reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy:):)

Lucyann- te lapki na lapki znalazlam inne rozawiazanie wszystkie spioszki kupilam z zakladkami takimi nie wiem czy dobrze wytlumaczylam ale je sie po prostu zawija na raczki i dzidzia nie jest wstanie wyjac laek z tego a jak juz nie bedzie to potrzebne to odgina sie spowrotem i sa poprostu rekawki

co do zakupkow robilam je od maja gdzie sa ogromne wyprzedaze i w sumie tanio mnie to wynioslo, zawsze trafie na jakas wyprzedaz albo cos buy one get one free naprzyklad

i nie mam od kogo pozyczyc ubranek wozka czy lozeczka czy 100 innych rzeczy jestesmy sami z mezem

ale tez estem zdania ze pieniadze nie zastapia milosci, tylko podstawowe rzeczy to przeciez nie przesada

reklama
Je też mam "łapki" i 2 party śpioszków z zawijanymi rękawkami. Ciuszków mam mało-nie wiedząc w jakim rozmarze urodzi się Mała, nie chciałam ryzykować. Najmiejszy mam na 56, ale mąż jest świetnie zorientowany, gdzie iść i kupić, w razie jakby co...
Wczoraj kupiłam stanik. Na codzień nie noszę zupełnie, choć jak już coś mam to w rozmiarze 75B. Ten, który kupiłam (dla matki karmiącej, więc założyłam, że też biora poprawkę na powiększenie się biustu) to 80B i.....jadę za chwilę go wymienić na 85C lub D ;) Tak radzi mój małżonek, przypominając, że oprócz biustu muszą się tam również zmieścić wkładkli laktacyjne :)

POla ale wkladki sa male i plaskie to az jeden rozmiar sie zmieni to ja glupio kupilam te swoje cycniki.... a ciusszki dokupicie faktycznie na bierzaco w trzy tygodnie dziecko przskakuje do rozmiaru ok 64cm wiec luzik a te spioszki z lapkami odwijanymi mam dwie pary a procz tego dwie pary tych lapek na lapki....zobaczymy czy bedzie tolerowala ide dzis kupic szczotke dla niego do wloskow i gruszke do noska reszta juz jest

No to pieknie z tymi stanikami sie uzadzilam ja sobie takie raczej dopasowane kupilam.... ale cuz kiedys moze sie przydadza..
wlasnie wrocilam z zakupow kupilam sliczna posciel Gulicka w misie jest bajer kolderka wpinana w przescieradlo z osonkami i takie tam ekstra no i szcoteczka taka mieciutka jak puszek rajtki ostanie dwie pary rewon robi takie dziergane sa milotkie i nie maja tych szyc na paluszkach ekstra teraz koniec z zakupami mam dosc zmeczona i z pustym portfelem:dry:

Lucyann siennik wsadzilim do kosza wiklinowego, kosz postawim przy naszym łóżku, niby bedzie spało osobno ale pod ręką, że tak powiem :)
Dziewczyny nie załamujcie mnie z tymi stanikami, po to Wam wysłałam zdjęcie, żebyście mogły podpatrzeć jak dobierać, eh i co ja mam z Wami zrobić .... Pola jak sobie spawisz 85 pod biustem to chyba uduszę, miskę sie większą kupuje, albo wybiera inny kształt, a nie zwiększa obwód, przecie ty szczupła kobietka jesteś. Właściwie to się tyczy Was wszystkich. Buźka ;)

No to ja ok bo staniki mam 80D albo 75 D zalezy z jakiej firmy ale wszytkie dopasowane nic tam zeby luzno bylo to nie powiem...:happy: dzis dzien na odpad w zaswaity ... mgla szaro zimno i zapach palonych lisci/.....!! jesien cala geba:sick:
A z tym siennikiem to Goralka fajnie wymyslilas....tylko pamietaj ze od podlogi ciagnie!! zawlaszcza po betonie w blokach usciski dla fretki;-)

Góralka-wczoraj wieczorem zmierzyłam stanik (ten wymieniony). Rozmiar 85 D i......dziewczta, tylko trochę za luźny w biuście. To niewiarygodne! Pod biustem ok. Zresztą, ja zawsze byłam szeroka pod..Normalnie mam w biuście 91, co nie wynika z jego wielkości tylko szerokości pleców i odstających łopatek (ale brzmi pięknie, nieprawdaż ;-) ) Rozstaw piersi mam też "trudny" bo szeroki, ale jak już sie je zabierze do przysłowiowej kupy, to coś tam zawsze jest.
Roni21, jeśli chopdzi Ci o to "wiaderko" do kąpanie dzieci, takie, że jak je wkładasz to czują się niby jak w macicy, taK? Tutaj jest to b. popularne, ale w jednym z odcinków "Mamo już jestem" czy też "Mamo to ja", kurcze, w każdym razie na TVN Style, nie polecali go. Owszem może i dziecko czuje się w tym lepiej, ale nam chodzi o to by je dobrze umyć. A tam się Maleństwo jedynie pomoczyć może, bo małe to i trudno jakiekolwiek dodatkowe ruchy ręką robic i dobrze umyć np. pupkę...więc przemyśl.

ponownie polecam wanienkę z ikei, co prawda jest malutka (długość około 70cm) ale za to dość szeroka, stabilna, podgumowany spód i środek, żeby nie było poślizgów, bardzo praktyczna przez to, że nie jest przewężana w środku, jak większość dostępnych w sklepach, cenowo też nie odbiega.

reklama
Pola mam teraz pod biustem 88, mimo to idealnie pasuje 75, a przed ciążą nosiłam 70 E/F (w centymetrach było 75 pod i 95 w biuście)

Do góry