reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Madzia76 no TSH niby mieści w normie bo pewnie norma jest do 4 z groszami. Tak jak mówi pełna_nadziei lepiej jak jest niższe. Ja miałam również powyżej 3 na co zwrócił uwagę mój gin i dał mi dodatkowe badania anty ciała tarczycowe, które wyszły tragocznie anty TPO mam chyba 260 przy normie do 30. Endokrynolog zrobił usg tarczycy i się okazało że prawie jej nie mam:szok: no i tak od 2 lat biorę eutyrox w dawce 88 (oczywiście dawkowanie się zmienia, co 3 miesiące muszę sprawdzać to TSH. Ostatnio miałam coś koło 2 to endo kazał mi po inseminacji odrazu zwiększyć dawkę na 100. Także to ważny hormon który może powodować poronienia. Mnie martwią moje anty ciała które też podobno mogą doprowadzić do poronienia;(

A co z naszym kochanym Kasikiem? jeszcze nie wiadomo ile pobrali jej komórek? Odezwij się Kasik:):):) czekam

Dzieki dziewczyny. Faktycznie norrma jest niby od 0,27 do 4,20 kurcze myślałam ze to jest ok. Przy pierwszysm icsi tsh miałam 2,14 czyli też za wysoki był, ale lekarz z nim nic nie zrobił. Więc moze to jest powód tego, że przy pierwszym transferze dostała w 5dpt krwotoku a przy drugim transferze beta w 10 dpt była troszke ponad 8 a potem spadła. Kurcze czemu tylko oni nie zwracaja na to uwagi???. Mój mąż od paru lat bierze eutyroks 175 ma niedoczynnosć tarczycy ale ja nie miałam z tym nigdy problemu.

Madzia76 może taka Twoja uroda z tym TSH, ale nie zaszkodzi udać się do endokrynologa jak to się mówi do świętego spokoju:tak:
Mi endo powiedział że kobieta w ciąży powinna mieć TSH około 1,5

Ostatnia edycja:
nie, no pewnie że trzeba by pójść tyle tylko że mój lekarz to ginekolog endokrynolog i nie zwrócił na to uwagi ????:szok:. 19.11 mam wizyte kwalifikacyjną to na bank z nim porozmawiam i nawet zasugeruję, dzieęki dziewczyny ze zwróciłyście na to uwagę bo ja jak zobaczyłam widełki od do i ze sie w nich mieszczę to bym nic z tym nie robiła. Jeju jak dobrze jest tu być tyle rzeczy sie dowiedziałam, a myślałam ze juz jedna procedure przeszłam to wiem o niej prawie wszystko.

Już mam malucha pod serduchem:sorry: Transfer w drugiej dobie 5 blastrowgo zarodeczka klasy A. Pozostałe maluchy też są ok, mają 4 komórki ale jak na druga dobę to dobrze, będą hodowane do 5 doby i mrożone. Ale jakoś mam mało wiary że uda się je zamrozić:( chociaż to i tak jakiś postęp bo nigdy nie miałam nic w zapasie ... Transfer wykonywał mi mój dr M. Pierwszy raz miałam tak wykonany transfer. Pod usg brzusznym. Dr mnie uspokoił że pgr pomimo skakał do wartości granicznej to z badania lh wyszło że nie doszło do przedwczesnej luteinizacji. Endometrium 10,5. Dostałam zarodeczek z embryo gelem teraz marzę żeby się ładnie rozwijał i został że mną
rolleyes.gif.pagespeed.ce.2GeHo-sQP-.gif

GizaS super wieści!!!! Ja też nie wierzyłam, że moje pozostałe 2 maluchy dotrwają do mrożenia, a tu niespodzianka. Bądź dobrej myśli! :-) I dbaj o siebie chociaż te kilka najbliższych dni!

reklama
Hejcia...

Giza to trzymam kciuki za twoja fasolke, zeby z toba zostala...:-)

A powiedzcie mi jak to jest jesli nie wyjdzie teraz mi to kiedy moge pojechac po mojego mrozaczka ktory osiafna stadium blastocysty? to jest traktowane tez jak in vitro czy nie? i czy musze sie od nowa stymulowac i sa pobierane komorki od nowa? jak to jest... jestem zielona w tym temacie... bede wdzieczna za odpowiedz....

Nie bylam dzis na tescie... gdybym zrobila w szpitalu to wynik bylby jutro popoludniu... wiec jutro i tak jade na bete i wynik mam w ten sam dzien... :) ale boje sie ze jednak nic z tego nie wyszlo.... :-(

Do góry