reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

No to wróciłam z zakupowego szaleństwa. Tak jak mówiłam wybrałam się do hurtowni w Grójcu. Kupiliśmy prawie wszystko oprócz wózka bo nie możemy się zdecydować do końca jaki chcemy a na to jest jeszcze czas. Łóżeczko i wszystko co z nim związane, wszystko do kąpieli i ubrania kupione. Zostały jeszcze koszule do karmienia dla mnie, laktator i podgrzewacz (ale to kupimy na allegro bo jest zdecydowanie taniej nawet niż w hurtowni) i podstawowa apteczka(termometr, gruszka).
To wszystko takie słodkie i już nie mogę się doczekać ubierania maluszka. Nie wiem czemu ale wiekszość ciuszków kupiłam różowych ale to nie ze względu na płeć a raczej dlatego że najbardziej mi i Wojtkowi się podobały.
Teraz to już naprawde zostało tylko to wszystko uprać, uprasować i czekać na baby.

reklama
Wow! Dori gratulacje! Jestem pełna podziwu i z niecierpliwością czekam na szczegóły, zdjęcia i w ogóle wszystkie informacje mile widziane :)
Ja łóżeczka nie muszę kupować, bo mój tatko właśnie "odświeża" moje (lub mojej siostry) łóżeczko. Żadnych szmerów bajerów typu bujanie, ale za to sentyment i kilka stówek w kieszeni. Ale cała reszta jeszcze przede mną. No poza kilkoma ciuszkami, na które już się skusiłam.
A jeśli chodzi o ciuszki to ile kupujecie i w jakich rozmiarach? Ja na razie tylko 62cm ale pewnie i większych już kilka kupię.

Ja właśnie z ilością mam problem... będe dzidzie ubierać głównie w body i pajacyki... z bawełnianych mam 5 nie wiem czy to nie za mało bo z bawełnianych rzeczy takich wierzchnich nie mam nic więcej, a my rodzimy już w wiosne zacznie być ciepło i zaraz lato, w maju ponoć mają być pierwsze upały... rozmiary też mam głównie 62 tylko z h&m mam pare rzeczy 56 bo mi się wydaje że tam jest troche numeracja zawyżona...
a z większych rzeczy to mam body narazie, 7sztuk takich na 3-6mies...

a co do tych butelek to doczytałam, że są różne rozmiary itd, ale teraz są smoczki latekoswe, kauczukowe i silikonowe, ktoś wie które lepsze ?? nie wiem czy peirwsze i drugie to nie jedno i to samo ;)

Ja kupiłam ciuszki i 56 i 62. Obydwoje z mężem nie urodziliśmy się duzi (obydwoje mieliśmy po 52 cm), więc dzidzia raczej też nie bedzie wielka (tym bardziej, że widzę że jest jedną z mniejszych tu na forum). Najwiecej kupiłam body i śpiochów. Trochę pajacyków a kaftaniki tylko 2 bo nie mam co do nich przekonania. Zresztą zrobiłam fotę więc Wam ją tu wstawiam:
DSC00651.jpg

DSC00650.jpg

Trochę słabo widać kolory ale to wina oświetlenia. Jeżeli coś jeszcze dokupię to body z krótkim rękawkiem ale narazie myślę że wystarczy a resztę uzupełnie zgodnie z warunkami atmosferycznymi.
Nie kupiłam jeszcze (bo nie było) kombinezonu albo czegoś ciepłego na wyjście ze szpitala i mam do Was pytanie: w czym wy zabierzecie dzidzię do domu, bo jak kupię kombinezon to dzidiza założy go zaledwie kilka razy a w maju raczej już nie bedzie potrzebny.
Łóżeczko wybraliśmy takie ale bez płóz:
21.jpg

No i poza tym kosmetyki, pieluchy, wanienka.

Wow! Dori! Gratuluje udanych zakupow. Spioszki z misiem slodziutkie, lozeczko tez bardzo ladne!!!
Widze, ze musze zabrac sie do roboty - ciuszkow juz wprawdzie mam cala mase, ale jesli chodzi o rzeczy konkretne (lozeczko, fotelik, wozek, posciel itp.) to jestem w lesie.
I przy okazji przypomnialam sobie, ze mialam zapytac Magdaleone, jak tam ta sliczna posciel ecru, ktora kupila na Allegro??
Tez mi sie bardzo podoba i jesli jest OK to moze kupie taka sama. I jak po przeprowadce? :)

Dori gratuluję udanych zakupów. Faktycznie pokaźna kolekcja. Łóżeczko też bardzo mi się podobało, ale akurat łóżeczka nie potrzebuję (zadbał o nie przyszły dziadek).
A poza tym miałabym prośbę. Masz może jakąś listę tego co w Grójcu kupiłaś i po ile? Takie rzeczy jak np. pieluszki tetra i flanela, rożek, śpiworek do spania,...(może kupowałaś też coś innego: laktator, butelki...)
Ponieważ mam już wózek i łóżeczko (największe wydatki) to zaczęłam się zastanawiać czy warto tam jechać po resztę, a może jednak zamówić na allegro?
Jeśli to nie problem oczywiście.
Podam maila: mpopilka@poczta.onet.pl

reklama
dori napisz ile mniej wiecej takie łóżeczko kosztuje
mi mama doradza, żebym dwa kupiła najwyżej tańsze - bo jak będe musiała z Gdańska do Warszawy z dzidzią pociągiem przyjechać np na wykłady to nie będe targać ze sobą jeszcze turystycznego łóżeczka...

Do góry