reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy

Irlandia pisze:
a+t+? ja też o nich myślałam, ale jeszcze nie kupiłam. Jeśli mogę wiedzieć - ile za nie zapłaciłaś, jak wyglądają, są plastikowe czy szklane? Dużo kupiłaś, i duże czy małe? Sorry za tyle pytań, ale nikt nic mi nie jest w stanie nic o  nich powiedzeć, pozt panią w sklepie, której zadaniem jest tylko zachwalać...
Butle NUK-a kupilam 2 male i 1 dużą. Kupilam plastikowe, bo chyba First Choice'ow nie ma szklanych, aha i kupilam te z nowej kolekcji "rose&blue" czy jakos tak, bo byly tansze niz zwykle ;). Poza tym teraz wszystkie First Choice'y maja gratisy-smoczki, a te nowe maja smoczki w plastikowych ochronkach. Duze butelki maja pudeleczka, a male takie nakladki plastikowe na smoczek, takze od razu mam 3 smoczki gratis ;) A zaplacilam 13,92 zł za mala i 16,32 zl za duzą.
A butelki sa fajne: szerokie, kupilam z silikonowymi smoczkami, smoczki sa anatomiczne... Z reszta poczytaj jeszcz tu http://www.nuk.pl/wszystko.php?nuk=pierwszywybor

reklama
Ja jeszcze nie mam butelek, oprocz tych z kompletu od laktatora ( KOSMI tez mam avent :) ) smoczek mam jeden silikonowy tak wszelki wypadek, moze sie przyda..

a+t ja z kolei slyszala same plusy na temat tych butelek i czytalam na str internetowej ze wlasnie ssanie jest baardzo podbne do tek z piersi ze dziecko sie nie odwyczaja!!!
kurcze teraz to juz sama nie wiem!! okaze sie wszytko jak dzidzi bedzie pila!!!!!
ale mowie ci i na ulotkach i na str netwoej pisza ze to ssanie jest takie jak od mamy z cycunia!!!!! ::)

Anek@ ja kupiłam butle poza tym bo nie będe rozpakowywać laktatora do czasu aż będzie potrzebny, a jak się nie przyda to go opchne na allegro jako nowy i niewiele strace ;D

kosmi ja nie wytrzymalam i rozpakowalam..chcialam wyprobowac ale mi juz leci mleczko jak scisne piers wiec sie balam eksperymentow na sobie a moj dominik nie chcial robic za kroliczka doswiadczalnego :)

Ja mam wszystko Aventu: smoczki, butle i laktator. Oliwka na początku nie umiała ssać smoczków ale juz się nauczyła. Co do butelek i smoczków na nich to nie było żadnego problemu - 2 razy musiałam ją dokarmiać odciągniętym pokarmem bo tak dużo chciała jeść. Niestety teraz muszę chwilęodczekać z odciąganiem z powodu poranionych piersi i jak mała po jednym cycu jest dalej głodna to uruchamiam drugi dystrybutor... ;)

Kosmi fajna cena za laktator. Ja też taki mam z allegro za 113zl do tego dokupiłam jedną butelkę, bo tez nie rozpakowuję laktatora aż nie będzie potrzebny :)
Poza tym fajne zakupki :) A za tą futrzaną czarną łapkę to dużo dałaś? ;)

Ja tez kupilam laktator Aventu i tez na Allegro za 113 PLN :) Ale go juz rozpakowalam - podobno moze przydac sie juz w szpital, jak zdarzy sie nawal pokarmu (chyba w 3-ciej dobie jest to dosc czeste), a ze nigdy wczesniej takiego urzadzenia w rece nawet nie mialam chcialam sie zorientowac jak to obsluzyc! :) I powiem Wam, ze bez instrukcji to chyba nie wymyslilabym, co jak zlozyc, zeby to bylo zdatne do uzytku :)

reklama
Ja mam taki tylko reczny laktator. Kosztuje baaaardzo niewiele, a podobno bardzo dobrze sie sprawdza (dostalam w spadku po szwagierce ;)) Na razie probowalismy "ssac skore" na brzuchu i cycku mezusia ;) Przyssawalo sie niezle. Zobaczymy jak bedzie dzialal na "mlekowym cycku" ;)

Do góry