• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy :)

Ja dla dziecka jeszcze nic nie kupiłam, może w wakacje zacznę albo jak poznamy płeć ;p Za to wczoraj kupiłam sobie 3 bluzeczki, nie koniecznie ciążowe, ale spokojnie do 7 miesiąca powinnam je nosić :)

reklama
Co do listy można stworzyć i na pewno będzie przydatna :-).
Jeśli chodzi o ubranka 56 ja nie kupowałam w ogóle, bo nie wiadomo jakie dzieciątko się urodzi i mogą być niepotrzebne.

Ja jeszcze dla dzidzi nic nie kupuje.

Ja sobie zrobiłam fajną listę w Excelu z filtrowanymi komórkami, by łatwo potem było sprawdzić, co już jest, a co będzie. A u mnie pewnie będzie dużo, bo dostanę wyprawkę po moim bratanku. :)

joanna super pomysł. Chyba go zmałpuję. Do tej pory dużo rzeczy robiłam w ten sposób w exelu, ale na to, żeby tak zrobić wyprawkę, to jeszcze nie wpadłam. Co do ciuszków, to u mnie to też zależy, czy będzie chłopczyk czy dziewczynka. Już mam obiecane ciuszki od kilku osób, ale część z nich typowo dziewczęca, albo typowo chłopięca, wiec wszystko się okaże jak już płeć poznamy.

Ja się przekonałam do excela, gdy segregowałam materiały do magisterki i odkryłam, że to bardzo przydatny program. :D Teraz wszystko jest czytelne i nic mi nie umknie, więc polecam zrobić tam listę. :)

a ja się przyznam, że kilka rzeczy dla dziecka już kupiłam :) jak byliśmy w ikei to wypatrzyłam extra wanienkę za całe 19,99 :) w ikei też kupiłam ręcznik z kapturkiem i małego misia :) a ostatnio jak byłam w biedronce to były przecenione ciuszki dziecięce i mam kombinezon za 10 zł i body z długim rękawem za 7,99 :) i na razie nie planuję dalszych zakupów bo zobaczę co dostanę od mojej koleżanki bo ona wszystkie ciuszki po swojej córeczce mi odkłada a ma wszystkie w kolorach uniwersalnych bo najpierw im na usg powiedzieli, że będzie chłopiec a jednak urodziła się córeczka :)

Ja kupiłam kilka rzeczy w lumpkach jak tylko dowiedziałam się o ciąży, a teraz czekam z niecierpliwością jak poznam płeć i zacznę zakupowe szaleństwo. Nie liczę mebli, które musieliśmy dokupić bo w naszych meblach mieściły się ledwo ledwo nasze ciuszki i nie byłoby miejsca na ciuchy dla Pisklaka.

Co do wózka to ja wybrałam już Bebetto Luca. Raczej zdania nie zmienię. Podoba mi się też xlander xa, ale za drogi. A Bebetto to polska firma, a ja jestem jednak za tym, żeby kupować polskie. Przyjaciółka ma i sobie chwali, więc nie będę wymyślać. Foteli samochodowy można dobrać albo z maxi cosi albo z ramatti, jakość może nie taka jak w fotelikach za 900zł, ale raczej rzadko będziemy gdzieś dalej z dzidzią podróżować.

Ja też upolowałam kilka ciuszków w lumpkach i muszę powiedzieć, że nawet z metkami. :) Mam jedną taką panią, która zawsze da mi spory rabat, więc w ten sposób udało mi się upolować kilka śpioszków oraz śliczny kombinezonik "miś". :) Wózek już jest - po moim bratanku. Podobnie z łóżeczkiem. Z ciuszkami to póki co uważam, jak coś mi wpadnie w oko, wybieram typu "unisex", bo płci jeszcze nie znam. :)

reklama
Pannacota [FONT=&quot]całkiem fajny ten Bebetto Luca. Ma wszystko to co bym chciała mieć i jest tańszy od Mutsy Evo, który do tej pory u mnie wygrywał. Gondola trochę lepsza niż w Mutsy, bo ma 79cm, a Mutsy ma ten minus, że gondola jest tylko na 75 cm długa i boję się, że jak dziecko podrośnie, to będzie mu ciasno. Ten x-lander widzę jeszcze krótszy, bo 73 cm. No i stelaż cięższy. Może ten Bebetto to dobra alternatywa również dla mnie. Ale ja muszę pojechać do sklepu, podotykać i sama zobaczyć. Muszę sama np. popróbować jak łatwo założyć gondolę na stelaż, bo w Mutsy to jest bardzo proste.[/FONT]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry