reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zakupy

Joasia mnie tez straszyli ze w aptekach nie ma a tez szukam bo chce kupic bo tez slyszalam ze sie przydaja, podobno mozna je dostac w sklepach dla niemowlat albo kobiet w ciazy albo na stoiskach dla dzieci w supermarketach

reklama
Wydaje mi się, że sporo zaoszczędzę kupując właśnie na allegro. Miałam wątpliwości, ale jak Wy dostałyście co chciałyście to może mi też się uda. Dziś porozmawiam z mężem i podejmę decyzję. Wiem, że na rożku oszczędzam powyżej 5 zł., na kołderce ok. 16 zł. Nie wiem jak z resztą zakupów, ale już się opłaca bo za przesyłkę zapłacę chyba mniej niż 21 zł.

Ej, przecież nie będziemy długo w szpitalu. Jak będziesz miała dobre (duże) podpaski i często je zmieniała to 3-4 szt. wystarczą. Więcej nie zużyłam jak byłam po porodzie z Wiwi.

aska00 pisze:
Ej, przecież nie będziemy długo w szpitalu. Jak będziesz miała dobre (duże) podpaski i często je zmieniała to 3-4 szt. wystarczą. Więcej nie zużyłam jak byłam po porodzie z Wiwi.
tez nie potrzebowalam wiecej po michale; majtuchy siateczkowe przydaly sie tylko w szpitalu (a i tak krecili nosem ze sie nie powinno - widze ze teraz to juz standard - cale szczescie - bo to zadna przyjemnosc chodzic po korytarzu jak kaczka sciskajac podpaske miedzy nogami zeby nie uciekla przypdakiem), potem w domu nosilam zwykle galoty;

no dzisaj zaszalałam kupiłam 3 pary skarpetek kaftanki i spioszki, 20 pieluch , 5 pieluch flanelowych i jestem bardzo zadowolona z moich zakopow po troszku po troszku i bedze wszystko
pozdrawiam !!

a u mnie po troszku po troszku i końca dalej nie widać ;)
np co do ubranek to już zupełnie zgupiałam, nie mam pojęcia, czy mam mało dużo, starczy czy nie...
do tego rozmiar rozmiarowi nie równy i się zastanawiam czy ja wogóle wiem co mam...
dajmy na to śpioszki disney'a rozm. 62 są mniejsze od h&m rozm. 56 a kaftaniki są takie same :o
a spioszki bellvit przy tych disney'a mimo, że niby ten sam rozmiar to jakieś mikrusy...
jak nic mozna zwariowac!

Przeglądałam ostatnio listę zakupów, którą dostałam kiedyś od Magdaleony, i zastanawiam się nad takimi zakupami jak: butelki, podgrzewacz do pokarmu, termoopakowanie do butelek. Nie wiem czy to będzie potrzebne od początku chociaż z drugiej strony nigdy nie wiadomo jak to będzie z naszym pokarmem a butelka wcześniej czy później na pewno się przyda. Jak Wy robicie kupujecie czy nie?
Bo laktator to raczej na pewno będzie przydatny tym bardziej, że jestem na 5 roku studiów i mimo, że mam wyrozumiałych profesorów to na zaliczeniach trzeba będzie się pokaza

dori - jezeli wzystko pojdzie dobrze i bedziesz karmic tylko piersia to przez kilka pierwszych miesiecy butla nie powinna byc potrzeba (chociaz w zapasie mozna miec jedna :) ); ale jezeli zamierzasz korzystac z laktatora (ja nie korzystalam) to butelki sa chyba niezbedne - bo jak bedzie karmione dziecko podczas twojej nieobecnosci ?
ja butelki kupillam dopiero jak zaczelam malego dopajac soczkami i zamienic kolejne posilki z piersi na kaszki - mialam 2 butelki duze na zmiane + 1 mala na soczki i kilka smoczkow;
teraz nie kupuje zadnej butli; zamierazm jak poprzednio karmic piersia a jak sie cos nie uda to butelki i smoczki mozna kupic wszedzie, nawet w aptece wiec nie przewiduje problemu;

Nie ma to jak spojrzenie doświadczonej mamy. Dobrze, że są tu takie między nami.

:)

jeszcze troche i wszystkie bedziemy doswiadczonymi mamami :)
no a poza tym to juz mienelo sporo czasu i niestety wielu rzeczy nie pamietam :)

reklama
Idzia a dopajałaś synka jak był malutki, jeszcze przed soczkami, czy Twoje mleko mu wystarczało? Pytam, bo przecież my latem będziemy maluchy karmić i nie wiem co myśleć a szkoły są dwie. Myślę o glukozie czy np herbatkach dla maluchów. Ja mam wrażenie, że nasze mleko powinno wystarczyć.

Do góry