reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakupy lipcowek

reklama
Ja bym wybrała ziemniaka :-D Melka uwielbia jeść z łyżeczki, takie minki robi! Oczywiście u nas jeszcze za wcześnie na rozszerzenie diety ale daję jej probiotyk na wodzie z łyżeczki i teraz wit, C. Dla tej cały rytuał czyli sadzanie do bujaka, zakładanie śliniaka, mama przygotowuje picie i samo karmienie to taka atrakcja, że cały czas się śmieje i interesuje tym co się dzieje. :-D
Ode mnie Mel dostanie zestawik do jedzenia na mikołaja - bo ten który mieliśmy został u teściowej :dry:

A gdzie Zola do tej pory spała? Nie miała łóżeczka?
I jaki zestaw planujesz kupić?

A w tym kubeczkach to co będziecie podawać i od kiedy? Może głupie pytanie ale to moje pierwsze dziecko i te sprawy to błądzenie we mgle. Na początku powinno się podawać jakiś słoiczek np. właśnie ziemniaki z dodatkiem glutenu (pół łyżeczki chyba), tak? Ale to łyżeczką a skoro mała ciągnie KP to co z kubeczka jej dawać?

Mi jest schemat potrzebny bo nie kumam :( czyli rano kp później sloiczek zamiast 2kp później co dalej?

nie kumam tej regularności karmień piersią...

u mnie to się zupełnie nie sprawdza. mam ze 100 karmień na dobę, o różnych porach... ;-)

ja mam przykaz podawania nowości w porze obiadowej, ale nie będę robiła tego z zegarkiem w ręku. Adaś żyje swoim życiem, a nie żadnym harmonogramem

Michalina, są różne szkoły. ja widziałam już chyba z 5 schematów... też nie wiem, który będzie najlepszy, ale najpierw dam kleik bez glutenu, potem kaszkę z glutenem i dopiero warzywko.

myślałam o dawaniu kleiku butlą, teraz mam pomysł na łyżeczkę. nie wiem co się sprawdzi.

dawałam Adasiowi polizać jabłko i próbowałam dawać mm. reszta idzie jak po gruzie..

reklama
Przenosząc tu temat krzesełek:

Dostalam takie drewniane, co się przerabia na stoliczek, ale ono jest siedzące, nie regulowane. Mam też bujaczek z tiny love i on ma kilka stopni nachylenia. Czy potrzebuje też krzesełka czy dam radę najpierw bujaczek potem drewniane?

Do góry