• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

Agatkas - ja używałam Huggisów od początku, wszyscy o wiele lepiej o nich mówili niż o pampersach, dopiero chyba na 3 czy 4 przeszłam na pampersy, bo dopiero ten numer był lepszy jakościowo od Huggisów wg mnie. Teraz też stawiam na Huggisy.

agawar - ja kupiłam torbę, z Misią się telepałam z jakimiś torbami, nie typową na dziecięcy asortyment i to było okropnie uciążliwe. Jednak dobra torba z dobrym organizerem jest niezastąpiona. Może faktycznie 150 to sporo kasy, ale rozejrzyj się napewno znajdziesz coś pasującego i tańszego, a torba naprawdę jest dobrym rozwiązaniem, bo wiesz gdzie wszystko masz, zarzucasz na ramię i idziesz, a nie szperasz w koszu wiecznie w poszukiwaniu pierdółki... Ja polecam zwrócić uwagę, żeby byłą łatwo zaczepiana na rączkach wózka, tzn. miała takie krótkie adapterki, albo zatrzaski mocujące.

Pionokia, trzymam kciuki i jak tylko aparat zakupicie to wklejaj, wklejaj!! Zwłaszcza te włoski!!

Ja do wózka mam śpiworek i kocyki, nie mam poduszki, najwyżej dokupię jak uznam, że jest potrzebna. No i będzie małą w kombinezione, kocyku i w śpiworku, tu zimą jest min -1 st, więc sądzę, że to wystarczy napewno.

Misiówka napisz proszę jak ubierzesz dzidzie jak będziesz wychodzić ze szpitala bo u mnie są podobne zimy a ja jestem zielona i niewiem jak mam córcie ubrać:baffled:.

reklama
renia - wszystko zależy od temperatury, ale pamiętaj, że jeśli wracasz np. taxówką lub własnym samochodem, to dziecko będzie miało ciepło w aucie, w sumie tylko chwila ze szpitala do auta i z auta do domu będzie wystawieniem dzicka na chłód. Ja Miśkę ubrałam bardzo ciepło, a potem w samochodzie musiałam ją rozpinać i rozbierać, bo było jej za ciepło. Teraz mam zamiar założyć body na długi rękaw, pajacyk cieplutki, i kombinezon, na główkę czapeczkę bawełnianą, na to zimową i kapturek. Dzidzia w koczyk, albo rożek i w taksówce wyjmę ją ze kocyka/śpiworka i włożę do fotelika.

Madzienka - ja mam dwa komplety pościeli flanelowej i są naprawdę super, korzystała z nich już 4 dzieci łącznie z moją Misią i wyglądają jak nowe!! Są bardzo przyjemne i mięciutkie, kolory nadal żywe i praktycznie zero śladów użytkowania. Dla porównania kupiłam Misi pościel Drewexu - normalnie jakiś rok z niej korzystała, a wygląda jak psu z d..., sprała się bardzo szybko, w porównaniu do tamtych - dziadostwo. Z takiej flaneli z jakiej jest szyta ta pościel ja mam pieluszki, z Misią też miałam takie, a wiadomo, że pieluszki są bardzo eksploatowane - uważam, że jest dobrej jakości. Ja bym kupiła napewno prędzej taką niż np. znowu Drewex.

dziewczyny mam pytanko, jakiego mydełka bedziecie uzywac do kapieli dla maluszka? Ostatno w szkole rodzenia była przedstawicielka firmy Johnson i bardzo polecała take mydełko w płynie od pierwszych dni zycia maluszka tylko ja jakos nie jestem przekonana do tej firmy... z tego co wiem produkty tej firmy bardzo uczulaja dzieciaczki... Byłam ostatnio w sklepie i oglądałam produkty firmy Nivea Baby ale nie znalazłam nic co mozna by było stosowac od pierwszych dzni zycia maluszka... zostaje mi tylko zwykłe mydełko Bambino a ja wolałabym osobiście jakies mydełko w płynie

reklama
Sawka - jak ostatnio byłam w szpitalu to się pytałam co tutaj w Anglii polecają i czego używają w szpitalu, co powinnam mieć z kosmetyków dla dziecka i usłyszałam, że absolutnie nic. Dziecko rodzi się w takiej mazi płodowej, która nawet nie powinna być wycierana, powinna się wchłonąć, a pozostałości złuszczyć. Kąpanie dziecka w pierwszych dniach tylko wodą, dopiero potem ewentualnie coś delikatnego się wprowadza, ja kupiłam na później Nivea Baby - oliwkę i płyn do kąpieli z oliwką, ale i tak zacznę od wody, potem wlaśnie emolienty (ja mam ciekłą parafinę, potem Soleo i Oilatum) i dopiero jakieś kosmetyki włączę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry