reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

Pościele śliczne, ja sobie wymyśliłam, że pościel musi być w neutralnych kolorach bo kiedyś może uda nam się zmajstrować synka... ;) . Dla dziewczynki jasny niebieski kolor pościeli też pasuje. No i upatrzyłam 2 zestawy (3 elementy: podusia, kołderka i ochraniacz), no ale cena...
http://www.zina.com.pl/product_info.php?cPath=30_34_39&products_id=322 - jest też tańsza wersja za 110, bez nadruku księżyca, no i kolejna pościel:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81998805
Ale chyba się skończy na 1 komplecie z ochraniaczem, a kolejny zestaw pościeli kupię tylko podusię i kołderkę w Ikea tak do 50 zł.

reklama
Magdaleona patrz koniecznie na wymiary, w Ikeii są jakieś dziwne rozmiary pościeli dziecięcej - przynajmniej tak wynika z ich strony internetowej...

Oj te zakupy.... :) Te wszystkie dzidziusiowe gadgety sa takie sliczne, ze naprawde ciezko sie oprzec...:)

Irlandia - pokoik superowy, zreszta posciele z Glucka generalnie bardzo mi sie podobaja. Sa podobno bardzo dobrej jakosci, ale ceny tez maja niestety wysokie, wiec chyba zdecyduje sie na cos tanszego. Zazdroszcze Ci tez tych szydelkowych zdolnosci - taki wlasnorecznie wykonany kocyk musi byc piekniutki :)

Magdaleona - podobnie jak Ty, chcialabym kupic cos w neutralnych kolorach, bo moze kiedys trafi sie jeszcze dziewczynka :) Obydwie posciele, ktore znalazlas bardzo mi sie podobaja :) Ta ecru to mnie kusi... :) A z Ikea faktycznie uwazaj - ja mam "dorosla" posciel  z Ikei i poszewki na poduszki sa duzo mniejsze od standardowych.

Asiu00, jesli moge cos zasugerowac, to nie upieraj sie przy priorytecie - mnie nie raz zdarzylo sie, ze przesylka standardowa szla rownie szybko jak priorytet. Nawet jednak jakby szla ciut wolniej, to na kwiecien na pewno dotrze :) Oszczednosc moze niewielka (okolo 1-2 PLN), ale poczta jest instytucja, ktora denerwuje mnie wyjatkowo (te wieczne kolejki i nic nie robiace paniusie w okienkach), wiec nie mam ochoty dawac im zarobic wiecej niz to niezbednie konieczne :)

I nie wiem jak to jest, ale wszyscy juz maja ochote na moje becikowe :) - koledzy z pracy sobie dzis zartowali, ze oni je zagospodaruja, a becik mi dostarcza ;)

Wiem, muszę uważać na pościel z Ikea. A jutro chyba pojadę do Świata Dziecka (Ewcik nie wiem czy byłaś tam to jest sklep w Hucie na os. Zgody 7) bo mają tam pościele Amy (te, które mi się podobają) i chcę sprawdzić ich jakość. A co do tej ecru pościeli z allegro to obawiam się jednego, że jest jak pościele ekologiczne (niektóre są w dotyku jak naturalny len - niezbyt przyjemne, sztywne) a ja wolałabym taką gładką i delikatną.

ewcik pisze:
I nie wiem jak to jest, ale wszyscy juz maja ochote na moje becikowe :) - koledzy z pracy sobie dzis zartowali, ze oni je zagospodaruja, a becik mi dostarcza ;)

Tak, pewnie, tym chłopom dobrze mówić!
Michał juz pertraktował z Małym czy Mały poZyczy mu z becikowego na nowe opony do auta. A wygladalo to tak: Michu mówił do brzucha pytanie i zaznaczył, ze jezeli w ciagu 1 minuty kopnie to oznacza zgode na pozyczke. I ten mały,niczego nie swiadomy chłopiec kopnal.
Pewnie akurat cos go zaswedzialo albo cos.No trudno,stało sie. A moze to przejaw meskiej solidarnosci???Juz??????
No tak do pozyczania to tak a do towarzystwa przy porodzie to nie!Co to za sprawiedliwosc?????

A czy one sa bezpieczne dla malca? Watpie. www.bajka.net.pl i trza poszukac w smoczkach.

Hehe, ale ten Twój Michał zakombinował ;)
U mnie na taki sposób to Mały na wszystko by się zgodził, bo kopie prawie cały czas ;)
A co do zakupów, to czekam aż pojawią się na allegro rożki w żyrafki (podobno będą za tydzień). Chcę w żyrafki, bo to uniwersalne dla chłopca i dziewczynki (chciałabym w miarę szybko starać się o kolejnego szkraba, hihi).
A w Ikea są kocyki za 12,99zł za 2 szt. Muszę podjechać i zobaczyć jak to wygląda. Ale za taką cenę?

No to Kasiu pojedz i daj znac czy warto kupic te kocyki.
Przed chwila ogladałam lózeczka i inne pizdryki w Ikei i rzeczywiscie maja swoje wymiary i na łózeczka i na posciele i na materacyki. Zmadrzyli sie,zeby dokupywac rózne rzeczy tylko u nich:)

p.s. sorki ze nie pisze ę, ą, ć itp,ale leze na lewym boczku i pisze jedna reka,mam nadzieje,ze w miare czytelnie:)

Kasiu mi sie tez podobaja Zyrafki na poscielach, naprawdziwo,ale kupilam w baranki, niebieska dla siostruni tez bedzie pasowac a jak co to moze cos zostanie z tego becikowego.Hi,hi!Bo teraz nasze maluchy sa najbardziej ruchliwe-tez to czuje,od rana do poznej nocy i trzeba uwazac w negocjacjach:)

No dokładnie - rzeczy w IKEI mają jakieś "magiczne" rozmiary. Myślałam nad łóżeczkiem, bo jest za 99zł, ale ma wymiar 117X60 :/ Niby 3 cm ale boję się, że potem będę musiała wsio w IKEI brać (materacyk itp).
Trza będzie się wybrać do Akpolu w Gdańsku...
I piszesz Lidko bardzo czytelnie :)

Hej, najlepiej kupić wszysko przy jednym wyjeździe i problem z głowy. Jak uważasz, że łóżeczko w IKEI jest ok. to kupuj je od razu z materackiem i wszystkimi innymi pierdołkami.

reklama
Zazdroszczę Wam tej IKEI w Wawie! W Łodzi miała być, ale z gruntem do ładu dojść nie mogą i nie ma a to naprawdę fajny sklep! U mnie od poniedziałku chyba znów rusza remont. ::) Jutro tapetę kupujemy. Jadę z tatą, bo z Adamem mamy ciche dni... Znowu! Już nie pamiętam kiedy normalnie rozmawialiśmy...

Do góry