reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

młody ma szary pokój z dwoma kolorowymi pasami - czerwonym i fioletowym, a pomiedzy tymi pasami jest wyklejone zielone drzewko :-) taką mialam fantazje :-)

Załączniki

• 1_55007bd9b41f.jpg
    1_55007bd9b41f.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 62
reklama
no my wlaśnie pomalowaliśmy wczoraj na żółto, a dziś chcemy robić zieloną łąkę, tylko chyba ten żółty za bardzo oczojebny nam wyszedł ;/
coś tego typu
img499_1b.jpg

teraz się zastanawiamy jak to przytonować, postawić na zieleń, biel i lekki róż?

labudka pomysł miałaś fantastyczny :)

Ostatnia edycja:
na żólty raz sie naciełam jak malowalismy kuchnie i jeszcze tego samego dnia przemalowalismy, bo nie mogłam na to patrzec. i od tego czasu trzymam sie z daleka od żółtego.
ten żólty na Twoim zdjęciu wpada lekko w brzoskwinie i róż pasuje, ale jak Wam wyszedł ostry żółty to chyba lepiej stonować niebieskim i zielonym - ale tymi kolorami ochłodzisz. a jakbys chciala ocieplic to pokombinuj z pomarańczowym i różowym (takim bardziej malinowym) - tylko raczej przybrudzone kolory a nie ostre :-) biały i żólty brzmi blado

tu są kolory o jakich myslalam - niebieski, różowy, pomarańczowy i zielony :-)

Załączniki

• 39780.jpg
    39780.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
fajny pokoik.
My na razie śpimy razem w pokoju z niunią, więc nie nazywam tego pokojem dziecięcym. Ale z moim mężem będę mieć problem, żeby zrobić pokój prawdziwie dziecięcy. On stawia na biel i już.
Oj. Chyba mu kiedyś każę pojechać do znajomych na kilka dni a ja wtedy wkroczę :) Ale najpierw musielibyśmy wynieść się z pokoju Mili :-:)sorry2: Brakuje mi jeszcze jednego pokoju w mieszkaniu ;-) Chociaż wiem, że powinnam się cieszyć z tego co mamy. Ale człowiekowi zawsze mało...

Szkoda, bo ten pokój jest ciemny, jasno jest w nim tylko do 10 rano, dlatego chcieliśmy jakoś go rozświetlić ;/ rano jest w nim naprawdę ładnie, ale teraz (zdjęcie robione 5 minut temu) jest średnio ;/ - zdjęcie na samym dole postu (widać nawet na fotce, na dole jest jeszcze jasno, a koniec pokoju już się zrobił ciemny i ponury)
kochane jakieś pomysły? :p

mamy do tego pokoju szafy z ciemnobrązowymi bokami i białymi frontami (mamy też te kwiatki co są na meblach, ale jeszcze nie wiemy czy je przyklejać)
ringo-meble-dzieciece_kwiatki.jpg

mamy jeszcze naklejki na ścianę o takie
628.JPG

tylko oczywiście nie chcemy ich naklejać, gdzie popadnie, tylko w kilku miejscach, zeby jarmarku nie zrobić.
no i w tym drugim jasnym kącie, którego nie widać na zdjęciu chcemy taką zieloną łąkę zrobić
641.JPG

(nie będziemy tak naklejać naklejek :p )

Załączniki

• DSC_4547.jpg
    DSC_4547.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 87
Ostatnia edycja:
fajny ten żółty - nie jest ostry (przynajmniej na zdjeciu). a moze cienkie paski zrobisz - takie pastelowe pomaranczowo-zielono-rózowe. fajnie by sie ożywił, a tymi kolorami nawiązałabys troche do naklejek
i biale mebelki by fajnie wyglądały, bo ten żólty nie jest taki jasny jak mi sie wydawało...

no w sumie jak teraz patrzę, jest w nim ciut jaśniej i ten kolor wygląda jak cytryna (aparat za cholerę nie chce mi zrobić takiego zdjęcia jak jest naprawdę, co chwilę inny kolor mi wychodzi na nim)
labudka, ale z tymi pasami to nie głupie, poczekam na męża i będziemy dalej myśleć
dziewczyny jak macie pomysły to doradźcie :)

Dziewczyny czy macie sprawdzony jakis dobry laktator reczny ?
Pozyczylam od kuzynki z Canpola ...i wszystko leci dolem , a po za tym slabo sciaga ...:baffled:
Chcialabym Kai podac kaszke ryzowa z moim mleczkiem ..a recznie nie chce mi sie sciagac :-p

Kupilam fajne lyzeczki ...
Ta malutka jest boska !
Sa dwie sylikonowe i jedna plastikowa ...dla mnie bomba bo sa dlugie i fajnie sie je trzyma
Canpol babies - akcesoria dla niemowląt - Łyżeczki zmieniające kolor - 3 szt.

Ostatnia edycja:
takie akwarium namalowałam chłopcom w ich pokoju, pokoik był dość ciemny, każda ściana miała inny kolor, tak więc była zieleń [ bardzo jasna, pastelowa], błękit [ za regałem], brzoskwiniowy [ ale również stonowany], chłopcy byli na etapie rybki nemo, trafiłam w 100-ke
35jz38h.jpg

na dzieci komputerze mam zdjęcia pokoju jaki wymalowałam juz tu w Irlandi, mieli dżungle wszędzie. zaraz Wam wkleje zdjęcia.
Teraz chłopcy mają naklejki, bo Mikołaj suszył mi głowe o namalowanie carsa Makłina, ale się poddałam, bo jak Miki to i Maurycy chciałby bentena, a Majka Motylki, trzy pokoje przecież nie pomaluje , oj nie ma mowy :-):-);-);-)

reklama
Dziewczyny czy macie sprawdzony jakis dobry laktator reczny ?
Pozyczylam od kuzynki z Canpola ...i wszystko leci dolem , a po za tym slabo sciaga ...:baffled:
Chcialabym Kai podac kaszke ryzowa z moim mleczkiem ..a recznie nie chce mi sie sciagac.

lajfik a po co się męczysz zrób na wodzie a później podaj cyca

Do góry