reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy

He he dzisiaj kupujemy komode ( mam taka nadzieje ) wiec mam super zajecie na caly dzionek, czyli ukladanie ciuszkow :) chyba tylko dlatego moj Dominik sie zgodzic pojechac, bo wie ze sie wymiga od sobotniego sprzatania..optymista >:D ale nie wyprowadzam go z bledu, niech chlopak zyje w blogiej nieswiadomosci, ze ja bede ciuszki skladac a on zasiadzie przed TV...

reklama
A ja jak zwykle wszytsko na ostatnia chwile :)
Teraz jestem na etapie wielkiego remontu (mieszkanko jest w stanie surowym) i wszytsko musze tam zrobic. Juz przetrwalismy wyburzanie scian - teraz jest glazurka i terakota, potem dociekanie scian, kolorek, podlogi i zaczniemy kupowac mebelki.
Ciekawe czy zdarzymy z tym wszytskim do porodu ;)
Ja juz powoli zaczynam wymiekac - moj maz oczywiscie nie moze sie zwolnic z pracy, a poniewaz ja jestem na zwolnieniu wiec mi przypadlo nadzorowanie wszytskiego. Cale dnie spedzam jezdzac po sklapach i szukajac dziwnych materialow. Juz nie moge sie doczekac, az sie tam wprowadzimy... Jeszcze pewnie ze 3 tyg :(

a ja dzis sie wybieram na zakupki, czekam tylko na mezusia bo pojechal umyc samochod.idziemy zamowic wozek,lozeczko, kupic kosemtyki i takie tam rozne pierdulki. laktator dostalam po kuzynce ktorej kazali go kupic jak lezala w szpitalu ale ani razu go nie uzyla wiec jest nowy, znaczy nieuzywany. a buteleczke kupuje Aventu. a jakiej firmy macie kosmetyki, oliwki, kremiki itp. bo ja chyba kupie Nivea Baby.mam nadzieje ze zakpuy sie udadza.napisze jak wroce i powiem co zalatwilam.

Ja z kosmetyków to mam pół na pół Nivea Baby i Bambino. Czytałam bardzo pochlebne opinie o Bambino dlatego się na nie zdecydowałam.

Dori tez slyszalam ze Bambino to bardzo dobre kosmetyki..u mnie narazie tylko Nivea, ale to dlatego ze bylo ogromna promocja w Leclrercu w Wawie, natomiast duzo zlych opinii slyszalam na temat kosmetykow J&J dlatego boje sie ich kupic.

Priscilla - podziwiam Cię że na tym etapie ciąży masz siłe nadzorować remont. Silna kobitka z Ciebie :)
Ja mam oliwke, mydełko, chusteczki do pupki i kremik Bambino bo podobno są dobre i nie uczulają dzieciaczków :) a oliwka tak superowo pachnie (przypomina mi czasy jak mój siostrzeniec był malutki :)) Mam jeszcze szampon i płyn do kompieli 2w1 Bobini ale nie wiem czy będę tego używać bo to jakaś taka dziwna firma i nie wiem czy nie uczuli maleństwa. Nie mam jeszcze zasypki ale chyba nie jest konieczna jak ma się oliwke i chusteczki. Najchętniej wszystko kupiłabym Bambino ale w sklepie było tylko to co kupiłam.
O J&J też słyszałam że uczulają.

ja mam wszystko Nivea Baby - jak dzidzi nie podpasują to sama je zużyje zresztą oliwke już używam :D tylko chusteczki mam pampers sesitive - wiele dziewczyn je mocno poleca, ale są i takie, które mówią, że sie maślą strasznie... słyszałam opinie, że przy dziewczynkach lepiej zasypki nie używać i nie kupiłam...
wczoraj złożyłam już łóżeczko i dziś będzie grane prasowanie ale zaczełam od wyparzania buteleczek :D chyba kupie sterylizator do mikrofali, jeśli buteleczki itp będą często grane...

hej,jestem juz po zakupach.udaly sie:) Kupiliśmy: posciel do lozeczka,materacyk do kapieli,przescieradlo,szczoteczka do wloskow,nozyczki,gabka,mydelko,szampon,krem do twarzy i cialka,krem przeciw odparzeniom,butelka AVENTU,smoczek AVENTU,patyczki higieniczne,gruszka,rozek,przewijak i lapki niedrapki.kosmetyki glownie Nivea Baby ale mam oliwke i mydelko Bambino. J&J pani nie polecala, z reszta nie chcialam. zamowilismy tez wozek i lozeczko bo akurat nie bylo tych modeli co chcielismy w sklepie. a jak mozna wkleic zdjecie, to pochwalilabym sie wozeczkiem jaki kupimy, bo mam zdjecie. a jak wyparzyc buteleczke i co zrobic z laktatorem?

A mnie też czeka jeszcze jakiś zakup... właśnie się zorientowałam że nie mam żadnej dobrej bluzki do karmienia. Wszystkie bluzeczki pod szyję albo na ramiączkach - ale też beznadziejnie sie karmi i muszę się rozbierać do stanika. Jedynie sweterek na guziczki się sprawdza, ale przydała by się jeszcze jakaś bluzka specjalnie do karmienia.

reklama
martap22 no to ladnie poszalas :) koniecznie wklej fotki !!! a u mnie znowu lipa....komoda do odbioru w poniedzialek..dlaczego mnie to nie dziwi, chyba juz sie powinnam przyzwyczaic :) ale nareszcie meble do kuchni zrobili i przyjda montowacw tygodniu, bo juz zaczelam sie martwic ze maly przyjdzie na swiat a ja z kuchnia w lesie. Ja nie wiem czy kupowac sterylizator czy ograniczyc sie do wyparzania w mikrofali ??? napewno podgrzewacz musze kupic....

Do góry