reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kasiamakaronik ani się obejrzysz a i Twój maluszek będzie szalał q brzuszku :) moje od 17 tc czuje jak się wierzą:)

OlaSzy pewnie ze pamiętam a tu pstryk i jestem juz za połowa :) mamusiami możemy jeszcze zostać w tym samym czasie bo ciąża blizniacza rozwiązywania jest czasami wcześniej także dzieli nas tylko 3 tygodnie :szok:tez jak pomyślę o porodzie to mam miękkie nogi hehe,mam nadzieję że będę mieć cesarke :)

Madziulka87 kciukasy za maluszka :) niech zostanie na długie 9 miesięcy:)

reklama
Madziula, cieszę się razem z Tobą :))) i też niecierpliwie się przed beta, a na samą myśl o jej robieniu dostaje palpitacji serca...
Jakie dostalas leki po transferze?

enni, a będziesz rodzić na Polnej czy w Ostrowie? :)
Nie bój się, poród to nic w porównaniu z kolejnymi latami macierzyństwa (tak mnie pocieszają koleżanki) - damy rade. kto jak kto, ale mamy za sobą taką przeszłość, że ten poród to nic!:-)

Madziulka - też mi podali 4BB i sama widzisz na jakim jestem teraz etapie :) Trzymam za Was mocno kciuki!

KasiaMakaronik - ja pamiętam, że już na tym etapie jakim jesteś, odczuwałam delikatne muśnięcia i bąbelki w brzuchu :) A zaraz zaczną się kopy i rozpychanie, zobaczysz, że teraz to zleci, że ho ho!

OlaSzy jezdze do lekarza do Poznania i tez tam na polnej będę rodzic i tak musze tam ze względu na moją cukrzycę i ze biorę insuline. Co do porodu to mam już Za sobą naturalny i dlatego się boje :( nie był łatwy bo synek zaklinowal się w kanale rodnym i był wyciskany:(

Aniko leki po transferze to: Lutka 3x200 dopochw., Fraxyparina 0,3ml/1 dziennie (10 sztuk), Encorton 5mg 1 tabl. rano, 0,5 po południu, Estrofem 1x1 i Folik :-) ...Relanium wzięłam na własną rękę przed transferem, no i Acard też biorę jeszcze 1 tabl. dziennie ;-)
OlaSzy, żeby tak było, chociaż nie ma reguły :sorry: ...miałam podawane zarodki 5bb, 4bb, a na chwilę przyjęły się 3bb i 4cc, więc mam nadzieję, że któryś z Nami zostanie na zawsze :-)

W weekend odpoczywamy i mobilizujemy kciuki na przyszlotygodniowe betowanie i nie tylko;)

PAŹDZIERNIK

7 - Anika - beta!
8 - Hess do nas wraca :)
9 - Madziulka_87- beta!!
12 - madziulka_rz- kontrola u lekarza
13 - niebajka - II prenatalne
14 - Hess - konsultacje w innej klinice
19 - KasiaMakaronik - spotkanie z Maluchem
28 - KasiaMakarnik - połówkowe

DW - crio!

enni - też będę rodzić na Polnej, więc może się spotkamy :)
Z tego co mi koleżanki opowiadają - każdy poród jest inny. To, że masz za sobą jeden z najgorszych i najtrudniejszych powinien sprawić, że będziesz gotowa na kolejny - przecież teraz będzie tylko lepiej - tak się nastaw :) Ja odczuwam strach przed nieznanym i dlatego trochę się boję..

Madziulka - wierzę, że tym razem szczęście się do Ciebie uśmiechnie :)

Dziewczyny nie pisalam ale czytam i cały czas jestem z Wami. Kciukow nie puszczam!
Madziulka i Anika zwlaszcza za Was zakropkowane:*

W dniu wizyty mialam straszny bol głowy, wczoraj tez mi dokuczal.
KasiuM - bo Ciebie najbardziej to pewnie interesuje - moj maluszek waży juz 249g, doktor pomierzyl obwód główki, brzuszka, kosc udowa i pare innych parametrow - wszystko ok! Wiek zgadza sie z tym z suwaczka:)
Wody płodowe ok, łożysko tez. Szyjka tez ladna:)
Z badan mam zrobić tylko morfologie i przeciwciala anty D, bo mam ujemna grupe krwi.
Teraz czrkam na polowkowe i na Ciebie:)

OlaSzy powiedz mi wiesz na jakim oddziale będziesz rodzic? Ja na ginekologi 3 to jest 1 pietro, dlatego że moja lekarka jest z tego oddziału no i jest to oddział gdzie większość kobiet ma cukrzycę :) w lipcu jak chodziłam do prof.J to leżałam na niepłodności i endokrynologa na dole :)

reklama
enni - prawdopodobnie na PG2, bo tam jest mój lekarz prowadzący - wysoki parter :) Więc jak coś to pewnie spotkamy się na korytarzu :)

Do góry