reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kotuska
Miałam w 2dobie bo moja klinika podaje niby zawsze w 3 dobie ale w niedzielę jest zamknięta i podali mi w sobotę 2dniowego.
No widzisz są różne teorie.
Ale teraz będę miała rozmrożonego blastusia czyli nie dość że zdrowsze bo mrożone to jeszcze w 5 dobie :-)

reklama
Anuszka - przykro mi trzymaj się. Najważniejsze, że masz zarodeczki i możesz po nie wrócić. :)
Lady margot - ja byłam u pani P - bardzo sympatyczna lekarka. Wszystko mi wytłumaczyła itd. Jednak nie poszłam teraz do niej, bo niestety w moim przypadku nie wiedziała co ze mną zrobić, jakie dać dawki leków i musiała konsultować z innym lekarzem. W sumie to dobrze, ale postanowiłam spróbować iść do innego lekarz, żeby znaleźć swojego właściwego. Ale mam bardzo pozytywne nastawienie do tej pani.

Anuszka, a nie kazali Ci w klinice po stymulacji odczekać miesiąc? Ja czekałam miesiąc i dopiero się przygotowuję do crio.

Dziewczyny, czy jeśli się okaże, że mam za niski poziom estradiolu, to mogą mnie nie dopuścić do transferu? Mam wizytę w sobotę, ale wiem, że estradiol na pewno nie wzrośnie dużo i tak myślę, ile lekarz będzie czekał i kazał brać estrofem.

Anulla ja w 6 dniu stymulacji rano miałam estradiol 90, a 10 dniu 642, a w 12 dniu 1192. Też miałam obawy, że lekarz przerwie całe przygotowania. Ale spróbował jeszcze i podwyższył mi dawkę Menopuru z 375 j na 450 j. Widać zadziałało, ale też miałam stracha.

Haniu, dziękuję. Tylko ja w 11dc mam 75. Poprzednio podczas stymulacji miałam problem, może dlatego tyle byłam stymulowana. Mam stracha :zawstydzona/y: No a teraz nie jestem stymulowana, więc może dlatego ten estradiol tak słabo rośnie.

Agulla, powodzenia w stymulacji:)
Basia - &&&&&& za jutrzejsze wyniki - mam nadzieję, że przekażesz nam pozytywne wiadomości:)

anuszka bardzo mi przykro:( od rana czekałam za twoim wynikiem, tak jak Ty miałam podany zarodek w 2 dobie

basia-krk ten nick to od Baski na wyspie Krk w chorwacji?:):-) trzymam kciuki za jutrzejszą betę;)

dzisiaj jest 8 dzień jak biorę luteinę a 6dpt i masakra co ze mnie leci;( wypływa mi luteina+sluz taki zółtawy, dosłownie gicha ze mnie:( na początku tylko sama luteina wypływała....boję się że to jakaś grzybica:( miała któraś z Was takie problemy?

reklama
enni na początku brania luteiny u mnie wypływa tylko sama pozostałość tabletki (białe) ale później jest trochę bardziej żółte i jak na razie nigdy nie wiązało się to z żadnym zapaleniem/infekcją ... myślę że jeżeli nie towarzyszą temu inne dolegliwości typowo infekcyjne (świąd/pieczenie/nieprzyjemny zapach wydzieliny/nietypowy kolor) to jest ok ;-)

Do góry