reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy majóweczek

Ja mam naprawdę ogrom rzeczy po Kubie, takich uniseksów. Nawet nie liczę, bo wyjdzie jak na troje dzieci;-)

PolaTola, kikut będzie się wietrzył pod warunkiem, że odwiniesz pieluchę i oprócz kaftanika nie założysz dziecku nic więcej ;-) Wiem, że pieluchy Bella Happy nawet mają specjalne wycięcie na pępek. Ale to moim zdaniem zupełnie niepotrzebne, bo inne trzeba po prostu wywinąć.
Co do kaftaników, to nie sądzę, by w maju były one niezbędne.

A ja sobie obiecałam jedną rzecz: nie będę Małej ubierać w żadne dżinsy, które przeważnie są sztywne. Tylko ubranka dające dużą swobodę ruchów:tak:

reklama
Kasienkadg - chyba ZA dużo ;) Ale nie mogłam się powstrzymać ;)

Zapominajka, u Ciebie też nie widzę kaftaników. Czy myślicie że to niezbędne? Podobno lepiej, bo kikut pępowinowy się wietrzy...

Żadnych kaftaników. Przy Iggym dostałam od koleżanki chyba z 20 i przeklinałam...
A kikut to może przez max 14 dni po urodzeniu będzie. Igusiowi odpadł po niecałym tygodniu.
A wietrzenie tak jak napisała Fiołkowa na golaska :-D

Jeansów żadnych nie kupiłam. Wszystkie z darów :-D to co miałam nie brać...

Widze że nie tylko ja mam ogrom ciuchów:) jutro jeszcze jedziemy po kołyskę i ponoć z nią też mają jakieś ciuszki przywędrować....

a ja znów nie umiałam przejść obojętnie obok lumpka... dzisiejsze łowy - koszt 11pln za wszystko:

1. 3-6 miesięcy

20130129_150702.jpg

2. 6-12 miesięcy

20130129_150757.jpg

3. 12-18 miesięcy

20130129_150721.jpg

4. 3-6 miesięcy

20130129_150742.jpg

wzięłam się przynajmniej za wyławianie większych niż 0-3m, bo tych mam już zatrzęsienie!!!

Zapominajka, u Ciebie też nie widzę kaftaników. Czy myślicie że to niezbędne? Podobno lepiej, bo kikut pępowinowy się wietrzy...

ja nie lubie kaftaników i takich kupować nie będę,pod pleckami mi się podwijały i myśle że nie jest to wygodne dla dziecka,zdecydowanie jestem za body,a jak ciepło będzie to w samej pieluszce będzie pępek wietrzyć albo podwinę na brzuchu body

ja jestem oszczędna z ciuchami na razie. Zbliżają się car booty a tam pewnie strace wszelkie hamulce. Na razie mam około 10 body z krótkim rękawem, 5 pajacyków, dwie bluzy, dwa sweterki, trzy sukieneczki, jakieś buciki, skarpetusie, mama już zapowiedziaął że kupiła Larze kurteczke na zime, i na razie tyle. Za To kącik w sypialni powoli powstaje, łóżeczko jest już złożone, włożyłam do niego maskotki i zdjęcie USG LAry a jak M to zobaczył to aż mu świeczki w oczach stanęły ;)

już kiedyś tłumaczyłam gdzieś na forum: jak sie robi ciepło to co niedziele rsno ludzie zjeżdżają się na wielkie pole kempingowe i z bagażników sprzedają wszystko co im nie potrzebne, za grosze. Od ubrań po dzieła sztuki. Taki jakby pchli targ.

Ja myślę, że z wietrzeniem pępka to nie ma co panikować - przecież jeśli dzidzol w maju będzie nawet cały czas w bawełnianym body, to i tak jest dobry dostęp powietrza - ja przynajmniej przy Antku nie zwracałam na to specjalnej uwagi - do pepka Octanisept 3xdziennie i przemywanie okolicy takim patyczkiem do uszu, wywinięta pielucha.. i tyle. Odpadł szybko, sam, bez problemów.
Sembonzakura - juz chyba kiedyś pisałam, że zazdroszczę tych car bootów...

reklama
Do góry