reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy majóweczek

ja czekam co w spadku dostanę, no i muszę przebrać rzeczy po młodym
ale mam wózek, przewijak, pieluszki tetrowe, łóżeczko, pościel, bujaczek, matę edukacyjną, laktator, butelki, smoczek
tylko wanienki nie mam
a te czapeczki to nie jestem pewna, bo młodemu zakładałam latem bo wszyscy zakładają, ale cały czas się zastanawiałam "po co?" bo jak leży w wózku, więc osłonięte, na dworze gorąco.....wiadomo jakąś mieć trzeba ale tak bez przesady
a ogrodniczki też stwierdziłam że nie praktyczne bo dla tych małych dzieci są body z tak ślicznymi nadrukami że szkoda je zasłaniać ogrodniczkami :-p

reklama
Ja czapeczki zamierzam tylko po kapieli zakladac i ewentualnie wieczorami.Zobaczymy zreszta.Wszystko wychodzi w praniu.
Dzisiejszy dzien,z racji tego ze i tak jest w plecy caly,spedzilam na poszukiwaniu lozeczka,materacyka i takich tam przydatnych.Musze jeszcze sporzadzic liste i podzielic na miesiace.Ale tez czekam bo kolezanka mowila,ze sporo ma takich rzeczy jak bujaczek,mata edukacyjna itd.po coreczce i sie musimy przejechac do nich i obadac.Wtedy bede juz wiedziec na czym stoje :-)

ja jak czytam Was, internet i inne porady to wklepuję do worda co jeszcze muszę kupić.... póki co lista wygląda tak:

Waciki do uszu/patyczki
Kosmetyki do kąpieli itp.
szczotka do włosów
sol fizjologiczna
aspirator
termometr
herbatki dla bobo
herbatki na laktację
smoczek + ewentualnie pojemniczek
octanisept
osłonki na sutki
karuzela
przewijak
pojemnik na pieluchy (chcę taki zaczepiany na łóżeczko)
prześcieradła
podkłady pod prześcieradło
Wit D+K
Staniki do karmienia
Maść na brodawki purelan
Podkłady higieniczne do szpitala
Majtki poporodowe
Podpaski
Koszule do karmienia
Laktator
Mata edukacyjna

Nanulika- fajna lista, o kilku rzeczach mi przypomnialas, masc na brodawki - bo z tej listy wynika ze chcesz karmic piersia- mozesz zaczac uzywac juz wczesniej, by zapobiec ewentualnemu pekaniu, ja stosuje juz od okolo 3 tygodni, aha i nie wmasowywac tylko nalozyc i dac wyschnac :)
jesli bedziesz tylko karmila to herbatek raczej dawac nie musisz dziecku, ale jesli bedziesz w domu na wszelki wypadek miala to nic sie nie stanie :)

ja na razie mam mate do przewijania. Od biedy zawsze mogę ją położyć na łóżeczko, ale wolałabym mieć taki nakładany przewijak, nie zajmuje prawie nic miejsca a zawsze masz ten dodatkowy blat. Licytuje jeden a Ebayu, ale nie chce dać więcej niż 15F. Ile w Polsce takie cuś kosztuje?

reklama
Do góry