reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy majóweczek

Rysia ja też tak mam!
w naszym poprzednim domu łazienka na dole była koloru zielonego z kwiatuszkami, na górze różowa . na początku byłam zachwycona. po jakimś czasie nie mogłam na to patrzec.
teraz mamy wszystko w neutralnych kolorach.

u nas też dzidzius będzie spał w naszym pokoju. (bo ja nie umiem inaczej )

reklama
Rysia sliczna posciel:-)
Natalia tez chce taka posciel troszke mnie cena przeraza jak to mnie ale warto tyle wydac bo jest sliczna,zastanawiam sie tylko nad kolorkiem bo w pokoku mam pomaranczowo i tez musi w miare pasowac a nie gryzc sie ze scianami:tak:

Do wydatkow tez sie nie odzywam wiadomo to dopiero poczatek a pozniej to sie zacznie jak dzieć juz bedzie:)

a ja pościeli nie kupuję, może za jakiś rok.... na SR tylko utwierdzono mnie w przekonaniu że śpiworki będą ok....

ja z doświadczenia wiem ( po mojej pierwszej córce) ,że pościel przydaje sie dopiero później.
ale oczywiscie nie odmawiam Wam dziewczyny przyjemności

ja nie kupuje pościeli ;) robię na szydełku kocyk a tak to kupie małej śpiworek (najbezpieczniejszy jest do 12 miesiąca) i baldachim, może ewentualnie ochraniacz.
Myślę nad kupnem komody tylko i wyłącznie na rzeczy Lary. Zastanawiam się także jak zorganizować wszystkie przybory kosmetyczne (sypialnia czy łazienka?) Drażni mnie że w sypialni po wstawieniu łóżeczka mało co miejsca zostało. Może jeszcze jakąś mała komódkę i jakiś niski regalik upchnę ale to będzie tyle :(

no własnie każda z nas ma inne upodobania ,przyzwyczajenia.:-)
sembo ja się powoli uczę no i może też mi się uda zrobić kocyk?
no właśnie NANU a jak Tobie idzie nauka?/kocyk dla Matyldy?

SEMBO - MY ZAKUPILIŚMY NAJMNIEJSZĄ KOMODĘ ŚWIATA Z IKEI:) MODEL: RAST. WSTAWILIŚMY POD BIURKO ZAMIAST 2 NÓG:p
OOOPS SORY ZA CAPS LOCK
a co do pościeli - pewnie że przyjemności kupowania się nie odmawia, jak komuś pasuje stosowanie od początku to czemu nie. Ja swoje zdanie mogę póki co opierać jedynie na zdaniu innych:) ale tak sobie postanowiłam:) 2 śpiworki 0-6m już mam:)
a w praktyce wszystko wyjdzie.....:) najwyżej wtedy kupię:)

edit

a co do kocyka Framamo to czekam na zamówione motki i szydełko:)))))

Pościel śliczna :tak:

Ja nie kupuję z prostej przyczyny - mam po Kubie, a on już śpi pod większą kołdrą i na większej poduszce.
A do tego nie wyobrażam sobie zakrywania Małej kołdrą w maju... Najpierw będzie śpiworek.
Poza tym, pisałam już chyba, że dziecko na początku dosłownie ginie w pościeli;-) Ale oczywiście, jak komu wygodnie :tak:

reklama
ja też miałam wrażenie przy Frani ,że dzidziuś ginie w pościeli plus moja szalona wyobraźnia. ne jest ze mną łatwo

Do góry