reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy majóweczek

No to jestem w lekkiej kropce...tak was czytam i czytam

Chciałam wziąc łóżeczko turystyczne i teraz się zastanawiam:eek: czyli musialabym dokupic materac osobno twardszy??

Zapominajka, czapeczka fantastyczna...przefantastyczna :)

Ostatnia edycja:
reklama
Fladra dobry materac to podstawa!Do drewnianego tez nie warto kupowac piankowego.Ponoc najlepsze sa kokosowo-gryczane chociaz gdzies mi sie o uszy obilo,ze niektorych malych alergikow uczulaja.Wazne zeby materac byl twardy i gruby-dlatego ten pakowany z lozeczkami,wedlug mnie,odpada.Na korzysc drewnianych lozeczek przemawia tez lepsza cyrkulacja-oczywiscie bez ochraniaczy i innych baldachimow bo z nimi na jedno chyba wychodzi.Ja mimo wszystko zdecydowalam sie kupic turystyczne bo zwykle sie nie sprawdzilo.Wazne zeby mialo regulacje dna-dla naszego kregoslupa.Dla mnie tez wazne ze je w maju na balkon bez problemu wywleke :-) No i juz szukam spiworkow jak Nia o tych poscielach napisala :) Z tym,ze ja chce lozeczko bez zbednych bajerow.Przewijak chce osobno.I takie bez melodyjek i innych kolysek.To mi sie zupelnie niepraktyczne wydaje...
Oczywiscie wszytstkie super-zaplanowane zakupy zweryfikuje dopiero maly czlek,ktoremu cos sie bedzie podobac lub tez nie...:-D

ja nakupowałam ubranek dla dziewczynki a tym czasem wszyscy mi mówią że będzie chłopak!! nie mogę uwierzyć 3 niezależne osoby jednego dnia wywróżyły mi syna!!

sembonzakura- zobaczysz co usg ci wywrozy :)

Mdla- ja turystyczne tez mialam ale uzywalismy go tylko w celach turystycznych :) co do lozeczek to tak jak wszystko napisalas sie podpisuje, tez nie zakladam zadnych ochraniaczy, do spania zadnych miskow pieluch itp, jak juz referat tu napisalam spiworek dobry materac i dziecko :) tak bezpiecznie i tak u mnie zostanie

alez wy wszystkie super zakupy robicie, ja najpierw przejrze co mam po malym a w styczniu na przeceny, troche tez napewno na licytacjach na ebayu kupie z malym tez tak robilam i zawsze bylam zadowolona

My mamy po Kubie i drewniane i turystyczne łóżeczko. Ochraniacz na szczebelki skutecznie chronił głowę, ale jak zaczęło się wstawanie, to zmieniliśmy na turystyczne, bo kilka razy nieźle walnął tracąc równowagę.

Co do mycia i smarowania, to polecam Emolium - cała seria kosmetyków, tańsze od innych, a równie dobre:tak:

Wiem, że niektóre produkty są na pewno od 1 dnia. Ale już dokładnie nie pamiętam, bo myśmy zaczęli używać ok 4 miesiąca, kiedy skóra Kuby zaczęła przypominać tarkę:eek:

reklama
flądra ja miałam dodatkowy materacyk w łóżeczku turystycznym. chyba materac byl kokosowo-gryczany.
ja narazie nie mam ubranek.myślę nad wózkiem.

Do góry