reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

no dobra - MAM JUZ DOSC WCINAJACYCH MI POSTOW !!!!!!!!!!

a teraz na spokojnie:
ja tez muze isc do okulisty
i tez musze sie zabrac za przygotowywanie pokoju dla dzidzi; ale najpierw musze sie dorobic szaf w mieszkaniu (tak, tak - 1,5 miesiaca po przeprowadzce a my ciagle zyjemy na kartonach :) ) i dopiero wtedy bede mogla zabrac komode michalowi i bede miala ja dla dzidzi;
musze przejrzec wszysrtkie rzeczy po michale i zobaczyc co ja wogole mam :)

reklama
Idzia, ale chociaz jestes juz po przeprowadzce. Ja sie cieszylam, bo w polowie stycznie mialam odebrac wymarzone mieszkanko i liczylam, ze uda mi sie wprowadzic do niego pod koniec marca. Dzidzia ma byc w drugiej polowie kwietnia, wiec juz mialaby slicznie urzadzony pokoik... Dzis dowiedzialam sie, ze jeszcze min. m-c musze poczekac na odbior - wiec wszystkie plany szlag trafil :( Smutno mi, ze bede musiala zabrac mala do tego brzydkiego, ciasnego, zimnego mieszkanka w ktorym teraz mieszkamy - nawet nie ma miejsca na lozeczko ani wozek buu :(

priscilla - wiem co przezywasz - nasze mieszkanie oddali nam z prawie 4 miesiecznym opoznieniem ... myslalam ze sie juz nie doczekam;
wy tez sie doczekacie - tylko niestety bedzie wam troszke trudniej :) ale mam nadzieje ze bedzie ok :)
daj zanac jak poszlo :)

oj widze dziewczyny ze powaznie juz zaczynacie wszytko szykowac.....przygotowywac sie na przyjscie dzidzie och jak fajnie;):)
ja mam chyba jeszzce troche czas;):)
ale powoli rozgladam sie za tym i owym;):)

lidijka co do pościeli to jeszcze nie dostałam :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: napisałam do tego Pana i powiedzał, że wysłał dzisiaj i powinnam jutro ją miec mam nadzeje, że to prawda ??? ;D ;D ;D ;D ;D choć nie wierze w naszą poczte HI HI HI HI HI

Dostałam,dostałam,dostałam pościel.
Najpierw przyszedł pan z poczty z przesyłką a później ksiundz z wizytą duszpasterska:)

Pościelka super. I powiem Wam dziewczyny, ze to jest pościel z wypełnieniem i myślę, ze przyda się napewno przyszłej jesieni i zimy, bo jest duża i maluszek napewno w niej trochę pośpi.

Ja zacznę przygotowania piorąco-pasujące nieco później, chyba w marcu, czekam na pożyczkę z pracy i wtedy zamówię mebelki do naszej sypialni, gdzie będzie stałało także łózeczko.
Bo my w naszej sypialni narazie mamy tylko łóżko, lampkę nocną ,kwiatka i wieżę (bo mój mąż to wieżomaniak ;))

Tak to wygląda, dopiero się "dorabiamy" wszystkiego:)

Przed chwilą moja mama zadzwoniła do mnie i powiadzała, że paczka juz jest na poczcie ;D ;D ;D ;D
bardzo mnie to cieszy po południu pojde odebrac i zobacze jak to wygląda HI HI HI HI

Hej, jestem w 31 tygodniu i nic nie przygotowane, wszystko stoi w pudłach, nie poprane, brak różnych potrzebnych rzeczy dla dzidzi. I kto tu mówi o jakiś wiekszych przygotowaniach.
Kolega z pracy dziś potwierdził, że pożyczy mi łóżeczka dla Miłoszka, z czego się cieszę, nie wiem jeszcze tylko czy będzie materacyk, bo powiedział, że nie może go znaleźć. Szafę mam zamiar kupić w piątek lub sobotę, ale kiedy ją przywiozą to już tajemnica.
Powiem Wam szczerze dziewczyny, że trochę się przestraszyłam jak się dowiedziałam, że kuzynka jedenej z moich radnych właśnie urodziła synka pod koniec siódmego miesiąca (nie księżycowego) - ona i mały czują się świetnie (2.500 kg.) - a mnie to uświadomiło fakt, że Miłosz niedługo zawita w Naszym domku a my nic. Brak podstawowych rzeczy I WŁAŚNIE TO NALEŻY SZYBCIUTKO NADROBIĆ!!!

Idzia, a Ty dlaczego musisz iść do okulisty??

reklama
aska - mam wade wzroku (-5) i musze przeprowadzic kontrole lacznie ze stwierdzeniem czy nadaje sie do porodu naturalnego :)
w pierwszej ciazy nie bylo to przeciwwskazaniem a wada mi sie nie poglebila;
ty tez nosisz okularki ?

Do góry