Agulla owocnej punkcji!
Dzięki dziewczyny za rozjaśnienie, masz rację
Genna, wybiorę się do niego 12 dc...niech tylko
przyjdzie@...mam nadzieję, że ta torbiel nie stanie na przeszkodzie...lekarz mi powiedział, że to typowa torbiel endometrialna...i jak przeczytałam w domu, że ma ona związek z endometriozą to się załamała, bo jeszcze endometriozy mi nie zdiagnozowali...jeszcze tego mi brakuje do bagażu utrudniającym uzyskać upragniony cud...ale już nie wiem czy on sam był pewny czy to to, bo potem mi powiedział, że to jest niepęknięty pęcherzyk, a to chyba jest inny rodzaj torbieli...a już nie wiem...
Jeśli chodzi o badanie kariotypów, to muszę się umówić na wizytę u immunologa? i to on zleca te badania? czy skierowanie może mi wypisać gin? Toruń to jakaś czarna dziura, jeśli chodzi o te sprawy, bo po googlowaniu wychodzi na to że najbliższy punkt, gdzie mogę je zrobić to szpital Jurasza. Już czuję, że będzie się ciężko gdziekolwiek umówić, a do trzeciej ostatniej rządowej próby chciałam podejść jakoś listopad/grudzień. Skoro w samej Łodzi już czeka się 3 miesiące, to w Bydzi pewnie z poł roku na bank będzie...w poniedziałek muszę zadzwonić.. a jeśli chciałabym prywatnie je zrobić to jak to wygląda? też muszę mieć skierowanie jakieś?
sorki że was tak męczę tymi pytaniami, ale muszę się za to wziąć a zupełnie nie mam pojęcia od czego zacząć..lekarz tylko zasugerował, by zrobić badania genetyczne, tzn. kariotypy.
PS. urlopowicze jaka u was pogoda, bo toruń płacze deszczem i grzmi..i już tak całą noc i poranek i nie wyglada, by miało się poprawić
pozdrowionka:-)