reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy:-)

Kasiulka, ale spacerówka (i w ogóle design) X-Landerów to zupełnie inna bajka od wszystkich pozostałych wymienionych :) Tam przede wszystkim nie ma ograniczenia w podnóżku i jest szersza. Jedyne, do czego się można przyczepić, to praktycznie zerowa amortyzacja, a przy maleńkich bobasa to jednak ważne dla kręgosłupa. Później już mniej ;) Ja też lubię masywne spacerówki, córka w Jane Slalom miała 3 lata, jak go odsprzedawałam, i cała się mieściła wygodnie do spania :)

reklama
Nie wiem jak te nowe modele. Moj ma amortyzację, ale niektóre wózki maja duże sprężyny to ten w porównaniu ma mniejsza, ale sztywny nie jest

A tak w ogóle to szkoda, że tak wcześnie, ale moja przyjaciółka (Paryżanka ;)) ma na sprzedaż Bugaboo Cameleon 3, limitowany Andy Warhol, z parasolką i wkładką do spacerówki. Chce połowę ceny, ok. 2200 zł. Ja jestem trochę przesądna, nie kupię tak wcześnie wózka, poza tym mam już inny upatrzony :) Jak któraś coś wie, bo ktoś szuka, to mogę pośredniczyć ;)
Ma też huśtawkę 4mum, ale tej nie widziałam na oczy, więc się nie wypowiem. W zestawie pewnie by puściła za grosze, jakieś 2500 zł (sama huśtawka podobno ok 300 euro, ale to też nie sprawdzone - nie znam firmy :)).

Do nosa to katarek ekstra ale jednak elektyryk praktyczniejszy i nie halasuje plus nie trzeba wytargiwac odkurzacza.

Lilith ja wlasnie nie mam odkurzacza moze ten elektryczny kupie przy J mielismy zwykla fride i R sciagal.

010igov35ye70zfx.png

Z głupa wpisałam dziś w necie wyprawka ubranek dla dziecka i jestem w szoku jak tanio ludzie sprzedają dużą ilość ślicznych rzeczy że w ogóle nie widać że były używane. Ja jestem świeża w temacie, jak coś patrzyłam na strony z listami wyprawkowymi to ilość ubranek potrzebnych mnie przerażała ile to będzie kosztować a jak takie paki sprzedają tak tanio to teraz widzę nie będzie problemu mieć dwa razy więcej nawet :D no i myślę 2-3 paki i nie trzeba się przejmować czy ma się wszystkie elementy :D to takie myśli nowcjuszki :p

Aim - i dobrze, że znalazłaś te paki. Nowe ciuszki i tak goście będą Wam przynosić.
Moja J rosła miesięcznie po 5 cm - nie wyobrażasz sobie ile ciuszków z metkami mi zostało, bo nie zdążyłam jej założyć.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Aim oczywiście bardzo sie opłaca. Takie maluszki 0-6 to jak brudzą na stałe to tylko kupka, a wiadomo ze nikt takich nie sprzedaje.
Co do ilości jedna mama powie Ci ze mało z jednego rozm (zwłaszcza pierwszych dwóch ) potrzeba, a druga ze dużo. Niektóre dzieci fest ulewaja przebierać trzeba z 5-6 razy na dobę i ta kupka co bokiem wychodzi :)

Ale i na plamy po kupkach jakby co są sposoby [emoji6].
Kasiulka ma jednak rację - nikt takowych poplamionych ciuszków nie sprzedaje. Także tylko brać [emoji4]

reklama
Aim - i dobrze, że znalazłaś te paki. Nowe ciuszki i tak goście będą Wam przynosić.
Moja J rosła miesięcznie po 5 cm - nie wyobrażasz sobie ile ciuszków z metkami mi zostało, bo nie zdążyłam jej założyć.

Ciężko mnie zaskoczyć jakoś z tematu rozwoju dziecka ale udało ci się. Nie miałam pojęcia że to aż takie tempo 5cm na miesiąc. "Na oko" to inaczej wygląda a teraz w kontekście rozmiarów ubranek to zupełnie inaczej. No, dobrze widzieć xD

Do góry