reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

a ja mam o 16 wizyte i troszke sie stresuje :D kiedy ta punkcja, czy wszystko ladnie rosnie... ehhh progesteron i estradiol bede miec dopiero o 21:30 wiec jeszcze bedzie troszke czekania... eh eh :(

reklama
Magda,zazwyczaj loguję się z telefonu, to wiem, że nie ma, ale teraz akurat z komputera i już zauważyłam, że jak odświeżę stronę to pojawia się, ale dopiero po jakimś czasie

Kasik
i tego się trzymajmy, że tym razem będzie udane :) Mi z po transferze mówił, że mam małe szanse, ale co do dalszego działania mam sie zgłosic do profesora, mimo, że brałam pod uwagę zmianę gina na Z.
Powiedz mi kochana, co z suplementów moge wziąc tak od ręki?

Basia-krk trzymam kciuki by wszystko było tak jak trzeba :)

Ostatnia edycja:
KasiaMakaronik wierze Ci ze ogromnie sie stresujesz ta sytuacja, ale jestesmy tu wszystkie dobrej nadzieji ze jednak masz leniuszka w brzuszku.

Dziewczyny mam takie pytanie, ostatnio na wizycie pytalam lekarza czy moze przy nastepnej procedurze zamrozic zarodki w 3 dobie <o ile bed miec ich wiecej > powiedzial ze nie bo mroza tylko w 5 dobie. Zadalam mailowo w tamtym tyg pytanie do MZ czy to jest odgornie powiedziane ze mroza w 5 dobie czy jak i dzis dostalam odpowiedz, ze program nie narzuca momentu kriokonserwcji zarodkow, i ze lekarz powinien podjac decyzje w oparciu o to co bedzie najbardziej korzystne dla danej pary i jakie sa mozliwosci realizacyjne kliniki. decyzja powinna byc skonsultowana z para. Hmm to co ja mam zrobic skoro lekarz upiera sie ze mroza tykko w 5 a ja nie chce czekac az tyle, bo z 5 zarodkow w piatej dobie zaczely sie slabo rozwijac, przetrzymali do 7 doby i nie przetrwaly zadne. Wolalabym w pewnej 3 dobie miec mrozaki, ehh boje sie ze kekarz sie nie zgodzi mimo ze nie ma prawa.

Danii na jakiej podstawie doktorek stwierdził, że masz małe szanse? :confused: Z suplementów diety możesz spokojnie brać: DHEA Eljot 2 x 25 mg, koenzym Q10 300 mg, wit.D 2000 IU, omega 3 1000 mg. Ja biorę jeszcze L-argininę 900 mg, femifertil i piję herbatkę femitea. No i oczywiście kwas foliowy 5 mg.

Montana nie pomogę bo się na tym nie znam ale myślę, że możesz próbować negocjować z lekarzem.

Ostatnia edycja:
Na podstawie jakości zarodków, ich klasy. Pamietasz miałam 3CB i 12 komórkowy klasy C.
Dzięki za suplementy, juz robie listei do apteki :tak:

Danii a jak tak to zwracam honor doktorkowi bo myślałam, ze znowu wróży z fusów jak u KasiMakaronik przez telefon ciążę pozamaciczną stwierdził :wściekła/y: Na innym forum jest dziewczyna, której się udało za 4 czy 5 razem przy criotransferze ostatniego, najsłabszego zarodka więc jak widzisz nie ma reguły między klasą zaroków a odsetkiem uzyskanych ciąż.

Kasik dlatego tez sie jeszcze nie poddaję, mam nadzieję, że w końcu się uda. Ale bardzo bym chciała się doczekac jakiegos mrozaczka, bo jeszcze nigdy nie miałam :no:

Danii doskonale Cię rozumiem :zawstydzona/y: Moim marzeniem po pierwszym podejściu było posiadanie chociaż jednego zarodka bo nie miałam żadnego. Teraz miałam 2 ale brak mrozaczków. A że apetyt rośnie w miarę jedzenia teraz też marzę o mrozaczku i criotransferze :tak:

Boziu
Coraz bardziej się denerwuje, tyle zmartwień jeszcze przede mną jak tak was czytam.

A ja latam chodzę szukam proszę żeby mi zrobili zastrzyk w dupe, a to ważne żeby był dokładnie dziś o 22.30!
Mam skierowanie ale z kliniki, a w nocnej pomocy lekarskiej chcą od lekarza pierwszego kontaktu z naszej przychodni. Mój lekarz nie chciał przepisać tego skierowania bo on nie ginekolog.
W szpitalu koło mnie na IP nie dadzą mi go bo to nie zagrożenie życia.
Czekam teraz na wizytę do ginekologa,niby ona mi to przepisze ale problem zostaje bo nie wiadomo czy ktoś mi ten zastrzyk zrobi :-D

Pytałam sąsiadek z psami i dały mi adres pani Eli pielęgniarki z bloku obok ale pani Ela będzie wieczorem po 17.
No zobaczymy
Masakra

reklama
Anuszka a nie można podać tego podskórnie? Pytam bo ja miałam Choragon i można go zarówno podać podskórnie jak i domięśniowo. To znacznie ułatwia. Szkoda, że nie przepisali Ci Ovitrelle, to spokojnie można podskórnie ale jest drogie. A jak będziesz u gina to może poproś o receptę na Choragon, kosztuje około 35 zł. i możesz go sama sobie podać podskórnie.

Do góry