reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

reklama
Habcia sklep nazywa się 'maluszek', jest w centrum Nowego Targu i wersja grafitowa kosztuje 1200,- gondolka + spacerówka. Z tego co wiem inne kolory są już droższe.

Cześć dziewczyny :)
Będę mamą na poczatku lutego i właśnie rozglądam się za wózkiem. Słyszałyście coś o firmie Bebetto? Jak na razie podoba mi się model Joker ale nie mogę znaleźć w sieci opinii na jego temat... W sklepie wydaje się być fajny (4 duże pompowane koła, przekładana rączka, duży kosz na zakupy) ale jestem kompletnie zielona, w rodzinie nie ma małych dzieci i nikt nie moze mi pomóc...
A schodząc z tematu polecam marcepany z Lidla, obżeram się nimi niemiłosiernie hi hi :-)

Kinna bardzo podobny wózek do naszego w wersji spacerowej. :tak: My tapicerkę mamy czarną ze wstawkami w szarą kratkę, a mimo to nie przypominam sobie, żeby Inga była bardziej spocona od strony wózka. Poza tym łatwo się czyści. My często chodziliśmy do lasu z psem na spacery i rewelacyjnie sie sprawdzała na zabłoconych drogach, czy kamieniach, czy wystających konarach, i na plaży tez spokojnie bez większego wysiłku można ją prowadzić. :happy2:

Kinna bardzo podobny wózek do naszego w wersji spacerowej. :tak: My tapicerkę mamy czarną ze wstawkami w szarą kratkę, a mimo to nie przypominam sobie, żeby Inga była bardziej spocona od strony wózka. Poza tym łatwo się czyści. My często chodziliśmy do lasu z psem na spacery i rewelacyjnie sie sprawdzała na zabłoconych drogach, czy kamieniach, czy wystających konarach, i na plaży tez spokojnie bez większego wysiłku można ją prowadzić. :happy2:

Dziękuję za opinię. Jestem w 80% zdecydowana na ten wózek.
Pierwszy jaki kupiłam nie był do końca przemyślany. Teraz chcę mieć stabilny, niezbyt duży wózek spacerowy. Zimę przejeździmy w gondoli a na wiosnę kupimy Scootera.
Jeszcze jedno pytanie:czy można powiesić na rączce torbę pielęgnacyjną (czy są specjalne napy na torbie).
Z drugiej strony napy zawsze można napić :-)

Zasięgnełam porady u wielu osob i jednogłośnie wszytskie poleciły mi wózek 3funkcyjny(ze spacerówka i nosidelkiem... jest tez wersja z fotelikiem samochodowym w dodatku), na paskach (aby dziecko móc kolysać), z pojedynczymi kolami rozstawionymi standardowo w ksztalcie prostokąta, głęboką gondolką....

W Krakowie jak na razie jeden taki wuzek widziałam na Tomex obok ronda Kocmyrzowskiego. Niestety nie przedstawie wam zadnego linka, wiem tylko ze producent to Tomas i wuzeczek jest naszym polskim produktem :tak:

Jestem juz prawie zdecydowana na niego, ewentualnie poszukam cos podobnego... Jednak ten jest tez taniusi bo kosztuje 650zl - a wersja z fotelikiem samochodowym okolo 1000zl :-)

reklama
W moim przypadku wózek 3funkcyjny się nie sprawdził.
Stelaż wózka jest spory i zajmuje dużo miejsca w samochodzie (mamy niestety mały samochód). Unikam jeżdżenia z małą na zakupy.
Druga sprawa to wielkość fotelika: moja córka ma w nim już ciasno. Musieliśmy kupić drugi dla dzieci od 9 do 36kg.
Podejrzewam, że jak Niunia wyrośnie z gondoli to sprzedamy cały komplet, nie używając spacerówki. Wózek wtedy nie będzie jeszcze w miarę nowy, no i nie będzie mi w domu leżała zbędna gondola i fotelik.

Do góry