reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

Jeśli nie masz konta w banku zawsze możesz wybrać opcje zakupu za pobraniem, czyli płacisz przy odbiorze listonoszowi, tylko ta opcja zazwyczaj troszkę droższa, najlepiej zadzwoń do sprzedającego napewno odpowie Ci na to pytanie :-)

Najlepiej mimo wszystko jesli nie masz złożyć konto i ewentualnei wpłacać sobie jak bedizesz chciała komuś płacić... albo poprostu mieć na koncie a nie w skarpecie :-p

Ale i tak zanim dokonasz jakiegokolwiek zakupu musisz się zarejestrować w allegro i oni Ci na Twój adres jakieś potweirdzenie przyślą i dopiero jak to odeslesz będziesz miała aktywne sowje konto w allegro (przynajmniej tak było jak ja zaczynałem) :-)

reklama
No to pytam dalej, bo już zle skręcilam i cuś się odnależć nie mogę :-D:-D:-D
Otóż nie wiem jaka jest forma płatności za zamówiony towar (jeśli nie mam konta w banku:baffled:, albo aktualnie jest puste:-D:-D) czy wtedy płace np. na poczcie przy odbiorze paczki?
A myślałam o tej stronie, zeby tu coś zamówić
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
Ewelw ją podała i mi wpadła w oko:zawstydzona/y:
Formy płatności są przeróżne. Jest to napisane na każdej aukcji. Wejdź na tą stronę co podałam (dla przyładu), kliknij na dowolny produkt i przeczytaj informacje (one znajdują powyżej - przed opisem produktu) Tam jest opis płatności. Czasem możesz poprosić o przesyłkę za pobraniem - albo po prostu sklep dysponuje takim rodzajem płatności..
Na początku - żeby się zorientować kup mniej przedmiotów.. To tylko taka moja rada - dla bezpieczeństwa. Jak przedmiot dojdzie to wystawiasz komentarz - czy np. wszystko sprawnie poszło przesyłka - kontakt itp. Możesz sprawdzić zawsze komentarze danego sprzedawcy - zanim kupisz przedmiot.

Ja akurat wszytsko co kupowalam na allegro a kupowalam juz duzo placilam za pobraniem a to dlatego ze były to rzeczy duze i drogie typu wózek,łóżeczko, fotelik do karmienia, rowerek... i wolelam wziasc za pobraniem bo najpierw paczke otrzymuje i dopiero place (moge sobie spraqdzicczy wsyztsko ok) z malych rzeczy kupowalam kilka razy ale tez placilam za pobraniem bo nie chcialo mi sie z domu tylka ruszyc a przez konto internetowe nie placilam bo nie posiadalam zdrapek w danym momencie :-D Za pobraniem wg mnie jest lepiej, jestem pewna ze bedzie ok i nie jest wcale duzo drozej

Ja akurat wszytsko co kupowalam na allegro a kupowalam juz duzo placilam za pobraniem a to dlatego ze były to rzeczy duze i drogie typu wózek,łóżeczko, fotelik do karmienia, rowerek... i wolelam wziasc za pobraniem bo najpierw paczke otrzymuje i dopiero place (moge sobie spraqdzicczy wsyztsko ok) z malych rzeczy kupowalam kilka razy ale tez placilam za pobraniem bo nie chcialo mi sie z domu tylka ruszyc a przez konto internetowe nie placilam bo nie posiadalam zdrapek w danym momencie :-D Za pobraniem wg mnie jest lepiej, jestem pewna ze bedzie ok i nie jest wcale duzo drozej
Dzieki Ci wielkie za cenne rady, co ja bym bez Was najdroższe i doświadczone mamuski i tatuśkowie zrobiła:laugh2::laugh2:
I może fakt lepiej będzie za pobraniem, jak mówisz, u mnie to jest tak,że konto jak jest pełne to nie za długo jest w takim stanie, co najwyżej 2-3 dni w m-cu:baffled:, za to z gotówką odwrotnie:tak:

No to przy takim stanie konta to faktycznie może lepiej za pobraniem, tylko najpierw zanim wylicytujesz zwróć uwagę czy dany sprzedawca akceptuje taką formę rozliczenia.... no i na początku zanim będziesz miała kilka pozytywnych opinii o sobie też warto zapytać sprzedającego czy Ci sprzeda, bo niektórzy w wymaganiach (szczególnie za pobraniem) ma to by mieć ileś tam opinii pozytywnych....

Te staniki sportowe są rzeczywiście super. Kupiłam u Was i bardzo sobie chwalę. A mężowi najbardziej podobały sie te wysokie majteczki z wiązana kokardką:-Doczywiście na mnie;-)
Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona, Te majteczki były super - właśnie tak do teraz do 5 miesiąca. Też sobie kilka sztuk wzięłam... Tylko, że już mi tak brzuchol urósł, że wchodzić to na mnie wchodzą - lecz lekko już uciskają, a ja nie chcę mojej malutkiej istotki męczyć...
Dziewczyny wstyd się przyznać, ale jak jestem sama w domku do południa - to chodzę w samej sukience - bez majtusiów - bo już wszystkie uciskają... :-D

Ja też kombinuje cały czas co zrobić żeby mnie nic nie uciskało a właściwie nie mnie tylko mojego lokatora. Mam takich parę ciążowych majtusiów no ale nie 31 par, na każdy dzień miesiąca:-D Całe życie się biegało w koronkowych stringach rozmiar S i teraz na dupkę nie chcą wejść:tak:

reklama
Do góry