reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

Kochane a jaką wy pościel kupujecie - chodzi mi o rozmiar? 90/120 czy może jest sens kupować większą nawet jeśli łóżeczko 120/60?

reklama
my chyba kupimy dopiero na jesień a na początek będziemy spać w rożkach, kocykach itp no chyba, że ktoś nam zrobi niespodzianke ;) nad rozmiarem się zupełnie nie zastanawiałam... 120x90 to chyba ten mniejszy, jest jeszcze 135x100, ale są przecież jeszcze te większe łóżeczka na 140cm... ja narazie tylko doszłam do wniosku, że chce flanelową pościel dla dzidzi bo jest taka milusia w dotyku - w ikeii macałam :)

Tak wyglada pokoik w trakcie remontu: ;)

pokojwtrakcieremontu2male2so.jpg

Tu meble sa poprzestawiane i leza juz polakierowane polki od innej szafki. Te czerwone kawalki mebli beda potraktowane machoniowa bejca...

pokojwtrakcieremontu1male9vg.jpg

Tam gdzie jest lysa sciana bedzie tapetka, a na materacach lezy zlozone lozeczko.

no no praca wre :) tylko patrzeć jak pojawi się nowy lokator ;)\
moje wielkie plany skurczyły się do drobnego przemeblowania u siostry w pokoju, wywalenia jej jednej szafy do mnie i wstawienia łóżeczka :)

Super! Widzę, że już pierwsze prace u niektórych mamuś się rozpoczynają i niedługo pokażą się gotowe kąciki lub pokoiki maleństw.
a+t+? powodzenia w pracach i czekamy na dalsze relacje :)

Właśnie od pół godziny nadrabiałam moje 2-tygodniowe zaległości w wątku ZAKUPY! (nie powiem ile czasu zajęło mi nadrobienie pozostałych, ale ten jest najbardziej rozbudowany).
No więc zacznę od tego, że się przeprowadziłam (na razie do domu teściowej a od marca zaczynamy remont naszej przyszłej cześci domu) i miałam problemy z podłączeniem neta.
Dori śliczne ciuszki i faktycznie zaszalałaś jak na raz tyle nakupowałaś - ale kiedyś trzeba. Ja ciuszki z allegro zaczęłam kolekcjonować juz od października i jak przy przeprowadzce sprawdziłam to z ubranek mam wszystko.
Powoli zaczęłam kupowac pozostałe rzeczy. Mam już nianię elektr., łóżeczko (dostałam i teraz tata przemalowuje na biało) pościel, tą o której juz pisałam była droga ale jest tak cudna!!! Dostałam ją dopiero w sobotę (2 tyg od zamówienia) bo czekałam aż dostaną rożki w zajączek i nie zależało mi żebym pościel dostała wcześniej) Rożek też mam.
Dla zainteresowanych mogę powiedzieć, że jestem zachwycona, materiał bardzo delikatny, wzorek śliczny
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81998805
mam też część kosmetyków dla dziecka + proszek i płyn do płukania.
W tygodniu jadę po komodę i regał i zacznę prać ubranka.

No właśnie pościel, ale chodzi mi o wkład, czyli kołdrę i poduszeczkę.
Kupujecie juz teraz, czy poczekacie i kupicie po porodzie, jak sie zrobi chłodniej?
Ostatnio zaczęłam się nad tym zastanawiać. Termin mam na 30 IV, wiec juz nie powinno być tak zimno, a nie chciałabym przegrzać malca. Będziemy mieć za to kilka cienkich kocyków polarowych (mama już je obszywa) i tak się właśnie męczę, bo może wystarczy włozyć 1 lub 2 w poszewkę. Tym bardziej, że poduszka na początku i tak jest niewskazana.

Ja kupiłam już pościel razem z wypełnieniem, ale tylko dlatego, że w komplecie było taniej. Liczę, że z jakością będzie ok, bo czekam na przesyłkę, ale ludzi pozytywnie komentowali jakość. Też nie będę jej wykorzystywała w całości. ale ochraniacz, przescieradło i pewnie poszwa na kołderkę pójdą w ruch.
Magdaleona twoja pościel jest śliczna :) Fakt droga, ale czasami trudno się powstrzymać.

Ja tez zamierzam wlozyc kocyk w poszewke na poczatek, tylko ze czesto posciel z wypelnieniem w komplecie wychodzi taniej, wiec moze juz kupie. Zobaczymy, na razie za malo chodzilam po sklepach i jestem za malo zorientowana.

reklama
Ja wypełnienia na razie nie kupuję, pościel kupiłam bo zakochałam się w obijaku i na początlku będzie w łóżeczku prześcieradełko i obijak. Dziecko będę przykrywać kocykiem, koleżanki mówiły, że pakowały maluszka w rożek i pościel była zbędna.
Zobaczymy jak coś zawsze mogę kupić, a z tego co czytałam to i tak niemowlaka nie ubiera się na noc inaczej niż w dzień (a co jak by się odkopał z pościeli - będzie zimno), więc się wstrzymuję.
Zaczęłam już powolutku pakować się do szpitala... mam już w walizce szlafrok, papcie, skarpetki, majtki poporodowe i dziś dożuciłam też pieluchy (straszna różnica w cenach w zależności od sklepu: w Tesco widziałam Pampercy New Baby 1 sztuk 44 za 33,99 zł, a dziś mąż kupił takie same w Makro za 21,79zł !!!) Lepiej troszkę poszukać bo to samo jest z kosmetykami (płyn do kąpieli w Smyku za 10,90 a w Tesko za 7,90) jak się tak kupuje te wszystkie potrzebne kosmetyki i środki higieny lepiej porównać ofery w kilku sklepach - można sporo zaoszczędzić... np. na kolejny śliczny pajacyk! ;D

Do góry