak samo. wybiera takie zabawki drogie. tyle, że na razie nas na takie nie stać i nie upiera się bardzo aby takie drogie kupować.

heh... no z facetem to jak z dzieckiem po prostu :sorry:
ewelinka Zuzia też taka okrąglutka i wiele osób mówi mi że jest klopsik. A ja tam uważam, że normalne dziecko, nie chudzielec ani tłuścioszek ale niemowlak. Z tymi butami to też tak jest, że Zuzia miała przyciasne w nóżce, no i po przczytaniu art. o bucikach dziecięcych poszłam po rozum do głowy ... kto kupuje kozaki dziecku które dopiero uczy się chodzić :eek: Żeby nóżka miała swobodę ruchu to takie pół-kozaczki co podtrzymują kostkę trzeba kupić. I z takimi nie było problemu. Mamy coś takiego:

Załączniki

• but.jpg
    but.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 46
reklama
U nas od jakiegos czasu ubranka w rozmiarze 12-18, ale np. body musze kupic juz wieksze, bo ten rozmiar jest na styk.;-) To wszystko pewnie geny - wiadomo, jesli rodzice sa wysocy, to trudno oczekiwac, ze dziecko bedzie male i na odwrot.;-)

A ja sie wylamie, bo nie wie wiem jak body i pajacyki z tej firmy, ale nie przepadam za Early Days:-p

Heh, moj Z. wpadl dzis na genialny pomysl - zeby na roczek kupic malemu konsole z winylami do miksowania muzyki:-D Nie, no najgorzej jak rodzice przenosza swoje marzenia i ambicje na dzieci;-)

Do góry