reklama

Zakupy lipcowek

• Starter tematu Starter tematu użytkownik 902
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Zależy mi na wyglàdzie, ale przedewszystkim zależy mi na bespiecxeństwie, testach, i wygodzie dziecka. Te co tu sprawdzałam wozki 3w1, to mają wszystkie testy. :)
Wiem, że każdy chce taki aby był z testami i bezpieczny ;) dlatego nie wyklucam sie i nie podważać czyjejś opini. :) ja tez sie zastanawiałam nad fotelikami z firmy maxi cosi, bo ostatnio tez na nie patrzyliśmy z tym adapterem do auta. Do końca kwietnia mamy czas na podjęcie decyzji. :) bo będziemy kupować na początku maja. :) a Wasze opinie są ważne dla mnie rownież, bo czesto o niektórych rzeczach sie nie mysli a warto zwrócić na to uwagę. ;)

reklama
fajne zakupy dziewczyny!
ja dopiero dzis kupiłam pierwszą rzecz dla Młodego, zestaw ogrodniczki z bluzą z miekkiego materiału i skarpecioszki. dosyć drogie ogrodniczki, ale nie będę dużo ciuchow kupować, bo juz od siostry dostałam dwa kartony.. mamy ugadane że nie rozdajemy tylko w rodzinie zostanie :) miedzy siostrami :) a chyba u nas będzie teraz okres rozrodczy :) kupie więc kilka ładniejszych ciuszków aby miał coś an wyjścia :)

Kupowalam kocyk w TK Maxx :) byly sliczne rozowe dla dziewczynki rowniez. Patrzylam na necie czy da sie kupic i za jaka cene, ale znalazlam tylko na ebayu, a na allegro sa z tej firmy "otulaczki" ktore tez widzialam w sklepie i chyba sie skusze, bo mega milusi material :) firma nazywa sie Blankets & beyond.

To dzieki za uwage, ze foteliki bywaja ciezkie... Myslalam, ze to taki lekki kosz ;)
Rozwazalam zakup fotelika w zestawie 3 w 1, ale wozki 2 w 1 tez sa spoko i cenowo i wagowo. Jak trafilam ten fotelik to kupie fotelik, a pozniej kupie wozek. Pewnie i tak nie bede wozila dziecka w foteliku

Blue, sprawdź tylko czy te testy to testy homologacyjne czy bezpieczeństwa, bo to co innego... foteliki sprzedawane w sklepach powinny mieć testy homologacyjne, ale niekoniecznie muszą mieć te zderzeniowe. a do samochodu to nie adapter tylko baza z isofixem lub typu familyfix, czyli taka z nogą przykręcaną do podłogi :)

I tu sie w Twoją stronę Małgorzatka kłaniam :* :)
No a ja z tego wszystkiego zamiast baza napisac, to napisałam adapter :o :)
I dzieki za rady, wszystko posprawdzam. ;*

spoko, trochę się szkoliłam w temacie, szkoda tylko że trochę za późno... pierwszy fotelik wiem, że nie pasował do mojego ówczesnego samochodu, ale wiem to dopiero teraz, a tak to przez cały czas się zastanawiałam, o co chodzi. drugi to był problem, bo kupowaliśmy w listopadzie, a wiedzieliśmy, że najpóźniej w czerwcu zmienimy samochód i ciężko było coś znaleźć, zwłaszcza, że moja corsinka isofixa nie miała i tylko taki na pasy wchodził w grę. na szczęście idealnie pasuje do nowego auta, bo w corsie trochę latał na boki. minusem jest to, że pan mnie namówił na 9-36... ale w swojej kategorii wagowej przoduje w testach, tak na pocieszenie. myślałam nawet żeby go sprzedać i kupić 9-18, ale odpuściłam, bo pewnie wzięłabym taki sam, tylko ten z węższej kategorii wagowej, a Ola już ma prawie 14kg i jest wysoka jak na swój wiek, więc kto wie, czy za rok znów nie trzeba by było kupować nowego... więc czekam, jak trochę jeszcze podrośnie, kupimy jej pewnie nowy ten z III grupy wagowej. a ten póki co ma nawet jeszcze ponad półtorej roku gwarancji, że jak będzie kolizja, to mi go sprawdzą i ewentualnie wymienią na nowy. dla małego bobaska kupujemy z bazą i adaptery do wózka, chyba że to będzie cybex, to adaptery mam

reklama
Blue każdy zwraca uwagę na cosik innego. Ogólnie uważa się, że foteliki z zestawów są mniej bezpiecznie i nie mają testów. Ja miałam chicco od znajomych, które też cieńko wypada a moje dziecko jest całe i było bezpieczne. Także kto co woli.
a miałaś jakiś wypadek samochodowy?

My mamy maxi cosi cabrio fix, dostaliśmy od siostry mojego A, muszę tylko nową tapicerkę kupić, bo ta jest sprana.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry