reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

agawar rajstopki mozna oczywiście zakładac tylko jedna zasada...powinny byc z bardzo elastycznej i miekkiej bawełny, niestety nie wszystkie firmy takie robią po 2-3 praniach rajstopki zbijaja sie w twardą bawełne i ciężko je założyc dziecku :-)

reklama
ja na pewno nie bede używac rajstopek na początku ! z Liwią tez nie miałam bo jakoś praktyczniejsze i wygodniejsze są spiochy ! a potem jak starsze to jak najbardziej ! Liwcia długo chodziła w zestawie body + rajstopki !!!

justyna ja w ogóle nie lubie u maleństw, dorosłych ubrań typu :jeansy, sztruksy, spódniczki, sukienki na szelkach, koszule...to wszystko pieknie wyglada....takie słodkie maleńkie ;-)ale za to jakie niewygodne...nie mówię, że dla maleństwa ale jakie niewygodne do zakładania ...ale to juz moja 3cia pociecha więc ...nie chcę zabierac innym mamom, które maleństwa beda ubierały po raz pierwszy podziwiania takich ciuszków :-) ostatnio kolega zakupił dla swojej 4 ro miesiecznej córeczki wielgachna torbe prześlicznych"dorosłych"ubranek w Zarze...nie chciałam być zołzą...i ni eskomentowałam ale ni ezazdroszczę mu wbijania córki w te ciuszki :-)niestety śpiochy górą!potem koszulki plus rajstopki....a potem leginsy lub inne drechy :-)

Czy warto kupowac rajstopki w rozm 56-62?Co bedziecie zakładac maluchom pod spodnie?

Ja też jestem zdania, że zakładanie niemowlęciu rajstopek to męczarnia - i dla niego i dla osoby ubierającej go. Taki maluszek ma bardzo delikatne nóżni i trudno je wbić w obcisłe rajstopy. O wiele lepsze są luźniejsze śpioszki czy pajacyki. I pod kombinezonik to zupełnie wystarcza, nawet na zimę.

I zgadzam się w pełni z eager - trudno oderwać wzrok od tych wszystkich ślicznych ciuszków i trudno powtrzymać się przed zakupem, zwłaszcza przy pierwszym dziecku, ale praktyka pokazuje, że na pierwsze parę miesięcy naprawdę najlepsze i najwygodniejsze są zwykłe bawełniane śpioszki, body i pajacyki. No i jakiś jeden ciuszkek "wyjściowy" - wystrzałowy :-D

Ja mimo że to moje pierwsze dziecko jestem tego samego zdania co eager i pytia:) I dlatego u mnie mnóóóóóstwo śpiochów, pajacyków, koszulek i body wszelkiego rodzaju:) Na strojenie przyjdzie czas jak maluszek bedzie troche wiekszy:)
Nie powiem, że nie mam żadnych "wystrzałowych" ciuszków:) Mam - ale już w dużo większych rozmiarach:):)

Eager, Pytia, Agatkas w 100% zgadzam się z Wami, przede wszystkim miękkość i wygoda. (i dziecka i moja)
Ale muszę się przyznać, że mam dziwną słabość do czapeczek i kapturków z uszkami jak u misia - głupota

Czy warto kupowac rajstopki w rozm 56-62?Co bedziecie zakładac maluchom pod spodnie?

Bardzo dobre jakościowo są np. rajstopki z Woli albo z Rewonu. Są mięciutkie nawet po wielu praniach :-) Ja przy moich poprzednich dzieciach z kolei nie używałam śpiochów prawie w ogóle chociaż miałam ich mnóstwo, a rajstopki sprawdziły się super. Myślę, że to tak jak ze wszystkim: co rodzicie to inne upodobania, gusta itp. Tak więc myślę Agawar, że warto kupić dosłownie kilka par rajstopek choćby po to, żebyś mogła sama się przekonać w co wolisz synka ubierać. A te kilka par i tak się przyda, i tak :-) np. pod spodenki jak będziesz gdzieś z maluszkiem wychodziła :-)

U nas też przewarzają pajace, mam kilka sukieneczek i do nich dosłownie 2 pary rajstopek.

Karuzelki nie mamy i na razie nie kupuje, dzia na początku będzie bardziej potrzebowała spokoju i ciszy niż takich bodźców, zostawiam sobie ten temat na 2-3 miesiące po porodzie, wtedy będę się zastanawiać, poza tym mamy projektor z pozytywką po Misi, nie wiem czy na tym się nie skończy poprostu.

reklama
A ja mam kilka par rajstopek z rewonu bo są bardzo dobre gatunkowo....a śpiochów mam dosłownie kilka par....mam mnóstwo spodenek dresowych i nie uważam żeby miały być niewygodne ani dla dziecka ani dla mnie.....:-)

Do góry