Fakt, że może ściąganie kółek to minus, ale w sumie to często się tego nie robi. Nie wiem jak Wy, ale w samochodzie ja siedzę z tyłu z Martynką więc przedni fotel jest pusty i tam wózek mieści się bez problemu. Poza tym miałam teraz przez tydzień u rodziców pożyczoną spacerówkę Baby Design i szczerze poraz kolejny się upewniłam, że plastikowe kółka są męczące na nierównej drodze i hałasują. Zdarza się, że w takich lekkich wózkach łamią się rączki, gdy dzieci są cięższe i trzeba np. podjechać pod krawężnik. Ale nie przeczę, że są wygodne, gdy trzeba gdzieś pojechać autobusem lub wnosić po schodach.

reklama

M 

maja33
Gość
ja teraz jade do Polski i musze kupic na biegu spacerowke bo nie wyobrazam sobie tachac tego kolosa 12kilowego do samolotu , a kolk chyba zawsze sa takie male, przy malych spacerowkach kola sa duze przy wielofunkcyjnych wozkach ale takie juz wszystkie mamy;-)

dorotak
Fanka BB :)
Ja mam Graco Ultima Plus  eMALUCH.pl
jestem z niego zadowolona. Ma jeszcze osłonę na nogi, w chłodniejsze dni się sprawdziła
. Nie jest najmniejszy ani najlżejszy.

jestem z niego zadowolona. Ma jeszcze osłonę na nogi, w chłodniejsze dni się sprawdziła
. Nie jest najmniejszy ani najlżejszy.
Teraz Ola go odziedziczy po Wikusiu, a jemu kupimy pewnie jakąś "parasolkę", coby w razie bidy obydwa w bagażniku się zmieściły 

Acha...kiedys myslalam ze jak Kuba siadzie kupie lekka spacerowke parasolka a tu nici z tego. Parasolki sa dla wiekszych dzieci. Spacerowka dla takiego polroczniaka z hakiem to musi miec wiele wymagan np rozkladane oparcie do spania, przekladana raczka (no przynajmniej ja bym chciala) i oparcie musi byc sztywne bo nasze dzieci dopiero jak zaczna chodzic beda prostowac plecki. Chyba zostaniemy przy tym co mamy...

dorotak
Trochę może i trzepie na nierównym, ale u nas dużo takiego terenu i jakoś dajemy sobie radę 
, przednie kółka są obrotowe, można je odblokować.
Najlepsze na takie teren są te wózki na rzemykach ze skóry, ten duży taki mamy, ale spacerówek chyba takich nie ma
. 
Nie mam porównania z innymi więc trudno mi coś powiedzieć, z tego jestem zadowolona.
Właśnie dopiero teraz Wiktorkowi kupimy taki najlżejszy, bo wcześniej to jednak nie chcieliśmy obciążać jego kręgosłupa.

, przednie kółka są obrotowe, można je odblokować.Najlepsze na takie teren są te wózki na rzemykach ze skóry, ten duży taki mamy, ale spacerówek chyba takich nie ma
. Nie mam porównania z innymi więc trudno mi coś powiedzieć, z tego jestem zadowolona.
Właśnie dopiero teraz Wiktorkowi kupimy taki najlżejszy, bo wcześniej to jednak nie chcieliśmy obciążać jego kręgosłupa.
meggi9.11

My tez mamy Gracohttp://www.allegro.pl/item183481750_graco_quattro_deluxe_fotelik_logico_s_baza.html- moze nie jest najlzejszy- i faktycznie nie nadaje si ena nierówne nawierzchnei, bo telepie a kółka przednie sa bardzo skretne- i na nierónwosci jakiejkolwiek skrecają sie...ale w sumie jestem zadowolona, bo dla mnie wazne jest by złozyc 1 reka i wrzucic do auta- a to dl amnie wazne i potem 1 reka moge rozłozyc...no i ma sztywne oparcie rozkładane w 4 pozycjach....

potworek.pl
Potworkowa Mama :)
A ja byłam wczoraj w sklepie i zobaczyłam bardzo fajny wózeczek - BabyDreams Sprint.Pooglądałam go z każdej strony i muszę przyznać, że jest super i chyba jednak na ten się zdecydujemy.Kółka ma trochę większe niż te, które widziałam w innych spacerówkach, oparcie jest regulowane, na oparciu ma doczepiony taki jakby materacyk (podejrzewam że jest po to aby mniejsze dzieci czuły się bardziej komfortowo), ma koszyk na zakupy, z tyłu budki jest mała kieszonka, przy rączce jest tacka na napój.No i wydaje mi się, że cena jest bardzo przystępna - 390 zł (w tym sklepie), bo na stronie producenta sugerowana cena detaliczna to 395 zł.
Aha.Ten wózek ma też osłonę na nóżki, także spacer w chłodne dni nie będzie dla dzieciaczka niczym strasznym ;-)
Pozostało mi tylko sprawdzić, jakie ma wymiary po złożeniu, tzn. czy jak się go złoży to nie będzie problemów z włożeniem go do bagażnika.

Aha.Ten wózek ma też osłonę na nóżki, także spacer w chłodne dni nie będzie dla dzieciaczka niczym strasznym ;-)
Pozostało mi tylko sprawdzić, jakie ma wymiary po złożeniu, tzn. czy jak się go złoży to nie będzie problemów z włożeniem go do bagażnika.
reklama

nineczka

My z miesiąc temu (chyba miesiąc) nabyliśmy nowy wielofunkcyjny( Atlantik), bo stary to landara roku była. I godnolka przy słusznych wymiarach małej na długo już by nie starczyła. Jeździmy już w spacerówce (gondola be bo nic nie widać 
). Nawet w naszym golfie II nie stanowi problemu zmieszczenie go w bagażniku. Zawsze można też odpiąć kółka - są na takie zatrzaski - nie wiem jak to nazwać 
 A gondola służy nam jako łóżeczko w czasie wyjazdów. 
Dostaliśmy też "po rodzinie" chyba z dziesięcioletnią parasolkę Peg Perego. Trochę zużyta (no moze trochę więcej niż trochę
) i nie za piękna ale sprawna. Przyda sie na dłuższe wyjazdy, gdy trzeba więcej toreb do bagażnika wepchać 

). Nawet w naszym golfie II nie stanowi problemu zmieszczenie go w bagażniku. Zawsze można też odpiąć kółka - są na takie zatrzaski - nie wiem jak to nazwać 
 A gondola służy nam jako łóżeczko w czasie wyjazdów. Dostaliśmy też "po rodzinie" chyba z dziesięcioletnią parasolkę Peg Perego. Trochę zużyta (no moze trochę więcej niż trochę
) i nie za piękna ale sprawna. Przyda sie na dłuższe wyjazdy, gdy trzeba więcej toreb do bagażnika wepchać 

Podziel się: