reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kasik kciuki mocno zaciśnięte za piękne komóreczki :-)
GizaS - a dla Ciebie cała moc wirusków - niech maluchy wgryzą się mocno i zostaną z Tobą na długie 9 miesięcy. Dość już się nacierpiałaś i nawalczyłaś z losem - teraz czas na radość ciążową :-)
Smerfeta - kurczę.... brak słów. Ale dawno nie czytałam żeby u któreś robili klasyczne, z reguły lecą icsi, bo raczej to jest pewniejsze. U mnie z 12 - zapłodniło się 8. Ale to były jeszcze czasy przed rządowe.
Fusun - gratuluje :-) i czekam na piękny wynik 3 weryfikacji :-)

reklama
Dziewczynki, ale ciężko za wami nadążyć nie było mnie zaledwie dwa dni na forum, a namachałyście tyle, że trudno ogarnąć
Kasik36 trzymam mocno &&&& za dzisiejszą punkcję, ale z ciebie panikara, jak ty teraz przetrwasz te 5 dni oczekiwania :szok:
Smerfeta bardzo mi przykro, że tak wyszło, musisz porozmawiać ze swoim lekarzem, być może przy kolejnym podejściu zrobią ci ICSI
Fusun serdecznie gratuluję, widzę że Invicta odnotowała kolejny sukces :-), gdzieś wyczytałam, że odnotowują oni sukces na poziomie 50% ciąż uzyskanych metodą ivf i tylko to mnie przekonało, że warto tam się leczyć pokonując w moim przypadku nawet 600km :tak:, a twoja beta powiem ci, że taka trochę bliźniakowa mi się wydaje ;-), ja w 7dpt,miałam 43,12 czyli o połowę mniejsza
Olusia7982 trzymam &&&& za dzisiejszą betkę, coś mi się wydaje, że będzie dwucyfrowa :tak:
keki84, GizaS kciukasy zaciśnięte za wgryzanko, oby kruszynki zostały z wami przez najbliższe 9 miesięcy :tak:

Ostatnia edycja:
kasik36 - to my trzymamy teraz mocno kciuki za Twoje komóreczki i aby zapołodniło sie co najmniej 4 - tego ci życzę mocno !!!!!!!!!!!!

smerfeta - widzisz Ci lekarze tacy są, mój M. ma też świetne wyniki za każdym razem i pytałam kiedyś gina o kariotypy i to badanie fragmentacji to powiedział,że jak wyniki są tak dobre to się nie robi bo nie ma sensu... A pewnie sens jest, tylko czemu my mamy o tym wiedzieć a oni to olewają eh.......
Byłam rano w aptece w związku z moim popsutym Gonalem i wymienili mi na nowy, w sumie bez problemu.Jedyne co to w koncu nei wiem ile sobie wczoraj podalam, ale kurcze nie mysle o tym - trudno, powiem ginowi w piatek i zobaczymy.

Ja staram sie czytac na biezaco ale nie nadazam powoli ktora ma punkcje, ktora transfer..........Tak nas dużo - to zarazem budujące ale tez przerazajace.... :)

co do badań M, to my zarówno w Białymstoku jak i w Gdańsku pytaliśmy się o bardziej szczegółowe (ze względu na fakt, że ja dziecko mam, a mąż swojego nie posiada zaczęliśmy iść w tym kierunku), ale odpowiedź była taka, że jeżeli badanie ogólne nasienia jest dobre to statystycznie u 0,02% mężczyzn problem może być gdzieś głębiej, a co za tym idzie nie opłaca się tego szukać, bo są to niepotrzebne koszty, a i tak zawsze wskazaniem będzie ivf, ale my i tak na własną rękę zrobiliśmy kariotypy, które wyszły prawidłowo i daliśmy sobie spokój z drążeniem tematu

Kasik czekam niecierpliwie na info o ilości komóreczek :-)

Olusia czekam na wynik bety :-)

Przy okazji z przyjemnością informuję, iż moje 2 pozostałe zarodki rozwinęły się prawidłowo (4AB i 4BB) i zostały zamrożone :-D Ponoć są super. Cieszę się niezmiernie :-)

Kasik36 daj szybko znać jak dojdziesz do siebie, kciuki:):)
Fusun gratulacje;)
Genna spory kawałek masz do łodzi, też się tam dużżżżżżżżo najeździłam tylko że mam 130 km do łodzi:):) Powiedz mi co to są te kariotypy? Co może wyniknąc z takiego badania?

enni kariotypy to badania genetyczne i może coś wyjść , ale nie musi i tylko właściwe do informacji dla lekarza ze są dobre, a tak mogą wyjść jakies wady genetyczne które uniemożliwiają zapłodnieni lub problem z nim, np. słyszałam o translokacji ale szczerze mówiąc nie wiem co to, na razie się tym nie martwię,nie czytam poczekam na wyniki :) któe będą ok 17 grudnia

Fusun dzięki za info. Mąż nie miał ani morfologi robionej ani fragmentacji mimo że wiele razy o to pytałam, ale zawsze była odpowiedź że przecież wynik super, że mam się nie doszukiwać problemów. Mam pytanie jeszcze - jeśli faktycznie fragmentacja wyjdzie zła, czy jest na to jakiś ratunek? Bo przecież jeśli plemnik jest zły to nawet po wprowadzeniu go metodą ICSI komórka nie będzie się dzielić a nawet pod mikroskopem nie widać czy plemnik jest OK. Mam wrażenie że podobnie będzie jeśli zbadamy kariotypy - jeśli wynik będzie zły to i tak już koniec :-(

Cieszę się że Tobie się udało. Życzę by beta ładnie przyrastała
smerfetko nie zakładaj że kariotypy wyjdą od razu źle!!! a to badanie fragmentacji w invikcie kosztuje 500zł ale jeżeli wyjdzie źle to nie ma na to lekarstwa, przykład Lawendowego, jej mężowi wyszło poniżej normy , czy jakoś tak i powiedzieli ze przy takim % nie jest w stanie zapłodnić, a co ? jest w ciąży, nam też mówiono że możemy zrobić ale nie zamierzamy na razie, więc spokojnie , najpierw rozmowa z lekarzem.

smerfetko jakie miałaś dawki leków i ile na nie wydałaś? i jakie dodatkowe leki dostałaś po punkcji, transferze itp. byłabym wdzięczna za info, przypomnij mi jakie antyki jeszcze dostałaś? coś na M chyba

Gizas, Kasik z niecierpliwością czekamy na relacje :tak:
keki piękne zarodeczki masz zamrożone :)
dziewczyny dzięki na wiadomości na PRV, tyle ich mam ze szok :szok: , zaraz lece na wizyte do immunologa więc uaktualnie później tabelke.

Ostatnia edycja:
Kasik to czekamy na wiesci o komóreczkach &&&&
Esiek jak dobrze że nie robili problemów z wymianą :tak:
Czarna tak jest z lekarzami, u nas dr powiedział że skoro moje podstawowe wyniki są ok, a plemniki do kitu to przyjmujemy że nie ma ciąży z powodu armii i przyjmujemy że ja jestem potencjalnie zdrowa a drążymy temat plemników, w sumie jakieś założenia trzeba przyjąć na początek, bo jakbyśmy u każdego robili wszystkie możliwe badania to byśmy zbankrutowali już przed podejściem do ivf

reklama
Hej dziewczynki:-)
Za Wami nadążyć od wczoraj to sukces, jakoś dobrnęłam do końca, ale i tak sie gubię która ma punkcję, która transfer a która ma robić betkę a zagladac tu tak często troszke trudno. Ale tak czy siak trzymam za wszystkie kciuki:-D.

Dzisiaj doebrałam badania do kwalifikacji AMH mam 2,31 (chyba całkiem nie złe) chociaż we wrześniu 2012 r. było 4,07 powiedzcie mi czy tak mocno spadło w ciagiu roku czy jak?
do tego moje FSH 5,03 ; LH 3,10 ; Estradiol 33,68 ; TSH 3,040 wiele z Was robiło je przed rzadówką i czy moje znosne są? Bedę wdzieczna za podpowiedź. Przy pierwszym icsi zdałam sie na lekarza i jakoś tak nie konsultowałam tego z nikim innym.

Do góry