reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Dziewczyny piorące, jeszcze zdradźcie na ile stopni wstawiacie pranie? Na 90? Czy na 60 wystarczy?

wiesz co ja piore w 40 , ponieważ wiekszość jest kolorowa i z wzorkami i po takiej temperaturze mogloby juz średnio wygladać... no chyba,ze masz iekszość białych, a poza tym zawsze zagladam na metke w ilu stopniach mozna prać. Wydaje mi sie,ze jak wypierzesz w 40 a potem wszystko przeprasujesz, to samo prasowanie jeszcze ze tak powiem zdezynfekuje ubranka

reklama
ja mam te ciuszki od koleżanki - puściłam na 60 i stwierdziłam, że jak mi coś się zniszczy w tej temperaturze lub jakaś plamka nie puści to najwyżej nie będę używać
i tak po wypraniu przesegregowałam, bo niektóre rzeczy mi nie podchodzą - nie lubię kolorów typu żółty czy pomarańcz [na ubraniach] i stwierdziłam że je zawiozę do domu samotnej matki albo oddam do caritas

Ostatnia edycja:
A ja zamierzam prać ciuszki w normalnym proszku ale 2x płukać w płynie dla dzieci... znajome tak robiły i było oki... a jak się używa proszków dla dzieci to potem mogą być ponoć problemy z przestawieniem na zwykły proszek - alergie wysypki... pozatym Lovele itp. nie dopierają dokładnie ciuszków

KLEO - ja pralam wiekszosc rzeczy na 40C lub 60C - zalezy co to bylo, ale pralam po dwa razy. Uzywane najpierw w zwyklym proszku potem dla dzieci. MARLENKA - dziekuje za informacje, wlasnie mailam jechac do tej hurtowni na Pulawskiej , juz ktoras osoba mi mowi o tym miejscu. Jednak na razie to zostaje mi tylko lozko i serfowanie po necie :-) :-)

Witam wszystkie przyszłe mamy. Mam pytanie co do ubranek nie wiem czy kupować śpiochy i pajacyki czy dresiki spodenki i podkoszulki /są takie w rozm 56 czy z napisem newborn/. Mam nawet taki mikro dresik ale nie wiem czy zda egzamin w szpitalu czy nie lepiej /wygodniej/ założyć pajacyka. Dodam ze opcja dresikow bluz i spodenek bardziej mi sie podoba niz spichy i kaftaniki ale nie mam pojecia o funkcjonalnosci. A co Wy kupujecie?

wszystko od rozmiaru 62 :-)
jak ma długi rękawek to podwiniesz, a jak będzie za małe to nie wciśniesz...
ja ciuszki na 50-56 to podostawałam, sama kupowałam głównie 62

Witam wszystkie przyszłe mamy. Mam pytanie co do ubranek nie wiem czy kupować śpiochy i pajacyki czy dresiki spodenki i podkoszulki /są takie w rozm 56 czy z napisem newborn/. Mam nawet taki mikro dresik ale nie wiem czy zda egzamin w szpitalu czy nie lepiej /wygodniej/ założyć pajacyka. Dodam ze opcja dresikow bluz i spodenek bardziej mi sie podoba niz spichy i kaftaniki ale nie mam pojecia o funkcjonalnosci. A co Wy kupujecie?

Wszystko w sumie jest kwestia gustu i upodobań ale do szpitala kaftanik i śpioch się jak najbardziej przyda bardziej niż dresik. Po za tym nie zapomnij o bodziakach. Rampersy są również cudowne:-):-)
A rozmiary?? W sumie u mnie wszystko na 62 tylko kilka rzeczy mam na 50-56.

reklama
Dziewczyny tak sie zastanawiam jaka butelke kupic do karmienia (na wszelki wypadek chce miec w domciu) ??? Dzis ogladalam taka: Butelka antykolkowa z szeroką szyjką 260ml niebieska 2szt., Tommee Tippee / - Bobomarket Zabawki, wózki dziecięce, artykuły dla dzieci, foteliki, zabawki dla dzieci i wydala mi sie bardzo fajna, ze wzgledu na ksztal smoczka. Tylko nie wiem czy to sie spawdza??

Stopi - ta butelka jest fajna, ale zastanow sie nad rozmiarem - bo 260 ml to duża butla. Lepiej chyba wybrać mniejszą - widze ze maja taka samą tylko 150 ml. Bo i tak na początku nie bedziesz karmić malutkiej takimi ilosciami mleka.
My uzywalismy AVENTA - butelki, laktator, sterylizator, nawet miałam przez jakis czas ich wkładki laktacyjne i sprawdzało sie to znakomicie. Tym bardziej ze wszystkie elementy do siebie pasują. Maja małe buteleczki 125ml i teraz tez juz zakupiłam takie na wszelki wypadek. Smoczek tez jest anatomiczny -przypominający kształtem pierś wiec nie było problemu zeby karmic naprzemiennie. Jak Jagódka juz wyrosła ze smoczka to do butelek można dokupić dziubki-niekapki i w ten sposób używać. Myśmy na początku tak własnie stosowali - jak miała poł roku to juz do butelki był założony niekapek i łatwo było ja napoić. Bo do mleczka to lepszy smoczek...
A cenowo też chyba korzystniej wypada Avent - Bobomarket Zabawki, wózki dziecięce, artykuły dla dzieci, foteliki, zabawki dla dzieci a może nie - nie zauważyłam że te butelki TT sa dwie za tą cenę . No ale to wychodzi porównywalnie a na allegro można Aventa znaleźć naprawdę tanio.

Ostatnia edycja:
Do góry