reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy i zakupki :)

reklama
A mnie najbardziej urzekły w wyprawce Kachurki dla Iwa oczy tego psiaka co spod kołderki wygląda - po prostu kot ze Shreka wymięka przy nim!
Kachurku - łóżeczko dzidzi będzie stało przy oknie i kaloryferze, czy jeszcze będziesz je przestawiać? I ostatnio oglądałam na TVN Style program dla mam o niemowlaczkach i ciąży i tam się wypowiadali na temat śpiworków - że malutka dzidzia może wpełznąć pod ten śpiworek, który zakryje mu buzię i nosek, utrudni oddychanie, bo takie maleństwo samo się może nie odkryć. Za to wychwalali pod niebiosa rożki - że przypominają dzidzi życie płodowe, kiedy było maleństwu ciasno w brzusiu.

Kachurku, bardzo fajna kołderka i ciuszki też świetne, co do śpiworka też źle słyszałam od położnej.

Iza z doświadczenia wiem, ze nie wszystkie maluszki lubią rożki, moj mały znosił je średnio, i tylko prze pierwsze dni, lubił leżeć (jakby to powiedziedzieć) rozwalony we wszystkie strony :))) Ale rożek mieliśmy taki milutki i stał sie jego ulubionym kocykiem :-)

jeju wszystko exstra i sukienusia i konieczynki i ta posciel ....naprawde

Kachurku juz tak do porodu bedzie lozio rozlozone?????

jeju :)

Izabelindo śpiworka dzidzia nie naciągnie sobie sama na buzię, jak już kołderkę, i dlatego zaleca się by maluszki spały w śpiworkach. zresztą większość śpiworków jest tak zrobiona, że maluszek nawet jak sie wierci "nie wjedzie do środka".
Łóżeczko może na razie stać przy kaloryferze bo przecież nasze maluszki rodzą się po za sezonem grzewczym, dopiero na zimę Kachurek będzie musiała pomyśleć nad ustawieniem łóżeczka.

Lady do porodu to już nie tak daleko, za moment marzec. A łóżeczko można przykryć kapą, by się nie kurzyło.
Też już zaczynam myśleć nad "wystrojeniem" łóżeczka.

A ubranka są prześliczne:tak:

Łóżeczko zostało rozstawione bo podobno dobrze żeby trochę postało żeby lakier zwietrzał. A pościel to jeszcze nie wyprana i tylko tak do zdjęcia ubraliśmy żeby wysłać moim rodzicom. A w pokoju to jeszcze będzie przemeblowanie , musimy biurko z kompem przenieść do drugiego pokoju. Zresztą łóżeczko w tym miejscu nie może stać bo po 1 kaloryfer ( chociaż latem to nie problem), a po drugie pod oknem a tu latem bardzo mocno słońce świeci. Ależ Wy czujne jesteście!!!!!:-D:-D:-D
A maskotka ta pierwsza zabawka dla Iwa którą dostał od mojej chrześnicy. To beagle jak nasza sunia. Wyraz twarzy identyczny!:-D:-D
Zmartwiłam się tym śpiworkiem, naprawdę dziecko się może w niego wsunąć? Kołderki też nie polecają. W rożku znowu Mały nie ma swobody ruchów. No to w czym ma me Dziecię spać? Chyba na kangurka u mamusi na cycu!:-D

Kachurku piękne te rzeczy ciuszki i ta pościel też mi się podobała tylko do pomarańczowego pokoju mi nie pasowała więc kupiłam taką
złoto-białą tylko jeszcze nie mama łóżeczka więc nie wiem jak to bedzie wyglądało i jedynie co mi się trochę w niej nie podoba to że ma trochę krótki ochraniacz ale na początek wystarczy później coś nowego kupimy albo sam ochraniacz dokupimy

kachurku, bez przesady, nie można we wszystko wierzyć co powiedzą w tv itp. Jak mały może się tam wsunąć?? Przecież rączki będą na zewnątrz.
Nie wiem czy słyszałyście o nagłej śmierci łóżeczkowej, do zapobiegania zalecają by dziecko spało w śpiworku.
Trochę nie rozumiem, dlaczego do spania dziecko kłaść otulone w rożku. Do uspokojenia tak. Ale Do spania już nie za bardzo. Rożek mimo, że przytulny krępuje. A dziecko musi mieć swobodę ruchu:tak:

Anrus dla mnie to zdjęcie jest za małe nic na nim nie widzę:no:

reklama
Kachurku Ty sie nic nie martw ja tez zakupilam sobie spiworek nie dosc ze spelbnia super role do spania a takze przydaje sie an chlodniejsze dni jak idziemy z dzieciaczkiem na spacerek naprawde.... a co zsuwania no co wy bez paniki maluszek nie ma takiej korygacji ruchów... sam sie nie kreci tak trzeba samego go przewracac z boczku na boczek albo glowke lekko przewracac to nie jest starsze dziecko kilku mieiseczne co jak spi to kreci sie po calym lozeczku...wiadomo ze nie przykrywamy maluszkow po brode normalka nie ma co sie bac i siac panike....

A to moj nowy ciuszek dostalam wczoraj hihihi

313514598

Do góry