reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Natanka w naszym furtlu hmmm ja jechałam do Łodzi bo tam tylko tydzień sie czekało na wizyte a w Bydgoszczy w juraszu musiałam czekać 1,5 miesiąca na zapisy na za 3 miesiące, wiec sprawdź gdzie w Toruniu jest genetyk i robią kariotypy na NFZ i moze juz sie zapisz :)
Ja myśle ze lekarz nie bedzie pamiętał kiedy kazał ci przyjść :) za duże tez nie dobrze do 13-14 takie optymalne, chociaż wiem ze były i większe ale chyba z tego ciąży nie buli , chyba anulla ma skłonności do dużego endo .
Jedz 12dc na wizyte bić ci lekarz niezrobi, a
Jak bedzie marudził to powiesz ze nie mogłam kiedy indziej , praca:) zreszta zobaczysz
Kiedy @ przyjdzie i wtedy juz zapisz sie na wizyte :)

reklama
natanka, w Łodzi teraz mają długie terminy z genetykiem :( Dzwoniłam na początku lipca i dostałam termin na 13 X. Dzwoniłam na Sterlinga. Spróbuj ewentualnie zadzwonić do Genosa do Strońska - może tam coś szybciej będzie?

Dziewczyny macie gdzieś normy progesteronu po implantacji zarodka?

Natanka ja też mam długie cykle i do crio byłam stymulowana. Brałam clo 2xdziennie i chyba z 2 zastrzyki gonalu później ovitrelle a owulacje miałam dopiero 25dc :szok: jakaś masakra, czyli transfer miałam w 30dc.

Powiem Wam dziewczyny że zawsze miałam @ co 31 dni, przez parę lat. od dnia stymulacji czyli od marca moje cykle nie dość że są bezowulacyjne to w dodatki wydłużyły się do ponad 40 dni, nie wiem co się porobiło. Czy to po tej stymulacji? czy o co chodzi:(

Enni po tych stymulacjach i innych eksperymentach to nasz organizm sie rozregulowuje :/ a natanka bedzie miała crio na sztucznym bez stymulacji i naturalnej owu, łatwiejsze to, mniej jeżdżenia do kliniki :)

Genna oj to ja już nie kumam:) czyli ja miałam stymulacje żeby wywołać owulacje, a można tez tak że się nie wywołuje owu i można robić transfer? kurde...człowiek uczy się całe życie :tak:;-):tak:

Enni tak , tez tak można, łatwiejsze w kontroli :) mniej wizyt w klinice :) bierze sie estrofem od 2dc po 10 dnia ch kontrola usg , wielkość endo, włącza wtedy progesteron no Luteine i tym "wywołuje" sztucznà owulacje i lekarz określa kiedy bedzie transfer :) w zależności Olo dniowy zarodek jest zamrożony, a zapewne jak bralaś stymulacje to miałaś więcej kontroli W klinice i jeżdżenia

Genna dokładnie, do kliniki mam 130km i przed crio byłam 5 razy co drugi dzień, masakra. Nie miałam pojęcia że idzie tak sztucznie, ale jeszcze nie słyszałam żeby ktoś tak u nas miał, może tego nie preferują, nie wiem.

LIPIEC :

26.07.2014 Agulla punkcja

28.07.2014 Mimozama wizyta i scratching endo
28.07.2014 DW wysoka beta
29.07.2014 Milena wizyta pęcherzykowa
30.07.2014 Genna kolejne spotkanie z obcym

SIERPIEŃ:

01.08.2014 Kotuska wysoka beta
01.08.2014 KasiaMakaronik wysoka beta
02.08.2014 Marikka wizyta
04.08.2014 Magda wizyta
06.08.2014 Medalikara badania prenatalne