reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

reklama
Nie wiem dziewczyny czy będzie Wam wygodnie kąpać maleństwo na podłodze???:eek:
Co do proszku to napewno będę prać w dziecięcych...one mają zupełnie inny skład i są o wiele delikatniejsze...
I ja zaopatrzę się w stelaż pod wanienkę bo z doświadczenia wiem że są stabilne...nie wiem jeszcze jaką wanienkę będę miała więc jak zdecyduje się na wannę to wtedy kupię stelaż:-)

pozwole sie jeszcze wtracic :-p;-) ja kapalam malenka na podlodze w pokoju :tak: i jakos szczegolnie nie wygodnnie to mi nie bylo ;-)a kolo6miesiaca to juz normalnie w wanience (w duzej) w lazience :tak: wiec mysle ,ze stelaz nie jest niezbedny :blink:i posluzy krotko tak samo jak i hustaweczka ;-)

Mi napewno byłoby niewygodnie na podłodze....zgadzam się że stelaż nie jest niezbędny ale moim zdaniem bardzo przydatny...i uważam że pół roku to wcale nie tak krótko...:happy2:

Co do proszków dziecięcych to owszem są delikatniejsze ale przez to też nie dopieraja tak jak trzeba:wściekła/y:i jeśli do tego ktoś ma tak twarda wodę jak u mnie to po kilku praniach rzeczy brzydko szarzeją:wściekła/y:Ja sie przemęczyłam tymi proszkami póki Tuśka była noworodkiem a potem prałam w normalnym proszku a jak zaczęły się plamy z marchewki i takich tam innych to nieoceniony okazał się Vanish:tak:
Ale zgodzę się że wszystko zależy od skóry dziecka. Mój brat do tej pory jak ma wyprane w innym proszku niż Bryza to dostaje okropnej wysypki a chłop ma już prawie dwadzieścia lat:-D

A co do wanienek to może warto by przemyślec zakup takiej z odpływem. Widziałam coś takiego w jakiejs gazecie dziecięcej tylko nie wiem jak to wygląda w praktyce i jakie ma rozmiary.
My mieliśmy taką zwykłą ale zawsze był problem z wylewaniem wody z niej(zwłaszcza jak kompałam małą w pokoju) i trzeba było czekac na męża

reklama
A ja fotelik juz dawno kupilam jest obowiazkowy inaczej nie wydadza dziecka ze szpitala(angielskie przepisy)

no i u nas też tak powinno być ! jak ja Liwie brałam ze szpitala i mąż przyszedł z fotelikiem to patrzyli na nas jak na kosmitów nawet położne bo większość mam wiozła na rekach w rożkach :sorry2:

My mieliśmy leżaczek bardzo mi się przydał, Misia leżała sobie w nim, jak ja musiałam coś zrobić, albo mieliśmy gości i obserwowała towarzystwo z zachwytem.

41RUsxO9NzL._SX315_SY375_.jpg

41nYDlvIqQL._SX315_SY375_.jpg

Tzn. może nie dokładnie ten, ale chodzi mi o funkcyjność. No i koniecznie musi być regulowane oparcie jak dla mnie.

ja tez kupiłam to Liwii i jestem bardzo z tego zadowolona jest super ! nie taki ale podobny z pałakiem na którym wisiały zabawki

IMG_9016.JPG

IMG_9020 x 3.JPG

Nie ma jak normalna wanienka 100m. Zastanawiam się tylko czy kupić stelaz pod wanienkę czy ustawiac ja na podlodze:(?

moja koleżanka miała stelaż i narzekała że sie kolebał i niestabilny ! Ja kapałam w wannience w pokoju na niskim stoliku a na kanapie lezał ręcznik i tak było mi najwygodniej !

ja tez sie zastanawiam nad tym stelazem ale doszlismy do wniosku ze najpierw bedziemy kompac na podlodze najwyrzej puzniej dokupimy stelarz jak bedzie bardzo potrzebny;-) bo moze sie okarze ze znajdziemy cos w domu gdzie bedziemy stawiac wanienke;-)

ja własnie chciałam kupic wtedy ale tak jak Ty do tego podeszłam że zobacze i najwyzej zawsze można kupić i nie kupiłam bo stół był ok ! chociaż to schylanie troche w kręgosłup szło !

Skleroza, dziewczyny w jakich proszkach bedziecie prac ciuszki?
Bo slyszałam jedną rzecz, w sumie wczoraj kolezanka mi powiedziała, ze nie uzywala proszków dla dzieci, zeby się skorka nie przyzwyczaiła. Ona używa Vanish Sensitive.
Nie wiem czy to jest dobry pomysł?

ja prałam w loveli do tego potem kupowąła płyn zmiękczający z loveli albo taki super był z Jelpa zielony :sorry2:

bedziecie kupowac pieluchy flanelowe i tetrowe? bo niebardzo wiem do czego moga sie przydac flanelowe:sorry2:

ja miałam tertrowe od groma i przydało sie bardzo a flanelowe bardziej milusie i moga tez sie przydać wtedy nie miała a teraz na pewno zakupie kilka !

Ostatnia edycja:
Do góry