reklama

Zakupy

Sawka - jak ostatnio byłam w szpitalu to się pytałam co tutaj w Anglii polecają i czego używają w szpitalu, co powinnam mieć z kosmetyków dla dziecka i usłyszałam, że absolutnie nic. Dziecko rodzi się w takiej mazi płodowej, która nawet nie powinna być wycierana, powinna się wchłonąć, a pozostałości złuszczyć. Kąpanie dziecka w pierwszych dniach tylko wodą, dopiero potem ewentualnie coś delikatnego się wprowadza, ja kupiłam na później Nivea Baby - oliwkę i płyn do kąpieli z oliwką, ale i tak zacznę od wody, potem wlaśnie emolienty (ja mam ciekłą parafinę, potem Soleo i Oilatum) i dopiero jakieś kosmetyki włączę.

Położna ze szkoły rodzenia do której chodzę też często powtarza, że dla maluszka im mniej kosmetyków tym lepiej. Skóra dzidziusia jest delikatna.

reklama
Madzienka ta posciel jest sliczna, moze sama sie na nią skusze :-), mam pieluszki flanelowe i sa takie milutkie.

A co do kosmetyków to tez zdecyduje sie chyba na nivea, siostra mi bardzo je polecała. A kosmetyki johnson tez słyszałam ze bardzo uczulaja.

MADZIENKA pościel rewelacja...ja tez musze sie w taka zaopatrzyc,bo mam wsumie tylko jedna ta co Wam pokazywałam na zdjatkach...:}bardzo ładna....CO DO KAPIELI TO JA MAM NP WŁASNIE johnson to co mozna stosowac od pierwszych dni zycia maluszka i moja kumpela tez uzywała i nbyła bardzo zadowolona....no zreszta czas pokaze:}

Agacia82 ja podczas moich podróży (z 7mio miesieczną Kasią)po Australi zauważyłam, ze nawet w upały a wiadomo, ze tam upały okrutne mamy kłada noworodki bezposrednio na ostrzyzone futro z owcy...okazuje sie, że takie futerko ni etylko jest przydatne w zimne dni ale równiez latem fajnie oddycha i chłodzi(!!!) kupiłam przetestowałam działa!Moja druga córeczka urodzona w maju jexdziła na takim futrze od pierwszych dni aż po dzisiejszy dzień :-)...bo nadal nia wykladam wózek...taką skóre normalnie piore w wodzie z mydłem nic sie z nia nie dzieje...zapewne dziewczyny, które mieszkaja na stałe w UK tez znaja ten patent...teraz bede musiała kupic juz nowa bo ta moja jest po 2 dzieci juz niexle wysłużona...a i suka lubi sie w niej przespać (moja Jack Russel Terrierka)uwielbia spac wózku Marysi :-)

Co do poduszeczki dla maluszka to chyba co rodzice to inne opinie :-) Moje starsze dzieci miały podusie zarówno w łóżeczkach jak i w wózkach i Zosi też kupię :-) Jakiś czas temu słyszałam opinię, że brak podusi (oczywiście cieniutkiej - dziewczyny, które kupiły pościel feretti mają doskonały wzór grubości poduszki dla malca) może mieć wpływ na nieprawidłowości w zgryzie dziecka. Nie to, żeby wierzyła w każdą nowinkę, ale z racji tego, że poduszki mam już przetestowane, moja córcia będzie spała na podusi :-) Bardzo fajne komplety do wózeczka (poduszka + kołderka) w pastelowych kolorkach są np. z firmy TY i MY :-)

kupilam dzis ta wanienke, jak juz pisalam na glownym-rewelacja jak dla mnie. Cypi siedzi sobie w niej jak osoba dorosla w zwyklej wannie czyli nogo cale wyprostowane.

Z poscieli chcialam ta:
sklep.dzidzio.pl -> Pościel 2-elementowa DUETTO PUPPET YALLOW, Feretti
Ale nie ma jej nigdzie, pozniej sobie ja jeszcze zamowie z allegro a kupilam ta

sklep.dzidzio.pl -> Pościel 2-elementowa DUETTO OCEAN BLUE, Feretti
tylko ze 3 elementowa

do tego przescieradlo i butelke tomme tippy w komplecie 2 smoczki niebieskie.

Załączniki

• 100_3882.jpg
    100_3882.jpg
    43,1 KB · Wyświetleń: 64
  • 100_3887.jpg
    100_3887.jpg
    39,3 KB · Wyświetleń: 55
reklama
eager - nie słyszałam tego patentu, może za krótko mieszkam w UK, a możesz wkleić jakiegoś linka do skórki, którą polecasz, chętnie się przyjrzę!

Poduszeczkę mam taką bardzo cienką i Misia ją miała od początku, ale szybko się okazało, że ma refluks i nawet musiałąm ją na klinie kłaść, a w wózku musiała leżeć pod skosem.

Cyprysiowa - pościel śliczna! A wanienka wygląda tak jak ta którą widziałam w Mothercare... aż zaczęłam się zastanawiać czy się na nią nie zdecydować, wcześniej nie wpadłam na pomysł, żeby na łóżeczku ją położyć... musze jeszcze zmierzyć tą z mothercare i zobaczyć czy na łóżeczko pasuje to wtedy się zastanowię.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry