reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

-j- ciuszki super! A zielony i seledynowy to moje ulubione kolory w ciazy.:-D Mam mase ciuszkow od kolezanki, ale wszystkie sa albo niebieskie, albo biale... Wiec jesli cos kupuje, to jest albo zieone, albo zolte lub bezowe, kremowe;-)

A tak w ogole, to mam juz prawie cala wyprawke, brakuje mi juz tylko jakichs drobiazgow, ale chce zostawic cos na pozniej, bo zakupy dla Malucha to dla mnie taka radocha! A jak kupie juz wszystko, to co mam siedziec i ogladac?:-p:-p:-p Tak sobie mysle, ze nigdy nie wiadomo, czy nie przydarzy sie wczesniak, wiec lepiej byc gotowym i nie zostawiac wszystkiego na ostatnia chwile...;-)

No i wzielam sie tez za pranie... Chce wszystko wyprac zanim sie przeprowadzimy, zeby pozniej zostalo mi juz tylko prasowanie. Chce wykorzystac ciepelko w domu, bo jakis czas temu kupilismy zapas oleju opalowego, wiec ciuszki wieszam na kaloryferach i szybciutko schna.:-)

reklama
poradźcie dziewczyny, mam możliwość zakupu wózka gondola głęboka za 200zł, z tym że ja myślałam bardziej o wózku 3 funkcyjnym:gondola, spacerówka i przypinany fotelik do tego. i chyba zrezygnuję z gondoli bo w sumie poużywałabym jej przez 3-4 miesiące a potem znów wydatek na spacerówkę + kupno fotelika jak myślicie??

Powiem ci , że ja kupiłam właśnie wózek z gondolką i jestem zadowolona. Tylko u mnie to wydatek 50 zł za całość. Nie mam fotelika do tego wózka, ale zakupie go też w komisie za bezcen.
Jak możesz to wklej fotki tego wózka.

jeszcze nawet tego wózka nie oglądałam jutro mam się spotkać z koleżanką która chce sprzedać używała przez 4 miesiące od marca do czerwca tego roku a potem kupiła spacerówkę z wpinanym fotelikiem i nie wiem czy nie lepiej od razu wybrać 3 funkcyjny bo i tak dziadkowie zaoferowali że to prezent od nich będzie

Ten mój wózio był używany przez rok.Nie dziwię sie , że koleżanka zaraz gdy go sprzedała i pojechała po zwykłą spacerówkę. Taki wózio to tak jak właśnie piszesz jest do roku czasu, bo potem coraz ciężej się jeździ i jest dość niewygodny , bo duży.

Ale to zależy od tego jakich pieluszek bedziesz uzywała. Bo jak zdecydujesz się na te wkłady to pójdzie ci góra 3 pampersy dziennie.Przypominam , że maluszek robi w każdą pieluszkę siusiu i kupke mniej więcej co 10, 15 min na samym poczatku.

Co do rozmiarów mam teraz dla porównania, córa mojej kuzynki ma 6 tygodni i nosi rozmiar 68 już, natomiast w 56 w ogóle się nie mieściła, natomiast koleżanki synek ma 3 tygodnie i nosi nadal 56 :)

reklama
Do góry