reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

reklama
nifii to ile lat ty chcesz z maym w jednym pokoju mieszkać :szok:
do 2-3 roku zycia - puki bedzie spal w swoim lozeczku (tym ktore ma teraz) no a pozniej wielki remont mieszkania i.... moja mama bedzie sie musiala wyprowadzic z mieszkania zebysmy z męzem mogli jej pokoj zajac, no a Maciek zostanie w tym pokoju w ktorym teraz spimy w trojke... Niestety mamy tylko dwa pokoje i 35metrow kwadratowych mieszkania, a mieszkamy w cztery osoby, wiec nie ma na razie innej opcji... Dzidzia musi spac z nami.

nimfii no to obecność mamy wszystko tłumaczy :-D myślałam, że z jakichś innych powodów tak planujesz. Ja tak planuję porządny i wielki remont mieszkania w PL, bo układ w nim niefunkcjonalny okropnie, a dałoby się z tego wykrzesać coś bardzo fajnego, mam tylko nadzieję, że spółdzielnia mi się w zmiany układu ścian działowych nie wpieprzy...

My musimy zglaszac w spoldzielni zmiany jakie chcemy wprowadzac przy scianach dzialowych, no i ciezko od nich uzyskac zgode, bo juz dawno chcielismy wyburzyc jedna ze scian :dry: ale kazda spoldzielnia jest inna ;-)

Mieszkanie w ktorym mieszkamy jest moje, bo rodzice mi je przepisali a mama z nami mieszka bo miala nas wesprzec finansowo i nie tylko... Gdybysmy mieszkali w trójke to maly juz dawno mialby swoj pokoik, choć przyznam ze na razie jest mi wygodniej mie łóżeczko obok naszego łóżka, bo jak trzeba wstac kilka razy w nocy to przynajmniej nie musze sie daleko czołgać :-D

Jak staniemy na wlasne nogi to pewnie uda nam sie usamodzielnic. No a jak Maciek bedzie mial 2-3 latka to juz bedzie w stanie pokazac ,a albo nawet powiedziec co w pokoju mu sie podoba a co nie, wiec jakos z nim ustalimy te zmiany :tak: na pewno czeka nas wielki remont :shocked2::baffled:

Ostatnia edycja:
nimfii no prawda, że co spółdzielnia to inna decyzja. U nas siedzią same staruchy, co niczego nie umieją porządnie załatwić, a ni się dowiedzieć, chyba że chodzi o wzajemną inwigilację sąsiadów :baffled: A z mojego mieszkania dwupokojowego można zrobić całkiem przyjemne 3 pokoje, bo niepotrzebnie mam gigantyczną jak na blok kuchnię i korytarz kiszkę. Wystarczyłoby bo kawałku dwóch ścian przesunąć i byłyby całkiem spore 2 oddzielne pokoje i jeden salon(ik) z aneksem kuchennym. Blok nie z płyty, a stary z cegły, więc wątpliwe, że konstrukcja się zaburzy.

Ostatnia edycja:
Ja praktycznie nic nie kupuje bo krzysiek wszystko dostaje w spadku. Właśnie przywlekłam chodzik (taki zwykły bez żadnych bajerów) i huśtawkę. Jeszcze przywleke krzesło do karmienia jak brzdąc mojej siostry "wyrazi zgodę" :)

ana bajerka myślę że to z tyłu to do przesówania jak dziecko jeszcze nie może samo sięgnąć nóżkami

Jolek fajowskie to jest bo pod nozkam,i ma taki materialik jeszcze sadzam tam Gabrysia on trzyma nozki na tym materialku a ja go woze :-D ostatnio gonil swoja bryka babcie i tak sie darl ze smiechu ze takiej radochy u niego jeszcze nie widzialam :-D

Ja praktycznie nic nie kupuje bo krzysiek wszystko dostaje w spadku. Właśnie przywlekłam chodzik (taki zwykły bez żadnych bajerów) i huśtawkę. Jeszcze przywleke krzesło do karmienia jak brzdąc mojej siostry "wyrazi zgodę" :)

tak samo jak ja :-D wszytsko dostaje w spadku albo jako prezent od rodziny z Angli... no i teraz jedyny zakup jaki musze zrobic to kupic krzeselko do karmienia :tak: jestem w trakcie poszukiwan :tak:

reklama
no my tez dużo dostaliśmy jutro moja siora wraca a przyszła chrzesna Miloszka i kupiła ciuszków bo tam jest taniocha w porównianiu z Polską

Do góry