• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

In vitro 2024 - refundacja

A czy taki zrost ma jakieś realne konsekwencje jeśli chodzi o powodzenie transferu? Czy "tylko" jest problem przy punkcji? Ja mam z ostatniego usg "prawy jajnik w łączności z trzonem macicy", więc to pewnie to samo. Lekarka powiedziała, że to nic takiego, no ale później na histeroskopii wyszło mi podejrzenie adenomiozy, czyli pewnie to będzie to...
Ani mój ginekolog (który mnie operował i ufam mu w 200%), ani teraz lekarz prowadzący nie wspominali, żeby ten zrost miał jakikolwiek wpływ na samą implantację czy ogólnie transfer. Jedyne co, to właśnie że może być trudniej przy punkcji.

reklama
Wg zaleceń lekarza powinnam zrobić 15 maja.
Dziewczyny, Wy jesteście w tych sprawach bardziej rozeznane… czy w dniu transferu miałyście jakieś badania, np estradiol czy prog.? Czy macie jakieś zalecenia od lekarza, co do badań, czy same badacie na własną rękę? Jesli tak to co i w którym dpt.? 🤔
Cześć, wtrącę się, bo może pomogę 😉 U mnie w klinice badają tylko proga w dniu transferu i po wyniku ewentualnie korygują dawki leków. Nigdy nie miałam zaleceń, żeby cokolwiek badać po transferze, dopiero beta 10-11 dpt. Ja jak robiłam pierwszą bętę to zbadałam sobie jeszcze progesteron, ale sama dla siebie, lekarz mi tego nie zalecił.

Ja to chyba za szybko się ucieszyłam wczoraj wieczorem, że po 2 dniach zastrzyków czuję się ok. Dziś byłam u kosmetyczki i jak tak leżałam, to zrobiło mi się tak niedobrze, że prawie puściłam pawia 🤢 Jakoś cudem dotarłam do domu, zjadłam McZestaw bo mi się zachciało, i poszłam spać na 2,5 h 🤯 Czy ciąża też tak wygląda? 😂

Ja to chyba za szybko się ucieszyłam wczoraj wieczorem, że po 2 dniach zastrzyków czuję się ok. Dziś byłam u kosmetyczki i jak tak leżałam, to zrobiło mi się tak niedobrze, że prawie puściłam pawia 🤢 Jakoś cudem dotarłam do domu, zjadłam McZestaw bo mi się zachciało, i poszłam spać na 2,5 h 🤯 Czy ciąża też tak wygląda? 😂
To już zależy hehe

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry