reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

basia-krk to jest tak, że jak się nie udaje to próbujemy na coś zwalić, bo tak jest najłatwiej :zawstydzona/y: Myślę, że nie ma dokładnych danych co szkodzi a co nie. Na pewno perfumy nie są wskazane. Zresztą do punkcji jest to nawet zapisane w wytycznych od anestezjologa. Pozostałe rzeczy mogą ale nie muszą mieć wpływu na powodzenie. Ja w każdym bądź razie dmucham na zimno i staram się przez 2 dni nie używać nic co pachnie, nawet zapachy z kontaktów powyjmowałam ;-)

KasiaMakaronik powtórzyłaś dzisiaj betę? Daj znać kochana jak się czujesz. Ciocia Invictowa cały czas trzyma kciuki i mocno Wam kibicuje :tak::-)

Smerfeta zadałam pytanie Lolitce odnośnie suplementów diety a crio więc jak odpowie to dam znać :tak::-):tak:

reklama
basia-krk to jest tak, że jak się nie udaje to próbujemy na coś zwalić, bo tak jest najłatwiej :zawstydzona/y: Myślę, że nie ma dokładnych danych co szkodzi a co nie. Na pewno perfumy nie są wskazane. Zresztą do punkcji jest to nawet zapisane w wytycznych od anestezjologa. Pozostałe rzeczy mogą ale nie muszą mieć wpływu na powodzenie. Ja w każdym bądź razie dmucham na zimno i staram się przez 2 dni nie używać nic co pachnie, nawet zapachy z kontaktów powyjmowałam ;-)

KasiaMakaronik powtórzyłaś dzisiaj betę? Daj znać kochana jak się czujesz. Ciocia Invictowa cały czas trzyma kciuki i mocno Wam kibicuje :tak::-)

Smerfeta zadałam pytanie Lolitce odnośnie suplementów diety a crio więc jak odpowie to dam znać :tak::-):tak:

kasik betę zrobię jutro i spróbuję się dostać do lekarza żeby zdobyć receptę na lutkę ze zniżką .

cały czas jestem z wami i czytam wasze posty ale jakoś nie potrafię się włączyć cały czas chodzi mi po głowie co będzie dalej.....

Invictowa ciociu dzięki za kciuki na pewno się przydadzą :-D

KasiaMakaronik wierzę, że jest Wam teraz ciężko ale to już tylko kilka dni i wszystko się wyjaśni. Wierzę, że mimo trudnego początku wszystko będzie dobrze. W takim razie czekamy jutro na wielgachną betę bo leniuszek już się chyba zadomowił na dobre :tak::tak::tak:

KasiaMakaronik - kciuki dalej zaciśnięte :)

dziewczyny dziękuję za dobre rady, bo ja żadnych wytycznych nie dostałam. Biały jeleń już jest :) Mam jeszcze pytanko: czy paznokcie hybrydowe trzeba zdjąć? Przed znieczuleniem do laparo niestety musiałam

Kasik36 -twoje statystyki są wspaniałe :)!!! czy znajdziesz tam coś na temat "udanych" punkcji pomimo niskiego estradiolu? Cały czas o tym myślę. Nawet mój ginekolog powiedział: następnym razem ... jakby nie wierzył w cuda :(

Wanesska zaraz popatrzę na moje statystyki, niestety nie wszystkie dziewczyny podają estradiol a nawet jak podają to po transferze a nie przed punkcją. Wiesz na pewno, że powinno być około 200-300 estradiolu na dojrzały pęcherzyk więc nawet jak będziesz miała mało to nie jest powiedziane, że nie będzie kilka ładnych, dojrzałych i pełnowartościowych komórek. Co do paznokci to zależy jaki masz kolor. Ja mam żele i na punkcję zawsze sobie robię frencha i nikt się nie czepiał.

kasik36 - dziękuję za szybką odp. Dodałas mi otuchy!!! Niestety mam krwistoczerwone. Trudno, lecę z nimi. Najwyżej będę skrobała na sali :)

Kasiu jakbyś chciała uzupełnić statystyki to podaje mój esteadiol sprzed punkcji, Wanesska moze i Tobie to pomoże.
8ds -1000, prg - 0,99
11ds - 2537 prg - 1,21

Ale się przed chwilą uśmiałam słuchając radia Zet. Podobno muzyka sprzyja naszemu gatunkowi na każdym etapie rozwoju i pomaga nawet przy in vitro. Plemniki lubią muzykę poważną a jajeczka Madonnę i Britney Spears :D :D :D

A tak na serio podobno stosują to w klinice w Katowicach i dzieki temu o 5% wzrosła liczba ciąż od kiedy to stosują.

Ostatnia edycja:
Danii
to ja zabieram jutro mp3 i jakieś głośniki :-D

Kurde ja miałam w 11ds estradiol 1200 przy 7 pecholach ale miałam jeszcze końska dawkę menopuru i pregnyl no i minęły 3 dni więc napewno coś mi podskoczyło no i też mam nadzieję że chociaż kilka dojrzałych komórek będzie
No nic jutro się okaże

reklama
Hej dziewczyny ja w 10 dniu stymulacji miałam estradiol 2690, prg 1,10,
8 dzień 1341, prg 0,72
Czy któraś z Was łyka feminol A, dzisiaj znajomy gin powiedział mi że ponoć jest dobry nie wiem czy dobrze zapamiętałam nazwę .
Kasik a co do mydeł intymnych nie miałam pojęcia :szok:

Ostatnia edycja:
Do góry