reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

Devi, no nie wiem ja biorę korę dębu. Tantum dla mnie to trochę 'lek' i jeśli nie ma wskazań lekarskich to nie wiem czy jest sens się na to porywać. stosowałam (i nadal stosuję) płyn z kory dębu i jestem b. zadowolona. Jak mi to mama kupiła to patrzyłam na nią jak na wariatkę (miałam jakiś nivei), ale zmieniłam na korę i było o niebo lepiej moim zdaniem. a na dodatek tantum jest upierdliwe w rozrabianiu (przegotowana woda, sruty pierduty), i niewygodnie się tym podmywa bo jest wodniste, a jakoś sobie nie wyobrażam pod szpitalnym prysznicem machać łapą żeby pochlapać krocze:D
Co do brodawek miałam bepanthen czy jak to tam się pisze, ale oczywiście moja mama kupiła mi maltan i chyba też miała z tym rację, lepiej łagodziło moim zdaniem - ale to pewnie kwestia indywidualna.

reklama
Własnie, sposób uzycia dyskwalifikuje u mnie tantum. jak miałam stany zapalne i sie tym myłam codziennie (teraz tylko raz na 3 dni sie tym chlapie) to normalnie masakra, rozrabiałam to w pojemniku i lałam sobie po psioszce :-) teraz to juz mi brzuch przeszkadza by tak polewac sie, a w szpitalu to sobie tego nie wyobrazam, przeciez nie zabiorę mojego garnucha do rozrabiania :-) A ta kora debu to jakiej jest konsystencji i czy ja sie rozrabia jakos , czy to "gotowiec" ??

kore debu zaparzasz jak herbate, ja mam taka jak herbata lisciasta-zaparzasz, oddcedzasz fusy i ja na mój poprzedni problem moczyłam w tym wacik i przykładałam, przemywłam się. Jest tez kora pakowana jak herbatki ekspresowe w saszetkach tylko ona jest troszke mniej esensjonalna-wtedy tez albo ten woreczke przykładac do krocz/przemywac albo tym naparem co wyjdzie wiec tez troche roboty przy tym jest

a ha, czyli podobnie jak tantum tez trzeba to przygotowac. To przemysle sobie jeszcze. Ciekawe czy mozna przygotowac sobie tantum np. na caly dzien w butelce :-)
Teraz doczytalam wiec edytuje :-) czyli jest plyn z kory deby, to poszukam takowego.

tylko pewnie taki plyn nie ma takich samych wlasciwosci jak napar...ale na 3 dni w szpitalu powinnien dac rade a potem w domu mozna juz sie pobawic z naparami dla lepszego efektu :)

c_big382402.jpg

Mucha- cos takiego czy sa bardziej specjalistyczne płyny??

Ostatnia edycja:
Bishopaka, devi, na piersi i sutki polecam właśnie ten PURELAN. Miałam przy pierwszej ciąży. Bephanten i alantan w ogóle się nie zprawdził. Wg mnie ten, co Marcelina poleca najlpeszy. Fakt drogi, ale cóż... Teraz też go zamówiłam. I od razu mówię, na allegro jest taniej jeśli się duże zakupy robi bo w aptece doz. pl kosztuje przez neta 49zł ten większy, ale są też mniejsze 7g za 20 parę zł.

Co do higieny. Polecam moje najnowsze odkrycie:
Oceanic AA Ja i Mama, płyn do higieny intymnej, 200 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

Naprawdę jest dobry.:tak:

reklama
Lana - piękne ciuszkowe zakupki :-)
Ja wygrałam aukcję na ebay'u i kupiłam :
$(KGrHqIOKj4E3H8BuDQFBN2SnJEyew~~_12.JPG
i
$(KGrHqV,!i8E1NhTekb-BNgJ3RLveQ~~_12.JPG
... ogólem mam już całą półkę ubranek dla Szymka i ciągle nie mogę się powstrzymać by kupować nowe.... :-D:-D

Do góry