reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

LIPIEC :

08.07.2014 DW podglądanko

09.07.2014 DW podglądanko
09.07.2014 Smerfeta wizyta
09.07.2014 ? Kasik wizyta
09.07.2014 Milenia punkcja
10.07.2014 Hania wizyta
10.07.2014 Agaawa wizyta serduszkowa
10.07.2014 mmm podglądanko
11.07.2014 Anuszka wizyta
11.07.2014 Kotuska wizyta
13.07.2014 Anulla wysoka beta
16.07.2014 KasiaMakaronik wizyta
17.07.2014 Syllkaa wizyta pęcherzykowo/serduszkowa
21.07.2014 Magda wizyta
22.07.2014 Magda wizyta u genetyka
24.07.2014 Magda wizyta w klinice
25.07.2014 Wanesska wizyta
30.07.2014 Genna kolejne spotkanie z obcym

Od dzisiaj do kalendarza dołączam fluidki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ostatnia edycja:
reklama
Infinity, ja długo nie wytrzymam ;) mąż twierdzi że trzeba czekać ... na co? Chyba na to żeby później kupując wszystko na raz z torbami pójść ;) Jak tylko będę znała płeć to zacznę zakupy na dobre ;)

Smerfeta, młodego tatę masz ;)
Mogę w miarę normalnie żyć. Nic robić nadal mi nie wolno typu wieszanie prania, odkurzanie... nic przy czym napina się brzuch, czyli w domu tylko wycieram kurze i zmywam naczynia hahaha ;) Jak tylko mogę to poleguję bo szybko się męczę.

Ostatnia edycja:
Udało mi się dzisiaj rano dodzwonić do Invicty i odwołać dzisiejszą wizytę bo oczywiście @ nie przyszła. Czuję jednak, że zbliża się wielkimi krokami więc najpóźniej jutro powinna już być. Pytałam panią w rejestracji do której mogę oddać krew na estradiol i progesteron, żeby na 19-tą na wizycie były wyniki (zawsze 2 godziny przed ale z racji późnej godziny wolałam się upewnić) a pani mi mówi, że do 8 rano :szok: Oczywiście się zdziwiłam i zapytałam czy jest pani pewna bo zawsze było 2 godziny przed a pani na to, że w takim razie 3 godziny przed ;-):-D Takie zorientowane są panie w rejestracji ;-) Zaniosłam mocz na posiew ale badanie trwa 48 h więc i tak na jutro na wizytę nie będę miała wyniku :-( No cóż, nie ma co gdybać, zobaczymy co powie doktorek. Może @ nie przyjdzie do jutra to już na pewno cykl będzie trzeba odczekać bo się nie wyrobię przed zamknięciem labo.

Kasik kochana nie stresuj sie , ponpierwsze twój encorton, po drugie kubeczki na siusiu mógł byc nieczysty, no no ręce ktoś tam wsadził , a dodatkowe mogłam np nie podmyć sie przed oddanie moczu i cos tam mogło byc, mnie tez wyszły liczne bakterie w moczu ale wsystko jest ok, żadnych objawów zapalenia nie mam. Kochana teraz błagaj @ zeby szybciutko przyszła u nie przejmuj sie tymi bakteriami :)
Ja sie jakoś nie odzywam bo źle sie czuje, ciąża od samego początku daje popalić . Od piątku nie mdli mnie i nie wymiotuje , w
Niedziele miałam silne skurcze z prawej strony i okropny ból podbrzusza, cały dzien siedziałam w domq bo gorączka niesamowita na dworzu, do tego kręciło mi sie w głowie, a nigdy nie miałam z tym problemu. Napisałam wczoraj do mojego gina i kazał sie zjawić w gabinecie(ale to dopiero środa) albo przyjechać na IP , ale jakoś wczoraj bóle ustały, wiec dam radę do jutra bo przynam sie ze poprostu boje sie jechac na IP ze cos bedzie nie tak, dr powiedział zeby martwić sie jakby zanikły moje super mdłości , a poszły sobie w długą , doszedł ból w krzyżu niemilosierny, wczoraj tez strasznie mi sie trzęsły ręce i byłam taka jakaś dziwna, ale to na bank przez pogodę . Siedzę w domq , bo ale po świeży chlebem trzeba było sie ruszyć :) apetytu nie mam, mam nadzieje ze z obcym wszystko w porządku !!!
Dziewczynki miłego dnia zycze , przesyłam buziaczki i fluidki ciążowe &&&&&&&&&&&&&

Kasik, wczoraj byłam w invicta i tak obserwowałam sobie jakie tam momentami się zamieszanie robi. Panie w rejestracji ankiet kobietom nie podawały potem latały z tymi kwitami. Przy pobraniu krwi zamieszanie jak tylko więcej niż 3 osoby czekały. Chyba jakieś ciężkie dni mają ;)

Genna, na pewno wszystko ok tylko ta pogoda taka dobijajaca jest. Ja dzisiaj nie do życia jestem... masakra, duszno, parno, leżę i się nie ruszam bo każdy ruch to wysiłek.

Magda dokładnie wykończy nas pogoda. Wiedziałam ze bóle w podbrzuszu bedą ale niektóre są tragiczne, tez boli cie podbrzusze, okolice jajników ? Bi ten ból krzyża , myslalam ze jak siemma juz brzuch i go sie targa ze sobą to Boli ale na początku? Zaczęłam szukać w necie cos na ten temat ale szybko przestałam jak przeczytałam ze to może byc symptom poronienia :/

Genna, na pewno z obcym wszystko w porządku. Pogoda nie sprzyja ciąży i apetytowi, więc pij dużo wody, żeby się nie odwodnić:)
No tak u nas taka pogoda z zimna zrobił się upał:(. W sumie to bym się cieszyła gdyby nie to, że nie mogę się nawet poopalać. Głowa mnie boli od tego gorąca jak nie wiem. :(
A Wy dziewczyny w ciąży musicie szczególnie uważać, więc nie dziwię się, że ciągle leżycie, bo to inaczej nie da się funkcjonować:) Magda, może lepiej zakupy zrobić troszkę wcześniej, a nie przed samą koncówką ciąży, bo w zaawansowanej ciąży może być Ci ciężko wszystko wybierać. Wszystko stopniowo:)

Genna, nie szukaj w necie, bo się niepotrzebnie nakręcisz i będziesz myśleć tylko negatywnie. Ja nie odpowiem na pytanie, ale zdaje mi się, że to normalne. Z tego co wiem, moje koleżanki w ciąży też miały bóle kręgosłupa. Niedługo masz wizytę u lekarza, więc na pewno Cię uspokoi.

Genna, mnie przed ostatnią wizyta strasznie bolało z lewej strony tak jakby od jajników przez pachwine aż do kolana. W nocy ból doszedł do połowy brzucha równo do pępka cała lewa strona. Na wizycie mówię dr a on do mnie że spokojnie przyzwyczai się pani bo macica musi się rozciągnąć a to przyjemne nie jest ;) ot taki diwcipny... Fakt macica rośnie i wszystko w środku rozstawia po kątach ;) Typowych skurczy nie miałam ale jak mnie mocniej bolał brzuch to no spe brałam ale to sporadycznie.

reklama
Genna myślę, że Twoje objawy są jak najbardziej prawidłowe a jutrzejsza wizyta Cię uspokoi. W necie nie czytaj bo niepotrzebnie zestresujesz obcego i przypominam, że jeszcze niedawno marzyłaś o mdłościach więc nie narzekaj ;-):-D Co do mojego badania moczu to pojemniczek był sterylny więc nie ma mowy o zanieczyszczeniu. O myciu przed oddaniem moczu wiem, dzisiaj za radą jednej z forumowiczek użyłam ręcznika jednorazowego. Zobaczymy co tam się wychoduje i czy to groźne. Brzuch zaczyna boleć na @ więc zbliża się wielkimi krokami :tak:

Do góry