reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

reklama
Ja dziś skaczę z radości, bo udało mi się wyczesać przewijak na łózeczko taki jak mozna kupic w Polsce. :))) Tutaj popularne sa przewijaki miękkie, które kładzie się na komodę albo na swoje łóżko, kanapę itd i takie utwardzane jak w Pl sa raczej nie do dostania. Jestem z siebie dumna. :)

-j- fajne ubranka, wózeczek też niczego sobie, za 50 zł to już super okazja! :)

jejku jak tak piszecie ile rzeczy juz macie to dola dostaje :baffled: bo ja jeszcze NIC nie mam:sorry2: no i chyba wewnetrznie czuje panike wieksza niz mialam przed pierwszym porodem

-j- wozek za 50zl?? to niezla cena a gondole i tak tylko przez pare miesiecy bedzie sie uzywalo. ja tez mylslalam aby kupic jakas tania gondole a potemwypasiona i super spacerowke bo ona na dluzej sie przydaje

:tak: 50 zł. od kumpeli. Ale te wózki na allego wcale nie są takie drogie.Nowy to koszt od 500 -700 zł.A ona go używała tylko rok, bo stwierdziła , że w autobusie ( a często nim jeździ) trudno sie poruszać takim wózkiem i kupiła już spacerówkę parasolkę.
A ten wózio oprócz gondolki składa się też jak normalna spacerówka , tylko fotek już nie umieszczałam.
A co do ubranek to raz na tydzień kupuję jakiś drobiazg i tak się jakoś uzbierało, że pełna komoda już.

J to faktycznie Ci sie udalo, bo wozek za 50zl to jak za darmo.

Ja sie zabieram do zakupow pieluchowo-kocykowo-higienicznych...no i pierwsze pytanie z serii "zielonych"...chce kupic ok.10pieluszek tetrowych, ale rozmiary sa 60x80, 70x80 i 80x80, ktore sa najpraktyczniejsze i czy to w ogole jest istotne?

yawla nie wiedzialam szczerze mowiac ze sa rozne rozmiary pieluszek tetrowych. ja uzywalam ich tylko jak karmilam, kapalam, czy jak sie ulalo dziecku no i pod glowke na poczatku kladam Zuzi aby glowka nie lezala bezposrenio na sofie czy czyms takim wiec rozmiar mi byl obojetny i jest nadal. to chyba zaley od ciebie do czego Ty bedziesz ich uzywala

Zuzia no wlasnie do tego samego celu je chce :)) tu rozmiar jest raczej obojetny, ale wiem, ze teraz w szpitalach zalecaja szerokie pieluchowanie no i tak sie zastanawiam czy ktoras latwiej jest zlozyc..o ludu ..sorry dziewczyny za takie glupie pytania.

Yawla ja też myślę, że to bez znaczenia, ja mam jedne mniejsze, a drugie większe i tylko jedną uwagę mam do nich - że mi po złożeniu równo w szufladce nie leżą ze względu na te różnice wielkości, hehe ;) Inga też używała pieluszek tetrowych do 2,5 roku zycia (!!!) - spała z nimi i nosiła dosłownie wszędzie... zawsze musiała mieć jedną przy sobie. Dopiero jak miała ponad 2,5 roczku "oddała pieluszki dzieciom" (wystawiliśmy je razem w siateczce za drzwi), a one jej dały za to prezencik. ;)

reklama
Acha, warto miec różne te pieluszki, np kolorki albo wzorki, bo sie myli, np my mieliśmy 1 do wanienki, 1 do wycierania buźki, a jeszcze jedną do spania. Jak sie pomieszają która do czego to masz więcej prania, bo bierzesz ciągle nowe. ;)

Do góry