reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

Witam was!!!
Polecam ten sklep - zrobiłam w nim wczoraj z miom kochanym mężulkiem zakupy na ok 500 stówek!!!!
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
Mają prześliczne wyprawki i inne tam cuda. A poza tym byliśmy przed wczoraj u nas w mieście w Chabrze (bo wcześniej spisałam ceny właśnie u tego sprzedawcy) I okazuje się, że u tego sprzedawcy (co kupiłam) jest taniej!!! Zaletą jest to, że za przesyłkę tylko 8 zł niezależnie od ilości i kwoty... A jak się kupi za ponad 150 zł to czapeczka gratis... :tak::tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D. Jeszcze paka nie doszła, ale już ręce zacierammmm... hihi

ewelw to teraz pochwal się co kupiłas...ja szukam inspiracji:-D na zrobienie wyprawki w ogóle nie wiem co mam kupić naszej Julce na pierwsze miesiące życia, wkońcu to będzie zima:confused:
Pomóżcie mi mamuśki...

Cyprysiowa z tego co widzę to twoje maleństwo urodziło się jakos zimową porą;-), poradź co powinnam kupic, body, pajacyki itp.....
dzieki

reklama
Madzienka - Kupiłam mnóstwo wszystkiego - co prawda nie mam doświadczenia - bo to moja pierwsza dzidzia - ale podpytałam siostrę i koleżankę (ma 4 tygodniową córcię)
Oto lista rzeczy dla mojej kochanej niuniusi (niuniusia):

· 1 x KOSZULKA - kaftanik 56 NAPKI # JAKOŚĆ I # KOLORY (numer 401071725) – niebieski
· 1 x Duży Sudocrem - najlepszy krem do pupy niemowląt (numer 401074186)
· 2 x SKARPETKI BAWEŁNIANE dla niemowląt 0-6m WZORY (numer 401126932) – błękitne baranki i kremowo-żółte żółwiki
· 1 x Ciepły KOCYK AKRYLOWY 80x90 Misie Beż-Nieb (numer 401071727)
· 2 x WYPRAWKA 62 dla noworodka SUPER CZAPKA SMERFETKA (numer 401137067) – kremowy i niebieski
· 20 x == PIELUCHY TETROWE ==pieluszki z tetry I jakości (numer 401137074)
· 1 x ASPIRATOR FRIDA do nosa NA KATAR dla niemowląt (numer 402643514)
· 1 x POŚCIEL do łóżeczka WYPEŁNIENIE białe 90X120 (numer 402643517)
· 1 x Prześcieradło FROTTE z gumką 120x60--PROMOCJA-- (numer 412750183) – białe
· 1 x Kolorowa POŚCIEL DO WÓZKA Niebieska zajączki (numer 412738775)
· 1 x BUCIKI, KAPCIUSZKI, PAPUTKI dla niemowląt EXTRA ! (numer 412754388) – kremowe z misiami
· 1 x Śliczne PAJACYKI 62 PAJAC bawełna JAKOŚĆ I (numer 412741796) – zielony
· 20 x GAZIKI nasączane 70% spirytusem DO PĘPUSZKA (numer 412755386)
· 1 x Miękka SZCZOTKA + GRZEBYK ==>PROMOCJA<== (numer 412755388)
· 1 x Śliczne ŚPIOSZKI rozpinane w kroku 56 JAKOŚĆ I (numer 414294590) – zielone
· 1 x BODY ROZPINANE na całej długości 62 SUPER CENA (numer 402648484) – białe
· 10 x Higieniczne PODKŁADY DO PRZEWIJANIA 60x60 (numer 412741798)
· 1 x Śliczna WYPRAWKA 56 dla noworodka + GRATIS (numer 402646228) – biała z niebieską lamówką
· 1 x SUPER WYPRAWKA 56 dla noworodka __ JAKOŚĆ I __ (numer 412750219) – kremowa
· 1 x KOMPLET kaftanik + śpioszki 62 ŻYRAFA KREM (numer 414230353) – kremowy
· 1 x PŁYN DO HIGIENY INTYMNEJ z pompką LACTACYD (numer 402638416)
· 1 x ŁAPKI - NIEDRAPKI dla niemowląt * PROMOCJA * (numer 412750211) - białe

Te zakupy to nam mnóstwo czasu zabrały... Kolory trzeba było wybrać, szczegóły itp
Musiałam już coś kupić - bo jak Marzycielka powiedziała (na naszym głównym forum), że to już prawie 7 miesiąc się zaczyna... a ja jeszcze nic nie mam... :-(.
a we wrześniu planuję na miesiąc do roboty iść... to nie wiem czy dam radę..
A tu jeszcze wózek, łóżeczko, pościel i tyle wszystkiego... :szok:

Ostatnia edycja:
co Cie bardziej urzekło w city cross niż w edge duo combi chętnie się dowiem :-):-)

szczerze powiedziawszy to pojechałam ... stanełam przy jednym i przy drugim ... pojeżdziłam i wybrałam ten który lepiej mi się prowadziło, który był wygodniejszy, lżejszy itd.

nie wiem na ile zmieniony jest model z 2009 ale na firmowej stronie nie ma wprowadzonych jeszcze zmian nawet kolorystycznych....
(możliwe że tylko takie są - te zmiany)

ale City Cross waży z gondolą 11 kg.
w sklepie oglądałam oba z siedziskiem a Edga również i z gondolą i był dla mnie ogromny (aż za duży)

zwróciłam uwage na sposób składania co dla mnie jest dość ważne bo będę ciągle wkładać i wyciągać z bagażnika

w Egde sam stelaż waży 10 lub 13 (w zależności który wybierzesz) no i to jest KLASYCZNY wózeczek
choć ten ma przekładaną rączkę to City ma siedzisko więc .... - to dla mnie akurat mało istotne! ważne że się da w obu kierunkach

zresztą wizualnie City C. dużo bardziej mi się podoba :-)

wiadomo - jak już będzie w uzyciu - wówczas będe mogła wyraźić swoją opinię na temat tego wózka ale podobno nikt się nie skarży na tą firmę :-)

a największą porażką było wypróbowanie polskiego wózka po Emmaljungli :no: - różnica była ogromna
no i stał obok wózek z reklamacją tej samej firmy... (polski)

wózek do najtańszych nie należy ale tak juz się napaliłam że nic nie zmieni mojej decyzji! zresztą stwierdziłam że moge sobie pozwolić bo takie rzeczy jak łożeczko, bujawk, kojec i troszke ubranek odziedziczyłam po siostrzeńcu więc automatycznie zniknęło to z listy zakupów

Ostatnia edycja:
Ten aspirator FRIDA to polecam wszystkim przyszłym mamusiom... Coś wspaniałego - moja kuzynka ma i jest zachwycona. Do tego kupuje się zwykłą sól fizjologiczną - zmiękcza wszystko w nosku i się super go oczyszcza...
A pieluszki tetrowe to tak tylko do ulewania itp kupiłam.
Kolorki ubranek to neutralne wybrałam tzn niebieskie (bo mam niebieskie oczy i niunia też może będzie mieć...) Zielone też (bo znowu mąż ma zielone oczy) hihi:laugh2:, no i oczywiście białe, ecru... Różowych to nie - bo nie wiadomo jaka płeć - a chłopca to chyba nie wypada na różowo stroić...

Ostatnia edycja:
I jeszcze jedno pytanko (tylko sie nie śmiejcie:sorry2:) nigdy jeszcze nie kupowalam przez neta:baffled: i jak podajecie takie fajne stronki z ubrankami to aż mam ochotę pozamawiac cos Alankowi, tylko, ze ja nie mam pojecia jak to sie robi, wysyla, placi, odbiera itp:zawstydzona/y:, jestem w tym zielona, moze znajdzie sie tu któras cierpliwa i napisze mi jak to sie robi:confused:, poza tym mam obawę, że ktoś mnie oszuka, paczka nie dojdzie itp... albo ze rzeczy nie beda nowe:szok:
P.S. chcialam cos z allegro kupic

Edee, kupowanie na allegro jest stosunkowo proste i bezpieczne oczywiście przy zadbaniu o proste zasady.
1. Musisz się zarejestrować na allegro, tam Ci krok po kroku napsizą co uczynić.

2. Najlepiej mieć konto internetowe aby zaraz po wylicytowaniu zapłacić za towar.

3. Kupuj u sprzedawców którzy mają dużo pozytywnych opinii, jeśli by wysyłali używane rzeczy nie informując o tym napewno mieli by słabą opinię a i allegro napewno by ich ukarało, także jak ktoś ma dużo i to pozyrywnych opinii można rzecz że raczej uczciwy.

4. Narazie jak się boisz skup się na allegro bo w sklepach intenetowych już trzeba bardziej mieć się na baczności, ale to na inną pogadnkę :-)

Jak co pytaj dalej poproawdzimy za rączke koleżankę :-):-)

reklama
Edee, kupowanie na allegro jest stosunkowo proste i bezpieczne oczywiście przy zadbaniu o proste zasady.
1. Musisz się zarejestrować na allegro, tam Ci krok po kroku napsizą co uczynić.

2. Najlepiej mieć konto internetowe aby zaraz po wylicytowaniu zapłacić za towar.

3. Kupuj u sprzedawców którzy mają dużo pozytywnych opinii, jeśli by wysyłali używane rzeczy nie informując o tym napewno mieli by słabą opinię a i allegro napewno by ich ukarało, także jak ktoś ma dużo i to pozyrywnych opinii można rzecz że raczej uczciwy.

4. Narazie jak się boisz skup się na allegro bo w sklepach intenetowych już trzeba bardziej mieć się na baczności, ale to na inną pogadnkę :-)

Jak co pytaj dalej poproawdzimy za rączke koleżankę :-):-)
No to pytam dalej, bo już zle skręcilam i cuś się odnależć nie mogę :-D:-D:-D
Otóż nie wiem jaka jest forma płatności za zamówiony towar (jeśli nie mam konta w banku:baffled:, albo aktualnie jest puste:-D:-D) czy wtedy płace np. na poczcie przy odbiorze paczki?
A myślałam o tej stronie, zeby tu coś zamówić
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
Ewelw ją podała i mi wpadła w oko:zawstydzona/y:

Do góry