reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy :)

No na pozniej, na obiadki to zakupilam takie cos
asset-1000321441.jpg
przy pierworodnym sie sprawdzilo.
Karmienie, ulewanie, odbijanie fakt, do tego tez uzywalam i czasami tez do okrycia sie jak karmilam przy publicznosci, choc rzadko mi sie to zdarzalo. Ale do czegos jeszcze?

reklama
Dziewczyny, mam pytanie dotyczące prania ubranek dla maluszka - czy wirujecie je w pralce? Zastanawiam się także czy usuwać metki z bodziaków - boję się, że wycięte mogą jeszcze bardziej podrażniać skórę dziecka... Proszę o Wasze opinie.

Paulinek ja tetrowych i flanelowych pieluch uzywalam do obmywania młodej- teraz tez mam taki "zestawik" tetrowych bardzo grubo tkanych tetrt w kształcie takich małych trójkątów- bardzo miękkie i jakby pikowane- dostałam od szwagierki- i będę ich uzywac w domu zamiast wilgotnych chusteczek do mycia dupki jajców buciki rączek...a podczas kapieli zamiast myjki do mycia zakamarków w okolicach fałdek, przecierania uszek oczek itp. tetre podkładalam tez w wózku i łóżeczku pod głowe młodej- jak jej się ulao to na tetre a nie prześcieradło... generalnie przydatna imo.

kami fif- ja wiruje- chyba bym ocipiala jakbym miała to wszystko wykrecac recznie- nie wydaje mi się żeby wirowanie miało jakiś negatywny wpływ na ubranka- nie odnotowałam bynajmniej. co do metek- ja nie odcinam- jeśli zobaczę ze grochowi jakas metka przeszkadza odetne- jelsi będzie mu dalje przeszkadzać "ślad" po metce- nie ebde ubierać tego ubranka i wsio.

Die do mycia mam takie rekawice tetrowe i jeden recznik z kapturkiem tez z tetry. Super mieciutkie.
asset-1000284987.jpg

Ale jako podkladka pod glowke to dobry pomysl. T nie ulewal wiec pewnie dlatego na to nie wpadlam.

Co do ubranek, to metek nie odcinalam, chyba ze jakas byla wyjatkowo twarda i niemila w dotyku, albo T mial slady na karku. Malo tego ze wiruje to jeszcze czesto susze w suszarce bebnowej.

paulinek myjki tez posiadam- ale tertra ma jedna fajna zalete- schnie o niebo szyciej niż te myjki :d dlatego ja wole tetrowe szmateczki- polecam naprawdę wyprobowac :)

pieknaszyszunnia- gratki z okazji zamązpojscia- pochwal się fotami:p

Pieknaszyszunia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia:-D

co do pieluch to ja mam narazie tylko jedne 1, 42 sztuki więc na pewno za mało, z tym że brat obiecał mi wysłać pieluszki z Anglii tylko ciekawe kiedy i jakie ://

a tetrowych mam 10, jak będzie mało to dokupię w pobliskiej hurtowni

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry